Jump to content

GT 1030 + 4GB RAM w CS:GO

Recommended Posts

Generalnie to CS:GO nie jest grą wymagającą mocnej grafiki. Ilość klatek zależy głownie od procesora.

U mnie przy gtx 650 i i5-3570k + 8gb ramu chodził luźno na 200 fps'ach. Podaj dokładny model procka, bo bez tego ciężko ocenić ile będzie fps'ów.

Edited by CARBON

Oczywiście popieram kolegów wyżej. Ramu nigdy za mało.

Gtx1030 z punktu widzenia rynku jest mało opłacalny, bo trochę $ dołożysz i zyskujesz dużo większą wydajność układu graficznego. Dlatego jeśli chcesz pograć w jakieś inne tytuły to warto trochę dołożyć i kupić np. 1050.

Jeszcze pytanie o jakiej i5 mowa?

@wontekk GT* nie GTX

Po pierwsze kart z modelu GT nie traktujemy poważnie błagam są to karty bardziej biurowe niż do grania.

Jeśli chodzi o csa na owym stetupie będzie ciężko lecz będzie.

Najlepiej podaj dokładny model tej i5 albo conajmiej której generacji jest. Jeśli jeszcze nie masz tego pc a no się przymierzasz do kupna to lepiej podaj budżet to lepiej doradzimy ❤️

Za cenę tego GT 1030 można wyrwać już używanego gtx950 jesli poszukamy do dane już 2x ponad wydajność jeśli chodzi o kartę graficzną.

Jeśli chodzi o ram 4gb wystarczy ci do csa i mniejszych gierek. Oczywiście nie myśl nawet o średnich tytułach chyba że próbuj odrazu na minimalnych ustawieniach graf + zmniejszyć trochę rozdzielczość

;)

Mój budżet to 1100zł. Podsyłam link do komputera. Kupuje gotowca ponieważ nie ma szans żebym dał rade sam złożyć komputer. Może znajdzie się lepszy gotwiec od tego którego podesłałem. Chociaż za taką kwotę co ja lepszego mogę kupić. https://allegro.pl/do-gier-lenovo-m91p-tower-i5-2400-4gb-250-gt1030-7-i7148382607.html      

Ten komputer ma 4gb ramu. Jakbym go kupił po czasie dokupił bym do 16gb ramu. 

Obstawiam, że na najniższych ustawieniach będzie max 100fps'ów. Najlepszą opcją byłoby złożenie kompa z używanych części lub kupienie używanego gotowca. Zaraz poszukam, może uda mi się coś fajnego znaleźć.

https://www.olx.pl/oferta/komputer-do-gier-CID99-IDwGO7T.html#9c4733638d - ten zestaw jest całkiem fajny, na pewno osiągniesz dużo więcej klatek niż na tym z allegro.

Edited by CARBON

1 godzinę temu, CARBON napisał:

Z nowych części za 1100zł nic fajnego nie złożysz. Jedynie używki wchodzą w grę jeśli chcesz w globala pograć na przyzwoitych fps'ach.

1 godzinę temu, Tomczoog napisał:

Tak jak carbon pisze za cenę 1k szukaj używek na olx itp

XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Polecam uzywane GPU, tylko na nich gralem, nic wiecej. PRZYRZEKAM

@Tomczoog Dokładnie, zorientowałem się potem co tak właściwie napisałem, ale do tej pory nie miałem czasu się poprawić. Dobrze, że ty to zrobiłeś.

@kasaz Polecam Ci się zapoznać z tymi materiałami. Napewno pomogą Ci w wyborze komponentów jak i następnie w poradzeniu sobie z nimi. Sam wiele dowiedziałem się od MoreleTV, Liptona, Ziemniaka, serwisu Techlipton itp.

Spoiler

Swoją drogą warto ZASUGEROWAĆ SIĘ konfiguracją.

Intel Core i5-2400 
ECS-H67H2-M 
Sapphire HD 7870 
2GB Dual-X Patriot 2x4GB 1333 MHz CL9 
SilentiumPC Brutus S20 
Western Digital Blue 500GB 
Chieftec CFT-560-A12S

Oprócz tego znajdziesz wiele innych tego typu filmów.

Spoiler

Muszę jeszcze od siebie dodać, że kupno używanych podzespołów to trochę 'kupno kota w worku'. Nie masz pewności w jakim stanie dotrze do Ciebie dany podzespół lub w ogóle zestaw. Stąd też dokładnie sprawdzaj każde ogłoszenie, a nawet skontaktuj się przed ewentualnym zakupem z sprzedawcą.

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

By using this site you agree to Privacy Policy.