Jump to content

Nowy interfejs CS:GO w wersji beta!

Recommended Posts

Dwa dni temu rozpoczęły się beta-testy Panorama UI w CS:GO.

Testowana wersja interfejsu umożliwia granie z botami oraz trenowanie z pojedynczym znajomym.

523749281.jpg

Valve udostępniło nowy interfejs w wersji beta dla wydanej w 2012 roku popularnej strzelanki wieloosobowej Counter-Strike: Global Offensive. Zgodnie z opisem na oficjalnym blogu Panorama UI stanowi kompletne przemodelowanie dotychczasowego interfejsu w celu dostosowania go do współczesnych standardów. Jeśli wszystko będzie w porządku, zmiany zostaną udostępnione całej społeczności CS:GO. Na oficjalną premierę pełnej Panoramy prawdopodobnie nie będziemy musieli długo czekać – deweloperzy najczęściej wprowadzają aktualizacje mniej więcej tydzień po przeprowadzeniu beta-testów. Zmienione zostaną m.in. tablica wyników oraz menu główne, a także wiele innych elementów interfejsu. Warto odnotować, że testowana wersja UI na razie umożliwia wyłącznie branie udziału w rozgrywkach z botami, a także w sesjach treningowych z pojedynczym kumplem – weźcie to to pod uwagę, jeśli rozważacie wzięcie udziału testach.

523585531.jpg

523586234.jpg

523749359.jpg

/\

//\\

Jeśli chcielibyście przetestować wersję beta, poniżej wyjaśniam jak to robić:

1. Otwórz klienta Steam i przejdź do zakładki „BIBLIOTEKA”.
  2. Kliknij prawym przyciskiem myszy na CS:GO i wybierz „Właściwości”.
  3. Kliknij na zakładkę „BETA”.
  4. Z listy rozwijanej wybierz betę, w której chcesz uczestniczyć.
  5. Po zakończeniu pobierania plików uruchom CS:GO.

Jeśli chcielibyście zobaczyć jak to wygląda w praktyce, to odsyłam was do filmu Mervo,

w którym wszystko omówił - https://www.youtube.com/watch?v=i2oWkiWSfvo

A co wy sądzicie o tej zmianie, która zapewne w przeciągu tygodnia zostanie wprowadzona w życie?

Mi osobiście się podoba. Jest to swego rodzaju unowocześnienie, próba nadążenia za obecnymi trendami. Zmianie uległy również niektóre aspekty w grze takie tak tabela wyników, z czego bardzo się cieszę, bo wygląda to o wiele lepiej niż obecnie i udziela na więcej informacji.

Nie jestem autorem artykułu, ja tylko przekazuję go dalej ;) 

Źródło: https://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=109877

• 4 weeks later...

Dobrze, że coś takiego wprowadzono. "Odświeżenie gry" było dość potrzebne, miejmy nadzieję, że teraz chociaż część graczy wróci do CS:GO :). Mi osobiście podoba się panorama, jedyne co mi nie odpowiada, to z pewnością wygląd tabeli serwerów. Poza tym reszta jest jak najbardziej w porządku. Zmiana na plus dla Valve :D!

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

By using this site you agree to Privacy Policy.