BlantomaN! Posted June 21, 2018 Report Share Posted June 21, 2018 Jak zacząć na siłowni ? Na początku zdecydowanie najlepszym krokiem jest poproszenie jednego z trenerów o pomoc. Ta osoba pokaże ci jak wykonuje się takie ćwiczenie na poszczególnych maszynach oraz doradzi kilka fajnych ćwiczeń przed treningiem tak zwana (Rozgrzewka). Pomoże ci ustawić plan działania, aby uzyskać wymarzony cel i efekt Cel treningów: Jak wspomniałem wcześniej najlepiej poprosić trenera personalnego ale przed rozpoczęciem powinno się jasno określić sobie cel. Aby odpowiednio go realizować według mnie najlepszym sposobem będzie zadanie sobie kilka pytań: - co chcę osiągnąć na treningach -ile razy będę ćwiczył na siłowni -jak dużo czasu potrzebuję żeby uzyskać mój cel? Należy odpowiedzieć sobie samemu na te pytania. Motywacja: Motywacja jest jednym z najważniejszych cech na siłowni. Według mnie najlepszą motywacją będzie: -muzyka która was motywuje -rywalizacja z innymi osobami,znajomymi -rozmowy i innymi osobami -mierzenie swojego ciała co tydzień czyli kontrolowanie swojej sylwetki -współpraca z trenerem personalnym -korzystanie z aplikacji mierzących efektywność treningów Ubranie: Ubranie nie jest ważne na siłowni ale najlepszym wyborem będą dresy. Wiem o czym mówię sam tak zaczynałem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest don Erwin ҳ̸Ҳ̸ҳ Posted June 21, 2018 Report Share Posted June 21, 2018 Spoczko artykuł, plusik Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts