BlantomaN! Posted June 22, 2018 Report Share Posted June 22, 2018 Czytając przed chwilą wiadomości na temat rynku transferowego i mundialu to przykuło moją uwagę. Co będzie dalej? Dajcie znać co na ten temat myślicie. Gerard Piqué: Zaskakuje mnie, że w Barcelonie wątpi się w moje oddanie klubowi. Gerard Piqué skomentował podział punktów w meczu Hiszpanii z Portugalią Zawodnik odniósł się do krytyki, która spadła na niego po emisji filmu z decyzją Griezmanna Obrońca wypowiedział się również na temat zwolnienia Julena Lopeteguiego Gerard Piqué skomentował ostatnie wydarzenia w reprezentacji Hiszpanii oraz w Barcelonie. Zawodnik uważa, że w przypadku transferu Griezmanna zachował się prawidłowo. Mecz: Najważniejsze, że dziś nie przegraliśmy. To było dość dziwne, podnieśliśmy się po wielu problemach, ale rozpoczęcie mundialu od utraty bramki w drugiej minucie jest trudne. Potem strzeliliśmy trzy gole. Trzeba umieć radzić sobie z okolicznościami. De Gea: Wszyscy jesteśmy ludźmi i popełniamy błędy. De Gea na pewno z tego wyjdzie. Zwolnienie Lopeteguiego: Musimy wspólnie „wiosłować”. Nikt nie chciałby przeżyć takiej sytuacji, a mundial już się rozpoczął. Kiedy się zakończy, przyjdzie czas na podsumowania. Na razie musimy wypowiadać się jak najmniej i skupić się na piłce. Doszło do wielu spotkań, prezes RFEF podjął decyzję, a wszystko pozostaje sprawą wewnętrzną. Lopetegui: To świetny trener, Real dobrze wybrał. Negocjacje: Zachowanie Realu mnie nie zdenerwowało. Po trenera przyszedł wielki klub, choć sposób negocjacji był dyskusyjny. Pojawiło się wiele opinii, prezes RFEF nie był zadowolony i podjął decyzję, którą uszanowaliśmy. Sprawa Griezmanna: Mówi się o moim oddaniu klubowi, w które nie można wątpić. Kilka miesięcy temu rozmawiałem z Griezmannem i powiedział mi, że istniała możliwość transferu. Oznajmiłem, że możemy nagrać jego decyzję. Nie byłem ze wszystkim na bieżąco i nie wiedziałem, co wybierze. Wczoraj rano zadzwoniono do nie i powiedziano, że film będzie wyemitowany. Krytykuje się mnie za coś, co i tak by się stało. Nie doradzałem Antoine’owi, jedynie włączyłem kamerę, by ludzie zobaczyli, jak trudno jest podjąć taką decyzję. Nie jestem też odpowiedzialny za to, że prasa przez miesiące mówiła o zawodniku, który w końcu nie przyszedł. Komunikacja z klubem: Gdy tylko dowiedziałem się o decyzji, przekazałem ją klubowi. Miało to miejsce w czwartek, więc nie było miejsca na reakcję. Griezmann nie nagrał dwóch wersji filmu, jedynie tę, którą widzieliście. Wszystkie nowości wywołują debatę. To dobrze, że ludzie widzieli, jak podejmuje się taką decyzję. Bartomeu: Rozmawiałem z nim, wszystko jest dobrze. Jest nieco wkurzony, bo oczekiwał, że Griezmann przyjdzie. Barcelona jest nieco ponad tym wszystkim, bo wielu graczy chce do niej przejść. Ludzie zwiększają wagę wszystkiego, co powiedziano. Film przybliżył kibiców do zawodników, a w tym przypadku był w to zamieszany mój klub. Ja jedynie poprowadziłem Griezmanna do decyzji, nie pomogłem mu w niej. Pożegnanie z reprezentacją po mundialu: Kiedy coś mówię, wywiązuję się z tego. Chcę wygrać i odejść w najlepszy możliwy sposób. Rzut karny: Cristiano jest chętny, by się przewrócić i niemal zawsze gwiżdże się rzut karny Conte 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joshua Posted June 22, 2018 Report Share Posted June 22, 2018 DDG w kadrze, a w klubie to zupełnie dwie inne osoby. Pierwszy,znany ze świetnych parad, pewności siebie i ratowaniu punktów Manchesterowi. Natomiast w kadrze, eh.. W meczu z Portugalią popełnił karygodny błąd. W meczu z Iranem też zdarzyła mu się wpadka, gdyby nie Var w owej sytuacji bramkę można byłoby przypisać na jego konto. Hiszpanie domagają się na jego miejsce Arrizabalage, który gra w Bilbao. Czy to słuszne żądania? Zobaczymy w następnych spotkaniach. BlantomaN! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Conte Posted June 25, 2018 Report Share Posted June 25, 2018 Czytając artykuł czasami miałem problem w połapaniu się czy to ty piszesz, czy teraz są to słowa danego piłkarza. Zaznaczyłeś na wstępie, że jet to na temat rynku transferowego i mundialu, natomiast nadal czytając to nie wiedziałem za bardzo o co chodzi. Nie jestem za bardzo obeznany w świecie piłki nożnej, dlatego nie wiedziałem o co chodzi min. "Zawodnik odniósł się do krytyki, która spadła na niego po emisji filmu z decyzją Griezmanna". Mogłeś wyjaśnić to i owo, żeby artykuł był czytelny nawet dla Newbie w świecie piłki. Sam pomysł artykułu ciekawy, lecz musisz starać się pisać bardziej w taki sposób, bo można to jednym ciągiem przeczytać i wiedzieć o co chodzi, a nie co chwilę się zatrzymywać i googlować, np. o co chodzi z tym griezmann'em. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts