Jump to content

Recommended Posts

Myślę, że nie potrafimy doceniać tego, co robią dla Nas inni. Wykorzystujemy nie raz czyjąś dobroć i to czasem zupełnie nieświadomie. Robimy coś nie myśląc o konsekwencjach, jak ktoś coś może odebrać. A kiedy mimo wszystko ktoś nam chce pomóc, nie potrafimy tego przyjąć bo myślimy, że nie zasługujemy na to, po tym jak potraktowaliśmy drugą osobę.

Chyba to jest kwestia indywidualna. Ja swoje problemy rozwiązuje sama i mi to pasuje. Co do samego ranienia, bliższą osobę dużo łatwiej zranić niż zwykłego kumpla/znajomego. Nigdy nię będzie idealnej znajomośći, więc trzeba doceniać i pracować nad tymi które się obecnie posiada.

Bo chcemy byc niezalezni, nie potrafimy byc w pelni szczerzy. Nie chcemy sie przyznac ze potrzebujemy pomocy bo to oznaka slabosci mimo ze czasem tego potrzebujemy.

Tak jak wyzej, kwestia indywidualna, nie kazdy jest dobry w okazywaniu uczuc. Czasem nie jestesmy nawet swiadomi ran zadawanych innym, a czasem nie mamy wyboru.

Jeśli na kimś nam zależy, to nie ranimy i dajemy sobie pomóc. Nie można nazwać kogoś osobą "bliską" skoro jesteśmy nie fair wobec niej. Ja znam taką jedną znajomość która jest wręcz odwrotna do pytania tygodnia. Kwestia indywidualna i podejścia ludzi do tego ;-)

• LuffyTeil changed the title to Dlaczego ranimy tych... - Pytanie dnia 22/12/18
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...