Guest don Erwin ҳ̸Ҳ̸ҳ Posted June 12, 2018 Report Share Posted June 12, 2018 Artykuł przeznaczony jest dla ludzi o małym pojęciu jeżeli chodzi o produkty, a dokładniej ich makroskładniki. Węglowodany: - ryż (parboiled, basmati, jaśminowy, brązowy, dziki, czarny, czerwony) - makaron (durum, pełnoziarnisty, żytni, razowy) - kasze (gryczana, jaglana, orkiszowa, jęczmienna, owsiana, bulgur, kuskus) - Ziemniaki Tłuszcze: 1. Roślinne: -Oliwa z oliwek - Olej (lniany, rydzowy, z awokado, kokosowy) -orzechy (włoskie, laskowe) - Kokos - Awokado - Masło 2. Zwierzęce: - Tłuste mięso - Nabiał - Ryby Białko: - Mięso (wieprzowina, wołowina, drób) - Ryby - Jaja - Odżywka białkowa - Batony proteinowe - Nabiał Kalkulator do wyliczania zapotrzebowania: http://ar.pl/kalkulatory/kalkulator-bmr/ Tabele kalorii: http://ar.pl/tabele-kalorii/ Układanie diety: http://ar.pl/kalkulatory/kalkulator-kalorii/#/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts