Jump to content

Recommended Posts

Siemanko. Mam sprawę mianowicie taką iż od ok 3-4 dni mój laptop w tanie spoczynku (wygaszacz ekranu) dosłownie wariuje, wiatraczek chodzi jakby był uruchomiony jakiś program, który nieźle obciąża system ale nic takiego nie jest (Tak mi się wydaje). Kiedy jest w tym trybie uruchamiam menadżer zadań skrótem klawiszowym i obciążenie CPU wynosi 99% i po chwili spada do normalnej pracy. 

Szukałem po forach itp jaka może być przyczyna co było zbędne wyłączyłem no ale problem jest dalej, nawet filmu dobrze nie da się obejżeć bo lapek chodzi jak Black Hawk.

Więc pytanko do was ludu doradź coś ;)

• Technician

Przy włączeniu menadżera zadań prawie zawsze pokazuje duże zużycie CPU, że względu na jego uruchomienie.

Laptop ma określoną temperaturę w stanie spoczynku. Jeżeli chodzi głośniej niż zazwyczaj to znaczy że potrzebuje przeczyszczenia wiatraków.

52 minuty temu, ShadowElite napisał:

poszukam coś na necie w razie czego dam znać dzięki za zainteresowanie

https://www.cpuid.com/softwares/hwmonitor.html, odpalasz sprawdzasz temperatury po pewnym czasie, jeżeli mówisz że wyje w stanie spoczynku to odpal program i zostaw go niech warczy a po paru minutach sprawdź temperatury.

• Technician
Problem został rozwiązany!

Temat został zamknięty.
Jeśli się z tym nie zgadzasz, raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie.
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...