Jump to content

Netflix - co oglądać?

Zernixler
 Share

Recommended Posts

Jeśli chodzi o seriale netflixa, to:

• Stranger Things - jeden z najlepszych seriali jakie kiedykolwiek oglądałem. Po prostu to trzeba zobaczyć - obowiązkowo!
  • Trzynaście powodów - Całkiem ciekawy i innowacyjny według mnie. W końcowych odcinkach już tak tego nie czuć, ale całkiem fajnie się ogląda.
  • Dark - niby podobny do Stranger Things, ale ja bym tego tak nie określił, choć również ciekawy. Mnie ogólnie interesuję tematyka tajemniczości, a tam tego jest sporo. Głównym minusem tego serialu jest to, że został wydany tylko w niemieckiej wersji językowej, więc albo napisy, albo lektor. Mnie osobiście tak wku***a niemiecki, że aż musiałem to obejrzeć z lektorem, ale mimo to fabuła całkiem dobra.
  • The End of the F***ing World - Bardzo krótki serial, ale nie zmienia to faktu że jeden z ciekawszych. Głównie nastawiony na humor, którego jest tam mnóstwo. Krótkie odcinki powodują, że możesz sobie obejrzeć odcinek np w przerwie na śniadanie czy do kolacji.

Z ciekawszych jest jeszcze Jessica Jones, ale to dopiero będę oglądać, więc nie mogę Ci tak w 100% powiedzieć, czy warto ;) 

Jak coś ciekawego jeszcze mi się przypomni, to napiszę.

Daredevil - sezon 1

Jessica Jones - sezon 2

Daredevil - sezon 2

Jessica Jones - sezon 2

Luke Cage - sezon 1

Iron Fist - sezon 1

Luke Cage - sezon 2

The Defenders - sezon 1

Punisher - sezon 1

Tutaj masz jakbyś chciał oglądać chronologicznie Marvela na netflixie, bez żadnych nieporozumień i zdziwień, skąd ta osoba się tutaj wzieła.

A co do reszty to zacząłem ostatnio oglądać UNSOLVED - serial o zabójstwie Biggiego i 2pac'a, jest pokazane jak jak było prowadzone śledztwo itd, ogólnie mega.

Friends - 10 sezonów zapełnione śmiechem, serial bardzo dobrze znany i cieszy się wielką popularnością odkąd trafił na PL Netflix'a

Flash - kolejny od marvela, jednak można go na spokojnie oglądnąć bez ogarniania tych wszystkich faz itd.

Naros - SUPER SERIAL i bardzo wciągający, o tym jak Pablo Escobar wybił się na sam szczyt światowego handlu narkotykowego.

Breaking Bad - no o tym serialu to chyba każdy słyszał, pozycja której nie można ominąć. Również bardzo wciągający i porusza wiele wątków.

Wikingowie - na Netflixie tylko 4 sezony, ale potrafią one w zupełności Nas przenieść do dawnych lat i pokazania natury Wikingów.

Dom z papieru też pozycja obowiązkowa.

Czarne Lustro

THE DEFIANT ONES - o sukcesie Dr. Dre i Jimmy'ego lovine'a

Tyle Ci chyba starczy na dobre 5 miesięcy :D

@don Kuba a zgodzę sie

Edited by Clancy

1. Machina wojenna! - Przede wszystkim: to bardzo ciekawa historia i z pewnością nie będzie nudny tak jak niektóre filmy na Netflix'ie

2. Beasts of No Nation! - Warto bo to niełatwy, ale ważny film otwierający oczy nie tylko na okrucieństwa wojny. :) 

3. Aż do kości! - Warto obejrzeć ze względu na poruszany temat. Bardzo wciągający. :) 

4. Miecz nieśmiertelnego! -Polecam bardzo ponieważ jest ciekawy temat! Samuraje, miecze, hektolitry krwi i mnóstwo nadętych przemów o honorze. :v

9 godzin temu, Clancy napisał:

Naros - SUPER SERIAL i bardzo wciągający, o tym jak Pablo Escobar wybił się na sam szczyt światowego handlu narkotykowego.

