Jump to content

Skanowanie na cs_assault_upc, a de_eldorado

Luca199491
 Share

Recommended Posts

Zgodnie z regulaminem - skanowanie przez płot na mapie de_eldorado jest zabronione przez bodajże 10-15 sekund, czyli czas który zapobiega szybkiemu podaniu na respie przez strzały z AWP - nie będę negował tego podpunktu, bo jest mi obojętny.

Sytuacja podobna ma miejsce na mapie cs_assault_upc, gdzie kilku graczy z drużyny CT może od razu skanować resp TT. Dzisiaj była taka sytuacja, że wraz ze startem rundy - dostałem od razu skana: nie mogłem nawet zrobić jednego kroku do przodu. Kilka osób miało podobny problem, więc idąc zgodnie z logiką zakazu skanu na eldorado - na asfalcie też powinien ów zakaz obowiązywać.

Usłyszałem bodaj od Lola, że zabicie skanem na eldorado jest prostsze niż asfalcie, otóż nie. Na eldorado CT mają przynajmniej 2-3 sekundy na to, by zrobić ruch, który uchroni ich od skanu, natomiast na asfalcie spawny są ustawione w konkretnych miejscach na ziemi, a przy 10 czy 12 osobach zawsze ktoś się pojawi w tym "punkcie", który na 100 procent daje fraga skanującemu z CT, który w tym samym czasie może sobie przygotować celownik :)

34 minuty temu, Luca199491 napisał:

który na 100 procent

Błąd. To nie jest nawet 30% tylko szczęście.

Na eldorado również są spawny w ustalonych miejscach i ktoś z CT może od razu wcelować się w płot oraz dużyna przeciwna ma tą samą predyspozycje do wcelowania się wprost na spawn CT.

Na eldorado jest o wiele łatwiej skanować niż na assault'cie.

Na eldorado nie ma spawnu TT, który "wystartowałby" kogoś z TT bezpośrednio na linii strzału, o ile całe CT może sobie celować w te uliczkę, tak** terrorysta musi wykonać ruch, dlatego nie pisz bzdur.

Na asfalcie przy tylu osobach zawsze są konkretne spawny TT wypełnione, oraz te 2-3 pozycje w CT, które pozwalają strzelić dosłownie sekundę po starcie rundy, a dla zorientowanego snajpera, jest to tak naprawdę pewny frag na start ?

Edited by Luca199491
z jak na tak

Dla Mnie skan to cześć gry ?
Może jeszcze zabrońcie strzelać przed 1:45.

Cytat

zgodnie z logiką zakazu skanu na eldorado - na asfalcie też powinien ów zakaz obowiązywać.

Jak jeszcze na eldorado w pełni rozumiem zakaz skanu tak na assulcie nie potrafię tego pojąć

Patrzcie też z tej strony. Zakaz zostanie zdjęty z asfalta zaraz będą się wszyscy domagać by zdjąć z eldo. Zawsze to dziala w dwie strony. Ogólnie jestem przeciw tym zakazom ale ludzie się wkurzają, że ledwo wychodzą i już nie żyją w tym też pograć nie mogą dobrze. 

Wszystko zależy od tego jak kto spojrzy na sytuacje - jeśli dla kogoś skanowanie na eldorado jest złe, to na każdej innej mapie także powinno być złe.

Dla mnie osobiście sam zakaz skanu jest bezsensowny, ponieważ sam autor mapy ustawił tam taki płot, a równie dobrze mógł dać grubszą teksturę i nie byłoby problemu, a co do asfalta jeszcze - gwarantuje wam panowie, że jak padniecie 2-3 razy w ciągu mapy na start rundy, to zmienicie swoje podejście, bo tak jak wspominałem - jest to gorsze skanowanie niż na eldorado, bo tutaj nie jesteśmy w stanie wykonać ruchu, a na eldo jak ktoś myśli, to nigdy nie zostanie zeskanowany, bo będąc TT- nie będzie szedł po prostu tym wąskim przejściem, a będąc CT - pójdzie na prawo zaraz po starcie rundy i GWARANTUJE, że na 100 procent nie padnie. Sam nigdy nie padam od skanu na eldorado, bo nie chodzę tymi ścieżkami, gdzie jest linia strzału i nie ważne w którym miejscu mnie zrespi ?

Nie wiem czemu tak bardzo w ostatnim czasie chcecie ułatwić sobie granie na serwerze.

Skanowanie jest częścią umiejętności graczy i mówiąc szczerze mało kiedy zdarza mi się paść od skanu na Assault,bo mało który gracz wie że na assault da radę skanować.

Odwrotna sytuacja jest na mapie eldorado chyba każdy gracz wie (No może nie licząc tych z csseti) że przez płot można skanować dlatego też zostało to zablokowane.

Podsumowując nie ma sensu zakazywać skanowania,bo dla mnie jest to urozmaicenie i lekkie utrudnienie gry.

A jeżeli skanowanie na Assault zostanie zablokowane to zaraz pojawi się propozycja zakazu skanowania na Office_ratsie,a po tym przyjdzie pora na całkowity zakaz skanu.

Edited by Adrian.

Nie przesadzacie aby troszke z tymi zmianami? Ja rozumiem @Luca199491 i cieszę się bardzo, ze jestes taki aktywny i skladasz wszelkiego rodzaju propozycje, le na litosc boska... Dodam zakaz skanowania na assault , to za chwile bedzie placz o slynny plot na eldorado. A dlaczego nikt z Was nie wspomnial o slynnej bramie na dd2 kierujac sie na prawo po wyjsciu z ct, gdzie zarowno Tt jak i ct bija w siebie na wzajem z awp? 

Moze od razu zrobmy tak, ze damy zakaz mawet na ruszanie sie przed 1:45, zeby nie daj Boze ktos zabil... 

Zabojstwo skanem na eldorado przez owy plot jest bardziej prawdopodobne niz na takim "asfalcie" przez sciane i malo kto z tego korzysta i o tym wie. 

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

By using this site you agree to Privacy Policy.