Jump to content

Recommended Posts

tumblr_static_tumblr_static_325tidd8d0w0400c4w44wk4ok_640.jpg

Rząd Szkocji uległ sugestiom środowisk LGBT i postanowił wprowadzić nauczanie o mniejszościach seksualnych do programu szkolnego. Lekcje LGBT zostaną zorganizowane na wszystkich poziomach nauczania. Tym samym Szkocja zostanie pierwszym państwem, w którym ideologia LGBT będzie oficjalnie nauczana w szkołach.

Aktywiści LGBT Jordan Daly i Liam Stevenson poznali się po referendum w sprawie oderwania Szkocji od Wielkiej Brytanii w 2015 roku i szybko zostali parą. Równie szybko założyli organizacje pozarządową Time for Inclusive Education (TIE) która postawiła sobie za cel wprowadzenie nauczania LGBT do szkockich szkół. Ich kampania okazała się wielkim sukcesem – już w lutym 2017 roku otrzymali poparcie od sześćdziesięciu siedmiu ze 129 posłów szkockiego parlamentu. Miesiąc później, podczas wiosennej konferencji rządzącej Szkocją partii SNP powołano grupę roboczą, które miała dopracować szczegóły.

maxresdefault-1.jpg

To właśnie sugestie tej grupy roboczej zostały przyjęte przez szkocki rząd w pełni. W praktyce oznacza to, że każda szkocka szkoła będzie musiała wprowadzić do programu lekcje o lesbijkach, gejach, trans płciowości itp. Mają obejmować wszystkie klasy. Dzieci będą się na nich uczyły m.in. o historii ruchów LGBT, używanej przez nie terminologii czy poznawały gejowską literaturę i kulturę. Będą także uczyły się o tym jak walczyć z homofonią i nietolerancją.

tumblr_static_tumblr_static__640.jpg

Szczegóły nowego programu zostaną dopiero opracowane. Sekretarz edukacji John Swinney jasno stwierdził jednak, że przed postępem nie da się uciec. Nowe lekcje obejmą wszystkie szkoły państwowe w kraju, niezależnie od opinii rodziców. Deklaracja ta już wywołała protesty ze strony organizacji konserwatywnych i chrześcijańskich, które obawiają się, że lekcje LGBT będą de facto skrajnie lewicową indoktrynacją polityczną. Co ciekawe także środowiska lewicowe nie są zachwycone – ich przedstawiciele martwią się, że zapowiedzi rządu nie stwierdzają, że w ramach zajęć LGBT będzie prowadzona edukacja seksualna.

źródełko

Świat idzie w złą stronę. Lekcje o historii LGBT, literatura gejowska? To jest żałosne, żeby "uświadamiać" małe dzieci o takich o rzeczach, bo będą myślały, że to całkowicie normalne, a nie jest XD 

13 minut temu, Mayki napisał:

Świat idzie w złą stronę. Lekcje o historii LGBT, literatura gejowska? To jest żałosne, żeby "uświadamiać" małe dzieci o takich o rzeczach, bo będą myślały, że to całkowicie normalne, a nie jest XD 

"Lekcje LGBT zostaną zorganizowane na wszystkich poziomach nauczania. "

Tak więc myślę, że dzieci oraz młodzież w każdym wieku będzie tego nauczana. Dla mnie to totalny kretynizm. Moim zdaniem powinni bardziej pójść w nauczanie o tolerancji jeśli już im tak bardzo na tym zależy i skupić się na wychowaniu dzieci w taki sposób w jaki zostało przyswojone czyli mama, tata i dzieci a nie tata i tata czy mama i mama XD W każdym bądź razie zgodzę się, że świat idzie w złą w stronę.. to wręcz niedorzeczne, aby się uczyć o ideologii LGBT O_o 

Najgorsze w tym wszystkim jest to, że mają się tego uczyć niezależnie od opinii rodziców.. czyli tak jak u nas w Polsce jest religia i etyka - jeśli rodzic nie chce, żeby dziecko uczęszczało na religie to tego nie robi. Tak samo powinno być w tym temacie - jeśli nie chcę żeby moje dziecko uczyło się o trans seksualności, gejostwie i lesbijstwie to ma tego nie robić. Skoro rodzic odpowiada za wychowanie dziecka to powinien mieć decydujące zdanie w tej sprawie. 

Chore, chore i jeszcze raz chore. Oby u Nas całe to środowisko tak nie zadziałało na rząd bo będzie kappa :fool:

Edited by CZIKA TERRORITA

Artykuł co prawda dobrze się czyta, źródło jest - ok. Plusik by był, gdyby nie to, że nie napisałaś tego sama i żywcem przepisałaś to ze strony źródłowej, a raczej użyta została tutaj metoda "kopiuj, wklej". Niestety reputacji z mojej strony nie będzie, ponieważ każdy może skopiować tekst, wkleić, dodać zdjęcia i gotowe. Nie na takiej zasadzie to działa, a ja niestety gotowców nie toleruje. Pozdrawiam. 

Edited by M4A1.
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...