W Narcos polecam tylko pierwszy i drugi sezon, trzeci du*y nie urywa :/

Aktualnie oglądam i polecam serial - Strzelec. Serial o snajperze z marines i jego "problemach". Dwa pełne sezony i trzeci w toku, w każdy piątek nowy odcinek ;)  

Serial "The 100" - wyśmienity, idealny pod odpoczynek, akcja jest zwięzłą i bardzo dynamicznie i miłe przeprowadzona.

Kolejny to serial "Glitch" - bardzo fajna fabuła, aktorzy na dobrym poziomie, klimat wciągający.

"The Originals" - klimat wampirów i wiedźm, idealny na wieczór, bardzo wciągająca fabuła i klimatyczne miejscówki.

"Narcos" - serial odpowiedni dla ludzi, którzy lubią klimaty akcji i kryminalistyki :) Serial wciągający.

Ja obejrzałam: 

- Riverdale - bardzo spoko serial, nie wszystkie odcinki są super, ale da się przemęczyć te słabsze. :D

- The End of The Fucking World - szybko się ogląda, odcinki bardzo króciutkie, aczkolwiek dosyć śmieszne i ciekawe. 

- The Rain - nawet, nawet. Niby niezbyt polecany, ale superszybko zleci cały sezon. Osobiście (gdy nie ma nic lepszego) polecam. :)

- Stranger Things - no nic nie powiem, dla starszych może i nie, ale jak dla mnie (20+) bardzo wciągający. 

- The 100 - powiem tak: jeden sezon bardzo dobry, jeden beznadziejny i ciężko się ogląda, jeden wyśmienity, kolejny bez szału. Jednak chce się oglądać dalej i dalej, bo pojawiają się nowe wątki i chcąc nie chcąc jest się po prostu ciekawym, co się będzie działo. 

- Atypowy - chyba mój ulubieniec <3. Nic nie będę Ci opowiadać, według mnie bomba, ale to serial z tych bardziej obyczajowych. 

Zaczęłam ostatnio z chłopakiem oglądać Orange is the New Black i jedyne co mogę powiedzieć - jest dużo scen nagości, co nie każdemu odpowiada. Serial ma już (o ile się nie mylę) 5 sezonów, ja jestem na pierwszym, wiec za dużo Ci nie mogę (niestety lub stety :D) zaspojlerować, ale opowiada o więzieniu dla kobiet + są wklejone historie kobiet, które są tam osadzone. Jak na tą chwilę - polecam. :)

Oglądałam jeszcze: Greenhouse Academy, Shadow Hunter, Mgła (też zadziwiająco dobry serial, lecz szybko się kończy). Więcej nie pamiętam. :D 

PS. Podobno dobre seriale to też: Wikingowie, Trzynaście powodów, Iron Fist, Breaking Bad - ale sama póki co nie mogę się zmusić. :)

PPS: zaczęłam jeszcze dawno temu oglądać Czarne lustro, ale pierwszy odcinek mi na razie wystarczył i dałam sobie spokój. 

Edited by Ewwcia.

- Wikingowie - zdecydowanie mój ulubiony serial, aczkolwiek na Netflixie brakuje 5 sezonu

- Narcos - Jeśli miałbym seriale stawiać na podium, to ten serial zasłużył na drugie miejsce, ale tylko 1 i 2 sezon.

- Lucyfer - Luźny serial o Diable, który postanowił udać się na wakacje do Los Angeles, gdzie poznaje panią detektyw i wspólnie rozwiązują zagadki.

- Unsolved - Jedno sezonowy serial o poszukiwaniu morderców Tupaca i Biggiego.

• 2 weeks later...
  • 2 months later...
  • 3 weeks later...

To są moje ulubione seriale na Netflixie

Te które polecam najbardziej są pogrubione!

How to get away with murder

Upadek Królestwa

Vikings

Marvel's Daredevil

Once Upon a Time

Lucyfer

Game of Thrones

The 100

Big Mouth 

Paradise PD

Chilling Adventures of Sabrina

Orange is the new black

Stranger Things

The end of the fucking world

Pretty Little Liars

Riverdale

unsolved

Dom z papieru

Grimm

Merlin 

Mindhunter

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

By using this site you agree to Privacy Policy.