Jump to content

Recommended Posts

Kolejna propozycja, która idealnie pasuje na każdego Coda to liczenie się fragów z min, rakiet czy błyskawic do rankingu TOP15. 

Główną wadą np. takiego sapera czy wsparcia jest bardzo mała szansa na TOP15 czy nawet TOP100, gdyż klasa opiera się głównie na minach, a biorąc pod uwagę, że do 70-80 levela trzeba grać wyłącznie z HP bazowym (leci się zawsze w inteligencje), to tak naprawdę gramy wyłącznie dla levela. 

To samo tyczy się wsparcia, elektryka czy jakiejkolwiek innej klasy, która zdobywa fraga i nie jest to liczone do topki.

Taka modyfikacja na pewno zwiększy grywalność tych klas, poza tym nie sądzę by komukolwiek to przeszkadzało, bo nikt na tym nic nie traci :)

https://1shot2kill.pl/topic/25792-fragi-dla-sapera-wsparcia-ogniowego-itp/

Grasz dla topki czy dla rozrywki? Zresztą miny, pioruny czy rakiety są tylko umiejętnością dodatkową tych klas, tak samo jak niewidzialność u cichego albo 1/2 u gladka, a tak muszą nabijać fragi jak każda inna klasa z broni. Każda klasa ma jakąś umiejętność i żadna z nich nie daje fragów do topki, po prostu są czymś dodatkowym, co ułatwia wbijanie lvl na danej klasie.

" Każda klasa ma jakąś umiejętność i żadna z nich nie daje fragów do topki, " większej bzdury dawno nie czytałem. Są klasy, które mają wbudowane moce dające dużą przewagę i dzięki nim mogą być wysoko w rankingu np. mniejszy rozrzut broni lub brak rozrzutu, szansa na natychmiastowe zabicie HS, czy szansa na natychmiastowe zabicie z granata.

Jeśli ktoś decyduje się na grę saperem, to nie robi tego dla przeciętnej broni jaką jest AUG, a dla min, które są jedyną mocą dającą tej klasie szanse na cokolwiek. Tak samo ma się to ze wsparciem ogniowym i rakietami (chociaż tutaj broń jest lepsza).

Ktoś kto gra dla TOPKi - dla niego propozycja będzie ok, ktoś kto NIE GRA dla TOPKI - będzie mu obojętna,  bo nikomu kto gra dla rozrywki nie przeszkadzają statystyki innych czy sposób w jaki je osiągnął. 

Ty patrzysz na klasy premium, które logiczne, że będą miały umiejętności dające szybsze dostanie się do topki.

Ja gram teleporterem i jakoś nie narzekam, że w miejscu gdzie się przeteleportowałem nie ma jakiegoś wybuchu ułatwiającego zabicie przeciwnika, czy skoczek, który ma 5 skoków nie posiada fali mocy, którą aktywuje każdym kolejnym skokiem.

Umiejętności mają pomóc w pokonaniu przeciwnika, a nie jeszcze zaliczać fragi, gdyby tak było, to saper mógłby kłaść tylko miny i sobie tak wbijać fragi, albo elektryk siedząc w miejscu piorunami będzie napierdzielał.

Umiejętności mają pomóc w pokonaniu przeciwnika, a nie jeszcze zaliczać fragi" - oczywiście piszę to osoba, która gra dla rozrywki :lol:

"gdyby tak było, to saper mógłby kłaść tylko miny i sobie tak wbijać fragi"  czyli tak jak zawsze,

"albo elektryk siedząc w miejscu piorunami będzie napierdzielał." no oczywiście, teraz każdy będzie na serwerze grał elektrykiem i kampił, bo uwaga.... za zabicie piorunem dostanie fraga! Jupi!

Widzę że trafiłem na osobę, która lubi czepiać się każdego pomysłu, byleby tylko nabić posta - taki atencjusz, więc nie będę ciągnął dalej tej dyskusji. Wszystko co najważniejsze zostało napisane w 1 poście, Pozdrawiam ;-)

Bo gram dla rozrywki. ;)

Czepiam się tylko tych głupich propozycji, a na taką właśnie trafiłem. ^^

Jak dla mnie ten temat nie ma za grosz sensu.

Edited by RockefelleR
Korekta.

@Krystek, wykonalne :P

Na konkurencyjnej sieci napisałem identyczną* propozycje i tam to przyjęli i dodali (serw Tytusa).

Nie jestem pewien jak to konkretnie dodawał, ale istota chyba w tym, by np. zabójstwo z miny interpretowało tak, jakby to było zabójstwo z granata na Kill_liście po prawej

Edited by Luca199491
Godzinę temu, Luca199491 napisał:

@Krystek, wykonalne :P

Na konkurencyjnej sieci napisałem identyczną* propozycje i tam to przyjęli i dodali (serw Tytusa).

Nie jestem pewien jak to konkretnie dodawał, ale istota chyba w tym, by np. zabójstwo z miny interpretowało tak, jakby to było zabójstwo z granata na Kill_liście po prawej

Jak się przerobi i postawi od podstaw nowego i ulepszonego cod moda to owszem, cod mod z 2011 roku na to nie pozwala. 

Pisałem do znajomego, który ogarnia AMXX i dowiedziałem się, że jest to możliwe przy pierwszym lepszym evencie zabicia z miny.

Aczkolwiek dalej uważam, że jest to bezsensu.

+edit i z tego co sam wiem, to zależne jest też od tego gdzie zawarte są miny, w klasie czy silniku.

Edited by RockefelleR
Korekta + dopisek.
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...