THOR 1920 Posted July 23, 2018 Report Share Posted July 23, 2018 (edited) Witam. Ogólnie jestem bardzo zadowolony ze zmian dotyczących klanu takich jak - dokupywanie slotów w klanie za 5k monet czy zamiast 15k na bogactwo zwiększanie procentu za każde 3k, jednak problemem jest wyrzucanie członków klanu podczas gdy nie grają w ogóle lub tylko żerują na klanie bo wpłacili 1k i są bezkarni - fakt, może ktoś napisać, że może właściciel klanu uważniej dobierać członków, ale przecież nie każdy zna każdego... Przejdźmy do mojej propozycji, otóż: Nie wiem czy się da wprowadzić taki plugin, ale fajnie by było gdyby każdy członek klanu musiałby TYGODNIOWO wpłacić daną ilość monet aby mieć ummunitet, oczywiście opłata wzrastałaby z każdym rozwinięciem klanu np: Nowy klan - 300/500 tyogdniowo Klan który ma już 2 razy dodane monety czy inne rzeczy - 500-700 Przy maksymalnym rozwinięciu monet to 1000k dziennie zrobić można z łatwością (należy dodać jakieś perki/umiejętności ze sklepu czy rangę) więc tygodniowo 4k Ponieważ na dzień dzisiejszy w moim własnym klanie jest osoba która wpłaciła 2600 monet w tym 1000 na odczepne i nie gra od trzech tygodni, podczas gdy inni członkowie wpłacili od 10 do 40k to mogą czuć się z tym źle... Traci na tym również sam klan bo od tego czasu mógłbym wziąć inną osobę która wpłaciłaby 26000 a nie 2600 monet. A jeśli ktoś ma np problemy sprzętowe, to może zawsze się dogadać z właścicielem i nie grać dłuższy czas tak jak u mnie @Arabek c(: a nie z dnia na dzień znikać i zajmować slota. I oczywiście takie wydalenie z klanu nie byłoby automatyczne, każdy ma prawo mieć gorszy tydzień i np remont, problem z internetem czy urlop można zgłosić na PW wtedy już jest kwestia wyboru właściciela klanu Pozdrawiam THOR. Edited July 23, 2018 by THOR 1920 dodatkowa myśl Kaxoli and ACAB / POLAND 2 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaxoli Posted July 23, 2018 Report Share Posted July 23, 2018 Sam pomysł okej... Ale przesada z monetami mniejsza stawka i będzie okej bo nie każdy gracz nawet w tydzień może uzbierać 4k " połowa tak ale druga połowa nie " a to zależy kto ile gra Ale z drugiej strony nie wiem czy jest tego wgl jakiś sens... Bo to nie jest niczyją winą jak nagle się komuś komputery zepsuje i nie ma jak wejść na nasz serwer i odejść z klanu Ale podsumowując myślę za dodaniem czegoś takiego jak THOR zaproponował lub dodać mały podpunkt o dodawaniu monet " CO TYDZIEŃ JEDNORAZOWO 1K DO KLANU " albo 2k , a jeśli ktoś nie wpłaci w tygodniu tego jednarozowego 1k lub 2k można go w ten sposób wywalić z klanu! Pomysł taki jak na zapis do klanu że na początku trzeba wpłacać 1k Ale też to trzeba będzie pilnować bo ktoś może przez tydzień nie grać i może sobie zrobić przerwę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
THOR 1920 Posted July 23, 2018 Author Report Share Posted July 23, 2018 11 minut temu, Karolcia ;*** napisał: bo nie każdy gracz nawet w tydzień może uzbierać 4k Jak pisałem to jest maksymalna stawka... 13 minut temu, Karolcia ;*** napisał: Bo to nie jest niczyją winą jak nagle się komuś komputery zepsuje i nie ma jak wejść na nasz serwer i odejść z klanu O tym również pisałem, że można zgłosić choćby na pw i wtedy zależy to od właściciela,. 15 minut temu, Karolcia ;*** napisał: Pomysł taki jak na zapis do klanu że na początku trzeba wpłacać 1k Nie ma takiego obowiązku jak wpłacać przy wejściu 1k, tylko że JEDNORAZOWE wplacenie takiej kwoty daje graczowi ochronę przed wyrzuceniem 19 minut temu, Karolcia ;*** napisał: Kaxoli 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
