Karlito ESL Posted June 30, 2018 Report Share Posted June 30, 2018 10 kg szynki wieprzowej 10 kg łopatki wieprzowej 2 kg słoniny 2 kg Wołowiny + 10 ząbków czosnku 10 deko pieprzu mielonego 5 deko Soli peklowej 1,5 litra wody do tego 50 m jelita Wszystko mielimy przez maszynkę na koniec wody dodajemy pieprz sól . czosnek w trakcie mielenia mięsa na koniec zalewamy wodę 1,5 litra i nabijamy mięso w jelita jak już to zrobimy przygotowujemy Wędzarnie , drzewo jabłoń wiśnia lub czereśnia co daje nam mega zabarwienie , oczywiście tym drzewem palimy aby ten dym szedł na naszą kiełbasę . Koszt 320 zł zrobiłem zdjęcie laptopem i słaba jakość jest tego więcej dlatego skromne zdjęcie 3 godziny wędzenia https://imgur.com/a/L7yZezC Conte , Lamcia. , effect. and 2 others 3 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts