Jump to content

Recommended Posts

Witam,

Od jakiś dwóch tygodni borykam się z problemem na laptopie - spadek wydajności.

W csie objawia się to drastycznym spadkiem fps z około 300-350 do 100-120.

Ponadto gra nie działa płynnie. Są momenty, gdy wszystko jest ok, natomiast w odstępach kilkudziesięciosekundowych dostaję ścin, coś jakby spadek fps do 40-60 - trwa to kilkanaście sekund, czasami do minuty.

Dodam, że zrobiłem kompleksowego formata, wymieniłem pastę na procesorach, przedmuchałem cały system chłodzenia i temperatura na procesroach GPU i CPU jest w normie.

Laptop w posiadaniu 1,5 roku

Specyfikacja: Leopard Pro GP62-7QF

Procesor:  i7-7700HQ

Grafika: Nvidia Geforce 960m, Intel Graphics 630

8gB RAM

Dysk: 2x ssd 512gB

Antywir - ESET 2017 licencja

Połączenie internetowe na kablu - 250mB/s

Wszelka pomoc mile widziana.

https://1shot2kill.pl/topic/32252-problem-z-wydajno%C5%9Bci%C4%85-laptopa/

• 1 month later...

Na początek to bym zrobiła podstawowe czynności, jak defragmentacja, czyszczenie rejestru, skan av oraz cs na innym dysku niż system choć to pewnie masz. Ściągnij też SpeedFan i monitoruj na bieżąco temperaturę podzespołów.

Nie wiem w sumie, o którym CSie mowa, bo jeżeli o GO to nie mamy się co dziwić, że spadki są. 

Jeśli chodzi i 1.6 to możliwe, że przy wymianie pasty termo przewodzącej źle się chłodzenie scaliło z prockiem, albo źle rozsmarowała się pasta. 

Ja miałem taki problem właśnie, że mi chłodzenie się nie doczepiło odpowienio i miałem po 90 stopni na kostakch i 30 fpsów w csie.  

• 6 years later...
Temat został przeniesiony do archiwum!Jeśli się z tym nie zgadzasz, zgłoś ten post, a moderator lub administrator ponownie go rozpatrzy.
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...