^ Orange ^ Posted July 24, 2018 Report Share Posted July 24, 2018 Ja mam 3 takich członków klanu , którzy wpłacili na odczepne i nie grają , jeden wpłacił 1236 monet i nie gra w ogóle , kolejny 1600 i też nie gra , a 3 wpłacił 2700 i gra co jakiś czas to już od 2 tygodni się proszę aby wrzucił coś do klanu, to się tłumaczy że nie może wpłacić bo coś się zepsuło. Ogólnie rzecz biorąc można zrobić jeszcze tak, że jak dany gracz nie wpłaca długi czas to można temu graczowi oddać monety które wpłacił i wtedy go wydalić bo serio na co mi 3 graczy w klanie którzy nic nie wpłacają , a ja specjalnie na nich wydalem 10 k monet aby klan powiększyć .... Żenada mogłem te 10k przeznaczyć w pkt umiejętności klanu, ja sam wpłaciłem już z 30k i mam ziomeczka który też wpłaca na bieżąco i ma z 15k wpłacone i jeszcze jedną osobę co ma 9k , kończąc mój wywód przydałoby się coś aby ten immunitet można było znieść , ale jak się pytałem Lemona o klany i wyrzucanie "Nie ma opcji wyrzucania, jak ktoś nie gra to twój problem , dobieraj ludzi tak aby grali i wpłacali na bieżąco . Czyli jednym słowem napisał mi że nic się nie zmieni odnośnie wyrzucania członków z klanu @LemoN twój głos zamykasz lub coś kombinujemy? . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arabek c(: Posted July 24, 2018 Report Share Posted July 24, 2018 (edited) Moim skromnym zdaniem wyrzucanie z klanu powinno byc dozwolone w przypadku dłuższej nieobecności oraz jak nie wpłacają nic do klanu. Weźmy na przykład mnie.... nie gram już nie wiem z 2 tygodnie? i raczej nie szybko wrócę zajmuje koledze tylko nie potrzebnie slota a on wyrzucić mnie nie ma prawa aby przyjąć osobę aktywną oraz przydatną. Cierpi na tym klan i cała rozgrywka z atrakcjami z klanu. Nie wiemdlaczego Lemon tak tego broni bo to jest sam plus... wiadomo,że nikt bie wyrzuci gracza aktywnego i wpłacającego, który pracuje na wspólne dobro a nie tylko z niego korzysta. Edited July 24, 2018 by Arabek c(: THOR 1920 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaxoli Posted July 24, 2018 Report Share Posted July 24, 2018 15 minut temu, Arabek c(: napisał: wiadomo,że nikt bie wyrzuci gracza aktywnego i wpłacającego, który pracuje na wspólne dobro a nie tylko z niego korzysta. Tutaj Ci racji nie przyznam Ponieważ są gracze tacy że ktoś będzie wpłacał monety do klanu i na jakiś raz Cię wywali - Dlatego LemoN ustawił żeby wpłacać 1k jednorazowo na początku do klanu " Jest mniej skarg o to " Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arabek c(: Posted July 24, 2018 Report Share Posted July 24, 2018 Ale to żaden problem dać w regulaminie dokładnybopis kiedy można a kiedy nie można wyrzucać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LemoN Posted July 24, 2018 Report Share Posted July 24, 2018 To trzeba zapytać @Krystek czy da się takie coś zrobić bo ja tak naprawdę niewiele mam do gadania w kwestii klanów które robił donaciak. x ^ Orange ^ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krystek Posted July 24, 2018 Report Share Posted July 24, 2018 No też bym chciał jakoś temu zaradzić, tylko jak widzicie wszystko ma plusy i minusy. Nawet nie wyobrażacie sobie ile codziennie pisało ludzi usuniętych z klanu po wpłaceniu monet. Pomysł z tematu także nie przejdzie, bo nie jesteśmy w stanie takiego czegoś wykombinować. Macie jeszcze jakieś pomysły na coś "prostszego"? Link to comment Share on other sites More sharing options...
^ Orange ^ Posted July 24, 2018 Report Share Posted July 24, 2018 Nie wiem czy wzieliście pod uwagę mój pomysł , aby przy wyrzuceniu gracza oddać mu całą ilość monet którą wpłacił , myślę że tak by było fer dla obu stron bo serio mam w klanie osoby co juz nie ma ich 2 tygodnie , a klan musi się rozwijać :c Link to comment Share on other sites More sharing options...
