Jump to content

Jaki wybrać komputer do gier?

dermi
 Share

Recommended Posts

24 minuty temu, Smerf Maruda napisał:

Ja bym się zastanowił pomiędzy 2 a 3. Trzeci ma lepszą kartę graficzną a drugi lepszy procesor. Zakładając że to procesor jest przeważnie najdroższy to wybrałbym nr 2. ? Procesory intela zwłaszcza i5 nie zadowalają. 

Też myślę nad nr2 ale zobaczę czekam na dalszą wypowiedź 

Uważam, że najlepszą opcją będzie opcja nr. 3 jeśli dopłacisz 200 zł na i7.

A jeśli chcesz grać w nowsze tytuły to dokupić można 2/4 gb ramu.

Dlaczego ten model? Zdecydowanie najlepsza karta graficzna i jeśli zmienisz to również procesor. Ponadto w modelu 3 masz odrazu windowsa 7 i myszke w gratisie :P

A w 2 tylko 30 dniowy okres próbny, oczywiście kto mówi, że windows musi być "na legalu" :D

Edited by Fr3sh.

Taniej i zdecydowanie lepiej Ci wyjdzie, jeśli zamówisz poszczególne szczęści do skrzynki i złożysz go sam, bądź poprosisz znajomego/stronę o to, aby Ci go złożyli, jeśli się nie czujesz na siłach. Na FB jest mnóstwo grupek, gdzie piszesz post, podajesz swój budżet i składają Ci najlepszy wydajnościowo komputer.

Podaj budżet jaki możesz maksymalnie wydać i coś ogarniemy.

Zapomniałbym dodać, że gotowce z allegro to tak jak kupowanie majtek od cygana na bazarze, niby czyste i prosto z fabryki ale jednak coś tam na wzór draski jest.

Edited by RockefelleR

Polecam ci najbardziej wykombinować coś "samemu" tzn. zakupić wszystkie części jakie potrzebne są do stworzenia "Bestii" na której byś użytkował .

W internecie na pewno znajdziesz poradniki jak złożyć komputer, co do części radził bym ci się jeszcze zapytać profesjonalistów bo nie zawsze wszystko będzie współgrać i może być z tego problem .

Mam tu dwa zestawy które pod siebie składałem:

Zestaw Intel + grafika dedyk: https://www.morele.net/inventory/info/40876e02/

Zestaw Ryzen z wbudowaną grafiką Vega: https://www.morele.net/procesor-amd-ryzen-5-2400g-3-6ghz-4mb-yd2400c5fbbox-979762/

@IMPOWERED w GTX1050 nie ma co się bawić ... to nie jest karta przyszłościowa. Chyba że kolega @dermi gra tylko w 1-2 tytuły... 

Jeśli składać coś "przysżłościowego" na te 4-5 lat to i5 8400 + GTX 1060 6GB. @dermi zgłoś się do mnie na PW i dogadamy się, powiesz kwotę max

jaką możesz przeznaczyć na składaka i dojedziemy do porozumienia aby było dobrze.

Jeśli natomiast składasz PC'ta pod kątem mniej wymagających tytułów to ten zestaw od @IMPOWERED Ci wystarczy. Ale ostrzegam ze z Intelem G4600

nie nawojujesz. Ciężko Ci bedzie ogarnąc 45kl/s w BF1 

Pozatym nie pchał bym się obecnie w 7mą generację Intela a w 8mą  (CoffeLake)

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

By using this site you agree to Privacy Policy.