kasaz Posted August 8, 2018 Report Share Posted August 8, 2018 Witam, mam pytanie jak będzie sobie radził gt 1030 i5 i 4 gb ramu w cs go? Gdyby ktoś mógł pomóc będę bardzo wdzięczny. Dziękik Link to comment Share on other sites More sharing options...
futuba Posted August 8, 2018 Report Share Posted August 8, 2018 Bardzo slabo bedzie sobie radzil Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kub1nho Posted August 8, 2018 Report Share Posted August 8, 2018 Po pierwsze zmień to 4 GB ramu na 8, a najlepiej 16. W dzisiejszych czasach 8 GB ramu jest wymogiem koniecznym, chociaż i to już czasami nie wystarcza. kasaz 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasaz Posted August 8, 2018 Author Report Share Posted August 8, 2018 Jak wyglądałyby fps na 4gb i 8gb ramu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
CARBON Posted August 8, 2018 Report Share Posted August 8, 2018 (edited) Generalnie to CS:GO nie jest grą wymagającą mocnej grafiki. Ilość klatek zależy głownie od procesora. U mnie przy gtx 650 i i5-3570k + 8gb ramu chodził luźno na 200 fps'ach. Podaj dokładny model procka, bo bez tego ciężko ocenić ile będzie fps'ów. Edited August 8, 2018 by CARBON kasaz 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wontekk Posted August 8, 2018 Report Share Posted August 8, 2018 Oczywiście popieram kolegów wyżej. Ramu nigdy za mało. Gtx1030 z punktu widzenia rynku jest mało opłacalny, bo trochę $ dołożysz i zyskujesz dużo większą wydajność układu graficznego. Dlatego jeśli chcesz pograć w jakieś inne tytuły to warto trochę dołożyć i kupić np. 1050. Jeszcze pytanie o jakiej i5 mowa? kasaz 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomczoog Posted August 9, 2018 Report Share Posted August 9, 2018 @wontekk GT* nie GTX Po pierwsze kart z modelu GT nie traktujemy poważnie błagam są to karty bardziej biurowe niż do grania. Jeśli chodzi o csa na owym stetupie będzie ciężko lecz będzie. Najlepiej podaj dokładny model tej i5 albo conajmiej której generacji jest. Jeśli jeszcze nie masz tego pc a no się przymierzasz do kupna to lepiej podaj budżet to lepiej doradzimy ❤️ Za cenę tego GT 1030 można wyrwać już używanego gtx950 jesli poszukamy do dane już 2x ponad wydajność jeśli chodzi o kartę graficzną. Jeśli chodzi o ram 4gb wystarczy ci do csa i mniejszych gierek. Oczywiście nie myśl nawet o średnich tytułach chyba że próbuj odrazu na minimalnych ustawieniach graf + zmniejszyć trochę rozdzielczość kasaz 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasaz Posted August 9, 2018 Author Report Share Posted August 9, 2018 Mój budżet to 1100zł. Podsyłam link do komputera. Kupuje gotowca ponieważ nie ma szans żebym dał rade sam złożyć komputer. Może znajdzie się lepszy gotwiec od tego którego podesłałem. Chociaż za taką kwotę co ja lepszego mogę kupić. https://allegro.pl/do-gier-lenovo-m91p-tower-i5-2400-4gb-250-gt1030-7-i7148382607.html Ten komputer ma 4gb ramu. Jakbym go kupił po czasie dokupił bym do 16gb ramu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CARBON Posted August 9, 2018 Report Share Posted August 9, 2018 (edited) Obstawiam, że na najniższych ustawieniach będzie max 100fps'ów. Najlepszą opcją byłoby złożenie kompa z używanych części lub kupienie używanego gotowca. Zaraz poszukam, może uda mi się coś fajnego znaleźć. https://www.olx.pl/oferta/komputer-do-gier-CID99-IDwGO7T.html#9c4733638d - ten zestaw jest całkiem fajny, na pewno osiągniesz dużo więcej klatek niż na tym z allegro. Edited August 9, 2018 by CARBON Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomczoog Posted August 9, 2018 Report Share Posted August 9, 2018 Nowym gotowcom mówimy nie. Budżet 1k raczej nie ma sensu w przypadku nowych pc. Tak jak kolega wyżej