LoL2014 Posted July 24, 2018 Report Share Posted July 24, 2018 Nie wiem czy h@ może sobie od tak wyrzucić kogoś z klanu nawet jak już wpłacił monety i jest zablokowany, ale jeśli tak to można by dodać do regulaminu, że jak członek klanu nie gra przez ileś tam dni to właściciel ma prawo zgłosić tego gracza na pw do Krystka czy kto tam ma dostęp do tych klanów z linkiem do gt i nickiem, a jak Krystek lub ktoś inny ma wolną chwilę to tego gracza wyrzuca. Co do nie wpłacania to przed dodaniem do klanu można było by się nawet po prostu na sayu w grze umówić z graczem, ile będzie wpłacał, ile ma wpłacić od razu na start itp., zrobić screeny tej rozmowy z konsoli i jeśli się nie dostosuje do umowy to wtedy też właściciel mógłby takiego gracza zgłosić. Takie coś było by troszkę czasochłonne i może irytujące jeśli takich zgłoszeń było by dużo, ale chyba nie ma za bardzo innej opcji, więc dałem taką propozycję. Może jakimś cudem by się przyjęła. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LemoN Posted July 24, 2018 Report Share Posted July 24, 2018 No ale to ktoś sobie dołączy wpłaci i zaraz zostanie wyrzucony przez "widzimisię" właściciela. Jedynie jakby dało radę to dodać do regulaminu że gracz musi co "x" czasu być na serwerze i wpłacić monety a gdyby tego nie robił to by się go wyrzuciło jakby dało rade zrobić wgląd dla nas do klanów @Krystek albo jakas komende na wyrzucenie gracza z klanu Albo nawet inaczej - ze blokada po "x" czasu zostaje zdjęta po prostu i jedynie gdy ktoś wpłaci np. 200 monet to znowu blokada się nakłada. Czyli tak jakby brak aktywności przekreśla szanse gracza na zostanie w klanie. Wpłacać trzeba by było np. to 1000 monet na start a pozniej np. 200 co tydzien albo "x" dni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
THOR 1920 Posted July 24, 2018 Author Report Share Posted July 24, 2018 Myślę że pomysł @M.A.S.A.K.R.A jest najuczciwszy i chyba najłatwiejszy do wykonania pod względem technicznym. 27 minut temu, LemoN napisał: Albo nawet inaczej - ze blokada po "x" czasu zostaje zdjęta po prostu i jedynie gdy ktoś wpłaci np. 200 monet to znowu blokada się nakłada. Czyli tak jakby brak aktywności przekreśla szanse gracza na zostanie w klanie. Wpłacać trzeba by było np. to 1000 monet na start a pozniej np. 200 co tydzien albo "x" dni. Ten pomysł również by chyba zadowalał obie strony Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaxoli Posted July 24, 2018 Report Share Posted July 24, 2018 Troszkę " podobną " propozycje pisałam wyżej I jestem za tym żeby takie coś można by było dodać najłatwiejszy pomysł 3 godziny temu, LemoN napisał: Albo nawet inaczej - ze blokada po "x" czasu zostaje zdjęta po prostu i jedynie gdy ktoś wpłaci np. 200 monet to znowu blokada się nakłada. Czyli tak jakby brak aktywności przekreśla szanse gracza na zostanie w klanie. Wpłacać trzeba by było np. to 1000 monet na start a pozniej np. 200 co tydzien albo "x" dni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anarvan Posted July 27, 2018 Report Share Posted July 27, 2018 (edited) To jest dobry pomysł ponieważ tak jak THOR napisał Typek wplaci sobie 1k monet i ma wy***** bo i tak go wyrzucić nie mozesz ,albo nie graja wcale i zajmuja tylko miejsca powinno byc jakis czas aktywnosci gdy nie gra nic nie robi dla klanu i wtedy moza było by taką sobę wydalić z klanu Edited July 27, 2018 by Anarvan Link to comment Share on other sites More sharing options...
^ Orange ^ Posted August 10, 2018 Report Share Posted August 10, 2018 Dobra to jeżeli z tym nic zrobić nie możemy , to po prostu zwiększcie tą wpłatę do klanu która blokuje wyrzucenie członka z klanu np 3k monet jak wpłaci to jest bezpieczny i tak będzie najlepiej bo klan chociaż coś zyska , więc wtedy jak go nie będzie to zawsze te 3k monet coś w klanie dają i ustawić to nie jako jednorazowa wpłata tylko jeżeli dany gracz przekroczy próg 3k monet wpłaconych automatycznie nakłada się blokada i wtedy aby te 3k nabić będzie musiał troche pograć na serwerze i też plus dla założyciela bo będzie mial możliwość usunięcia gracza z klanu . Ps. @LemoN , @[URLOP] Krystek sorka za oznaczenie wiem że masz urlop i jak będziesz miał możliwość to wez ogarnij to , ponieważ nie chcę aby to leżało nie wiadomo ile czasu i także graczom na tym zależy aby coś z tym zrobić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LemoN Posted August 10, 2018 Report Share Posted August 10, 2018 Przemyślimy to z Krystianem i damy znać jaką decyzję podjęliśmy. ^ Orange ^ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
LemoN Posted August 10, 2018 Report Share Posted August 10, 2018 Problem został rozwiązany!Temat został zamknięty. Jeśli się z tym nie zgadzasz, raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts