Jump to content

Recommended Posts

T4sz9SB.png

Unoszący się w powietrzu zapach zgniłego drewna, w połączeniu z wonią świeżej krwi tworzył niebotyczny klimat.  Księżyc będący w szczycie oświetlał pobliski las iglasty. Z różnych stron zagajnika płynęły dźwięki zwierząt leśnych. Aura tworzona przez okoliczności mające miejsce tej nocy mogłaby wystraszyć każdego...

Zakończony akt zabójstwa odwiecznego nemezis wywołał szok dla psychiki myśliwego. Upadając na ziemię w kałużę krwi, uderzył swą głową o drewnianą podłogę, tracąc przytomność. Wtem niczym we śnie zaczął mieć wizję. Jego oczom ukazało się istne piekło. Odnosił wrażenie pełnej ciemności, gdy nagle usłyszał pewien mroczny głos przeszywający jego ciało. Obracając się na pięcie ujrzał Jego. Spotkanie oczu z tą kreaturą odebrała czucie w nogach Toma. W oczyskach jegomościa dostrzec można było tylko ogromne przerażenie. Dokładnie tak wyglądały ślepia ofiary przed śmiercią ofiary. Jednakże ta istota wbrew pozorom nie miała złych zamiarów wobec zabójcy. Pomimo ogromnego poczucia bojaźni Zmora zaczęła się zbliżać. Położyła swą ogromną łapę na ramieniu mężczyzny i obniżając tembr głosu wszczęła monolog.

"Brawo mój synu, jestem z ciebie dumny. Pierwsza krew, to zawsze jest najgorsze uczucie i przeżycie, jednakże wiedz jedno. Dla tego słodkiego poczucia dumy i odczucia wielkiej ulgi warto wykonać wszystko. To ciebie naznaczyłem na swego następcę, gdyż uważam, iż jesteś jedyną osobą na tym świecie, by godnie objąć me mienie. To wszystko... Każda dusza trafi kiedyś w twe ręce, tylko przynieś mi chwałę..." 

Wraz z ostatnimi słowami kreatury cała wizja się rozmyła, to wszystko wydawało się być snem bądź schizą, jednak to miało miejsce naprawdę. Myśliwy stracił kontakt z Najwyższym i jego dusza wróciła do ciała. Pierwsza ofiara została złożona Jemu, a to dopiero początek historii tajemniczego mężczyzny z Wregaec...

Frame-Ornament-Vector-PNG.png?w=700

PS. W następnych częściach może się stać coś nietypowego :frog2:

https://1shot2kill.pl/topic/33054-z-pami%C4%99tnika-mordercy-12/

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...