poszukam używanych części/używany gotowiec kasaz 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasaz Posted August 9, 2018 Author Report Share Posted August 9, 2018 Dałoby radę złożyć coś za 1100 zł? Będę miał kogoś kto by mi go złożył. W innym przypadku posłucham się waszych rad i kupię używkę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CARBON Posted August 9, 2018 Report Share Posted August 9, 2018 Z nowych części za 1100zł nic fajnego nie złożysz. Jedynie używki wchodzą w grę jeśli chcesz w globala pograć na przyzwoitych fps'ach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomczoog Posted August 9, 2018 Report Share Posted August 9, 2018 Tak jak carbon pisze za cenę 1k szukaj używek na olx itp Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasaz Posted August 9, 2018 Author Report Share Posted August 9, 2018 https://www.olx.pl/oferta/komputer-do-gier-gtx650-1gb-amd-phenom-3-40ghz-8gb-monitor-CID99-IDucQVx.html Znalazłem takiego. Będzie ok? Wole odebrać osobiście i sprawdzić na miejscu jak wygląda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CARBON Posted August 9, 2018 Report Share Posted August 9, 2018 Ja miałem Phenoma II X4 940 i do globala nie polecam, szukaj intela i3/i5. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasaz Posted August 9, 2018 Author Report Share Posted August 9, 2018 https://www.olx.pl/oferta/mocny-pc-do-gier-CID99-IDucnzN.html#f9d282e15b Ten by mi bardziej pasował. Ponieważ będę mógł go odebrać po drodze i nie musiałbym specjalnie jeździć. Jak wyglądałyby fps na tym? Link to comment Share on other sites More sharing options...
CARBON Posted August 9, 2018 Report Share Posted August 9, 2018 Powtarzam, nie bierz amd, ale jak tak bardzo będziesz chciał to tylko z serii fx. Link to comment Share on other sites More sharing options...
futuba Posted August 9, 2018 Report Share Posted August 9, 2018 1 godzinę temu, CARBON napisał: Z nowych części za 1100zł nic fajnego nie złożysz. Jedynie używki wchodzą w grę jeśli chcesz w globala pograć na przyzwoitych fps'ach. 1 godzinę temu, Tomczoog napisał: Tak jak carbon pisze za cenę 1k szukaj używek na olx itp XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Polecam uzywane GPU, tylko na nich gralem, nic wiecej. PRZYRZEKAM Link to comment Share on other sites More sharing options...
wontekk Posted August 9, 2018 Report Share Posted August 9, 2018 @Tomczoog Dokładnie, zorientowałem się potem co tak właściwie napisałem, ale do tej pory nie miałem czasu się poprawić. Dobrze, że ty to zrobiłeś. @kasaz Polecam Ci się zapoznać z tymi materiałami. Napewno pomogą Ci w wyborze komponentów jak i następnie w poradzeniu sobie z nimi. Sam wiele dowiedziałem się od MoreleTV, Liptona, Ziemniaka, serwisu Techlipton itp. Komputer do gier za 1000 PLN? TEST PC na każdą kieszeń! Spoiler Swoją drogą warto ZASUGEROWAĆ SIĘ konfiguracją. Intel Core i5-2400 ECS-H67H2-M Sapphire HD 7870 2GB Dual-X Patriot 2x4GB 1333 MHz CL9 SilentiumPC Brutus S20 Western Digital Blue 500GB Chieftec CFT-560-A12S Oprócz tego znajdziesz wiele innych tego typu filmów. Jak złożyć komputer? Poradnik krok po kroku Spoiler Muszę jeszcze od siebie dodać, że kupno używanych podzespołów to trochę 'kupno kota w worku'. Nie masz pewności w jakim stanie dotrze do Ciebie dany podzespół lub w ogóle zestaw. Stąd też dokładnie sprawdzaj każde ogłoszenie, a nawet skontaktuj się przed ewentualnym zakupem z sprzedawcą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomczoog Posted August 9, 2018 Report Share Posted August 9, 2018 @futuba W czym widzisz problem ? Jesli chce miec przecięty pc do grania nawet w wieśka na low to nie ma szans na nowych częściach Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts