m0nKeY Posted November 16, 2019 Share Posted November 16, 2019 Siemanko Tak jak w tytule więc zaczynam : 1. Pierwszą kwestią będzie system rezerwacji nicku, który szczerze mówiąc średnio działa nie wiem czy tylko ja tak mam ale czasem nie wyświetli mi się menu żeby kliknąć aby wprowadzić hasło po czym wywala mnie z serwa. Oczywiście to nie jest jego jedyny minus ponieważ zanim zdąży wyrzucić z serwera można wysłać PD/Pokemona innemu graczowi co sprawia ,że kradzież tych dwóch rzeczy staje się banalnie prosta co można nawet wykonać samemu wystarczy odpalić 2 cs'y na 1 komputerze (tak testowałem to i da się to zrobić). 2. Mapa "knife_zone" nie działa na niej knife mod a dokładniej nóż na speeda oraz default, który powinien regenerować HP a tego nie robi. Na tej mapie również działa skill pasywny pokemona "Exeggcute" dzięki któremu na starcie rundy mamy 5 granatów co raczej na tej mapie nie powinno wystąpić. 3. Pokemon Doduo oraz jego ewolucja Dodrio Jego skille to Double Edge oraz Tri Attack po ewolucji, są to 2 różne skille jednak oba robią to samo czyli dają ammo po zabiciu przeciwnika ale dodają ammo do przeładowania a nie do strzelania, przykładowo ak-47 po kupieniu ammo ma się 30/90 po zabiciu 1 osoby mając nim 60 lvl mam już 30/191 co jest bez sensu bo tego i tak nie ma jak wystrzelać proponuję żeby przynajmniej jeden z nich sprawiał aby ammo się dodawało do tego magazynku do strzelania oczywiście nie w takiej ilości jak podałem w przykładzie. Skill Double Edge jeszcze ma błąd w opisie ponieważ jest napisane ,że przy zaatakowaniu przeciwnika dodaje ammo a jak pisałem wyżej następuje to dopiero po zdobyciu killa. 4. Mapa scoutzknivez powinna na niej być zmniejszona grawitacja nie pamiętam dokładnej wartości ale pewnie gdzieś da się to znaleźć. Jak na razie to tyle oczywiście jeśli jeszcze coś mi się rzuci w oczy to edytuje ten temat lub napiszę nowy zobaczy się. Nie mogę znaleźć opcji żeby edytować posta to dopiszę w odpowiedzi. 5. Kilka błędów/niedopatrzeń w pokedexie i ewolucjach: a) Oddish Gloom(słoneczny kamień) Vileplume chodzi o to, że żeby ewoluować w Vileplume'a powinno się używać roślinnego kamienia ponieważ słoneczny kamień powinien być wykorzystywany do przemiany Gloom'a w Bellossom'a a o tej opcji w pokedexie na serwerze nawet nie ma wzmianki, b) Clamperl Huntail Gorebyss na serwerze możemy znaleźć każdego z tych pokemonów normalnie na respie przeciwnika, c) Swinub Piloswine Mamoswine pokedex nie pokazuje na którym levelu Piloswine ma przemianę w Mamoswine'a, d) Togepi Togetic Togekiss tu sytuacja wygląda tak samo jak wyżej brak informacji o ewolucji z Togetic'a na Togekiss'a (poprawa tego będzie wymagała tez zmiany skilla u jednego z tych pokemonów ponieważ oba mają "Fly"). 6. Jeszcze pokemon Dragonite jego promień jest zbyt silny Link to comment https://1shot2kill.pl/topic/44147-kilka-uwag-i-propozycji/ Share on other sites More sharing options...
aNRD Posted November 17, 2019 Share Posted November 17, 2019 (edited) + Ogarnąć GT żeby pokazywało statystki graczy. + Na mapie fw_pool_day nie ma wgl. broni /proponuje zamienic ta mape na fy_pool_day Edited November 17, 2019 by aNRD Link to comment https://1shot2kill.pl/topic/44147-kilka-uwag-i-propozycji/#findComment-319901 Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts