dermi Posted June 15, 2018 Report Share Posted June 15, 2018 Panie i Panowie z tych trzech komputerów jaki wybrać i dlaczego hmm ? Nr 1 Nr 2 Nr 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smerf Maruda Posted June 15, 2018 Report Share Posted June 15, 2018 Ja bym się zastanowił pomiędzy 2 a 3. Trzeci ma lepszą kartę graficzną a drugi lepszy procesor. Zakładając że to procesor jest przeważnie najdroższy to wybrałbym nr 2. ? Procesory intela zwłaszcza i5 nie zadowalają. dermi 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dermi Posted June 15, 2018 Author Report Share Posted June 15, 2018 24 minuty temu, Smerf Maruda napisał: Ja bym się zastanowił pomiędzy 2 a 3. Trzeci ma lepszą kartę graficzną a drugi lepszy procesor. Zakładając że to procesor jest przeważnie najdroższy to wybrałbym nr 2. ? Procesory intela zwłaszcza i5 nie zadowalają. Też myślę nad nr2 ale zobaczę czekam na dalszą wypowiedź Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norbert Posted June 15, 2018 Report Share Posted June 15, 2018 (edited) Uważam, że najlepszą opcją będzie opcja nr. 3 jeśli dopłacisz 200 zł na i7. A jeśli chcesz grać w nowsze tytuły to dokupić można 2/4 gb ramu. Dlaczego ten model? Zdecydowanie najlepsza karta graficzna i jeśli zmienisz to również procesor. Ponadto w modelu 3 masz odrazu windowsa 7 i myszke w gratisie A w 2 tylko 30 dniowy okres próbny, oczywiście kto mówi, że windows musi być "na legalu" Edited June 15, 2018 by Fr3sh. dermi 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
impowered Posted June 18, 2018 Report Share Posted June 18, 2018 Zacznijmy od tego, że zamiast kupować "komputery do gier" lepiej złożyć taki samemu. Może wyjść taniej i wydajniej, niż kupowanie gotowca z allegro. dermi 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kub1nho Posted June 18, 2018 Report Share Posted June 18, 2018 Taniej i zdecydowanie lepiej Ci wyjdzie, jeśli zamówisz poszczególne szczęści do skrzynki i złożysz go sam, bądź poprosisz znajomego/stronę o to, aby Ci go złożyli, jeśli się nie czujesz na siłach. Na FB jest mnóstwo grupek, gdzie piszesz post, podajesz swój budżet i składają Ci najlepszy wydajnościowo komputer. dermi and impowered 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeazzus Posted June 18, 2018 Report Share Posted June 18, 2018 (edited) Podaj budżet jaki możesz maksymalnie wydać i coś ogarniemy. Zapomniałbym dodać, że gotowce z allegro to tak jak kupowanie majtek od cygana na bazarze, niby czyste i prosto z fabryki ale jednak coś tam na wzór draski jest. Edited June 18, 2018 by RockefelleR dermi 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomaszW Posted June 18, 2018 Report Share Posted June 18, 2018 Radziłbym ogólnie nie polegać na ekspertach forumowych, a dać wykazać się profesjonalistom. Jeśli nie czujesz się na siłach, by złożyć samemu, czemu dowodzi ten post, to polecam chociażby morele.net. Nie bierzesz kota w worku. dermi 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Harley Quinn Posted June 19, 2018 Report Share Posted June 19, 2018 Polecam ci najbardziej wykombinować coś "samemu" tzn. zakupić wszystkie części jakie potrzebne są do stworzenia "Bestii" na której byś użytkował . W internecie na pewno znajdziesz poradniki jak złożyć komputer, co do części radził bym ci się jeszcze zapytać profesjonalistów bo nie zawsze wszystko będzie współgrać i może być z tego problem . dermi 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dermi Posted June 19, 2018 Author Report Share Posted June 19, 2018 hmm co racja to racja :-) też myślałem nad tym żeby kupić części i samemu złożyć no to tak budżet: 1800 zł Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norbert Posted June 20, 2018 Report Share Posted June 20, 2018 (edited) @dermi Powiedz mi tu wolisz iść w osiągi i używane części czy pod rozbudowę z nowych? Coś Ci złoże Edited June 20, 2018 by Fr3sh. dermi 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dermi Posted June 21, 2018 Author Report Share Posted June 21, 2018 W dniu 20.06.2018 o 05:36, Fr3sh. napisał: @dermi Powiedz mi tu wolisz iść w osiągi i używane części czy pod rozbudowę z nowych? Coś Ci złoże Rozbudowę z nowymi Link to comment Share on other sites More sharing options...
impowered Posted June 21, 2018 Report Share Posted June 21, 2018 Mam tu dwa zestawy które pod siebie składałem: Zestaw Intel + grafika dedyk: https://www.morele.net/inventory/info/40876e02/ Zestaw Ryzen z wbudowaną grafiką Vega: https://www.morele.net/procesor-amd-ryzen-5-2400g-3-6ghz-4mb-yd2400c5fbbox-979762/ dermi and Norbert 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norbert Posted June 22, 2018 Report Share Posted June 22, 2018 Nie wiem czy jest sens tu coś jeszcze składać, @IMPOWERED złożył Ci ładny secik + Już coś wybrałeś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rioX Posted June 22, 2018 Report Share Posted June 22, 2018 @IMPOWERED w GTX1050 nie ma co się bawić ... to nie jest karta przyszłościowa. Chyba że kolega @dermi gra tylko w 1-2 tytuły... Jeśli składać coś "przysżłościowego" na te 4-5 lat to i5 8400 + GTX 1060 6GB. @dermi zgłoś się do mnie na PW i dogadamy się, powiesz kwotę max jaką możesz przeznaczyć na składaka i dojedziemy do porozumienia aby było dobrze. Jeśli natomiast składasz PC'ta pod kątem mniej wymagających tytułów to ten zestaw od @IMPOWERED Ci wystarczy. Ale ostrzegam ze z Intelem G4600 nie nawojujesz. Ciężko Ci bedzie ogarnąc 45kl/s w BF1 Pozatym nie pchał bym się obecnie w 7mą generację Intela a w 8mą (CoffeLake) dermi 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norbert Posted June 23, 2018 Report Share Posted June 23, 2018 @rioX Złóż mi PC z https://www.morele.net/karta-graficzna-asus-geforce-gtx-1060-6gb-gddr5-192-bit-2x-dp-2x-hdmi-dvi-d-strix-gtx1060-o6g-gaming-774556/ https://www.morele.net/procesor-intel-core-i5-8400-2-80ghz-9mb-box-bx80684i58400-978216/ To są części, które podałeś za 1800 zł jak prosił kolega Kiedy za nowego GTX mamy na morele 1700 zł..... dermi 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dermi Posted June 23, 2018 Author Report Share Posted June 23, 2018 (edited) dobra części zamówiłem przyjdą to kumpel po składa i wszystko zrobi na cacy wybrałem link dzięki za pomoc wszystkim Edited June 23, 2018 by dermi impowered 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
impowered Posted June 23, 2018 Report Share Posted June 23, 2018 Problem został rozwiązany!Temat został zamknięty. Jeśli się z tym nie zgadzasz, raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts