Ophis Posted June 5, 2018 Report Share Posted June 5, 2018 Witam, mam pewien problem i dotyczy on TS3. Na wszystkie inne serwery mogę się połączyć, tu natomiast niestety nie. Moja wersja tsa to 3.1.9 Nwm czemu nie mogę wejść, jakiegoś bana mam czy coś? Dodam również, że reinstall/ uruchomienie poprzez administratora nie pomaga. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ophis Posted June 6, 2018 Author Report Share Posted June 6, 2018 Ref Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dezz Posted June 7, 2018 Report Share Posted June 7, 2018 (edited) w związku z ostatnią aktualizacją TeamSpeaka, do najnowszej wersji, nasz provider w lokalizacji polskiej, wprowadził dodatkowe zabezpieczenia aplikacyjne L7 (reguły po stronie hardware'owego firewall'a), uniemożliwiające połączenie bez zsynchronizowanego, aktualnego czasu systemowego klienta, z którego nawiązywane jest połączenie. Mogą występować problemy z połączeniem na serwery osób korzystających głównie z Windows, ten problem zdarza się też u nas! Aby zlikwidować ten problem należy: Wyszukać w systemie Windows Data i godzina A następnie w następującej kolejności włączyć poniższe opcje: Automatycznie uwzględnij zmiany czasu Ustaw strefę czasową automatycznie Automatyczne ustawianie czasu Edited June 7, 2018 by Dezz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ophis Posted June 7, 2018 Author Report Share Posted June 7, 2018 Zrobiłem jak wyżej napisane, dalej nic... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ophis Posted June 10, 2018 Author Report Share Posted June 10, 2018 Można zamknąć, problem naprawiony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dezz Posted June 14, 2018 Report Share Posted June 14, 2018 Problem został rozwiązany!Temat został zamknięty. Jeśli się z tym nie zgadzasz, raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts