ScreamMyName Posted June 2, 2018 Report Share Posted June 2, 2018 Witam. Zastanawia mnie dlaczego moderatorzy nie wywiązują się ze swoich obowiązków? W tej skardze skupimy się na starych tematach, które według regulaminu powinny być zamykane bądź przenoszone do archiwum działu. Rzucę wam kilka przykładów z poszczególnych działów poniżej. Oczywiście to, że temat jest otwarty raczej nikomu nic nie wadzi i nikt z tym problemu nie ma ale jak tylko dochodzą nowi bądź skład się zmienia lub przychodzą z tzw. emerytury z powrotem na stanowisko to tak się rwą do pomocy, a tak naprawdę tylko przesiadują na czacie. Z działu Giełda mamy prawie 6 tematów, z którymi można coś zrobić. Dalej muzyka oraz Pogaduszki/Życzenia urodzinowe oraz okazyjne. No na kiego komuś temat otwarty z grudnia czy tam nowego roku czy innego święta... ciężko pozamykać? Ostatnio nawet widziałem, że w działach dot. serwerów tematy leżą kij wie po co i albo bez rozwiązania albo bez jakiejkolwiek reakcji. Gdzieniegdzie informacje w działach serwerowych/ogólne lista adminów jest tak stara, że lepiej jakby jej w ogóle nie było. Nie wiem kto za to odpowiada, Opiekun serwera czy Moderator? Moderator ma monitorować to co na forum, skoro się wbijają w działy serwerowe i czasem decydują za opiekunów to równie dobrze mogliby zwrócić uwagę na to, że jak ktoś woła o pomoc bo ma problem i widzi, że temat leży kupe czasu bez odezwu tak samo listy to może warto coś zrobić? A nie tylko przesiadywać na czacie. W sumie gila mnie to co kto robi i poniżej dałem tylko pierwsze lepsze zaczynając od "du*y strony" działy, które można by było ogarnąć, a znalazłoby się zapewne dużo dużo więcej takich tematów. Jednym słowem syf. Piszecie te podania na moda lub wracacie po czasie, porobicie coś tydzień/dwa, a później znowu wszytko leży i nie ma się kto zajmować. Oczywiście nie składam skargi bezpośrednio na kogoś, raczej ogólna praca wasza to masakra. Giełda https://1shot2kill.pl/topic/25148-wycena/ https://1shot2kill.pl/topic/24767-gry-ps4/ https://1shot2kill.pl/topic/24533-sprzedam-projekty-graficzne-layouty/ https://1shot2kill.pl/topic/24615-sprzedam-m9-bayonet-crimson-web-ft-024-float/ https://1shot2kill.pl/topic/25225-sprzedam-2-konta-steam/ https://1shot2kill.pl/topic/22547-sprzedam-konto-z-csgo-supreme-prime-900h-460winów/ https://1shot2kill.pl/topic/24779-sprzedam-audi-a4-b6/ Muzyka https://1shot2kill.pl/forum/70-muzyka/?page=23 Życzenia urodzinowe https://1shot2kill.pl/forum/244-życzenia-urodzinowe/ habawka , Jeazzus , futuba and 3 others 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest don Erwin ҳ̸Ҳ̸ҳ Posted June 2, 2018 Report Share Posted June 2, 2018 Tematy owe znajdują się w HYDEPARKU- nie da się tam nabić postów, więc akurat nikomu to nie wadzi. Co prawda powinny być zamknięte bądź przenoszone do archiwum: @Sheriff @PrOo | SerQQQ.!!! @Person proszę również o monitorowanie takich działów. Temat zamykam, w sumie mogłeś tylko takie coś zgłosić poprzez zgłoszenie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeazzus Posted June 2, 2018 Report Share Posted June 2, 2018 To jak już otworzyłeś, to też coś dodam - https://1shot2kill.pl/forum/531-serwery/ tematy dodane 2 miesiące temu dalej otwarte, a nawet ze stycznia. ScreamMyName , Conte , Ophis and 1 other 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ScreamMyName Posted June 2, 2018 Author Report Share Posted June 2, 2018 Tak jak pisałem wyżej, zacząłem od "du*y strony" miałem tym samym na myśli, że zacząłem od tych mniej ważnych działów/tematów. Tutaj przejdźmy do świata użytkowników gdzie chyba nalicza posty, a temat żaden nie jest zamknięty przez 44 strony począwszy od 2017 roku... kto by się chciał witać z osobą, która tworzyła post ponad rok temu? https://1shot2kill.pl/forum/10-przywitaj-si%C4%99-po%C5%BCegnaj-si%C4%99/?page=44 Nie odniosłeś się kompletnie do tego co napisałem w temacie, spójrz np. na listę adminów działu 4maps, gdzie informację są przestarzałe od wieków. Wypadałoby chociaż skasować byłego opiekuna frozena bo jeszcze jakiś gracz będzie pukał nie tam gdzie trzeba. Jadąc z góry na dół po serwerach znalazłem mase takich tematów, które były albo bez reakcji albo otwarte mimo, że powinny być dawno rozwiązane. Jeśli ktoś dogaduje się PW to i tak obowiązkiem waszym jest te tematy w efekcie końcowym zamykać/rozwiązywać, a tego po prostu nie widać. https://1shot2kill.pl/forum/6-problemy/ ta strona też pozostawia wiele... spójrz na poprzednie jak to wyglądało. Problem rozwiązany temat zamknięty/rozwiązany https://1shot2kill.pl/forum/6-problemy/?page=4 widzisz różnicę? Jaka jest różnica pracy modków od czasu ex? Taka, że teraz tylko jedna osoba gratuluję drugiej/ nagle poświeci na czacie, a później rusza tyłki kiedy ktoś kogoś oznaczy. Proszę sobie przejrzeć forum, takich tematów w przeróżnych działach niekoniecznie HYDE, które wymagają, a raczej wypadałoby je zamknąć/ przenieść do archiwum. Co do zgłoszeń to nie mam zamiaru wchodzić teraz w każdy dział i pokazywać palcem co trzeba zrobić to chyba nie moja rola tylko Moderatorów, chyba od tego są prawda? Można zgłosić ale bez przesady, rozumiem jeden,dwa,osiem, ale tego jest dużo więcej i to praktycznie w każdym z działów. I nie odnoś się tylko do tego co Ci linkuje bo nie będę teraz wszystkiego pod nos podstawiał. Conte , Jeazzus and futuba 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
futuba Posted June 2, 2018 Report Share Posted June 2, 2018 Prawda jest taka, zieloni siedzą na du***h i strasza warnami, pielegnacja forum musza sie zajmowac rangi wyzsze. Powtorka z maja, lipca, sierpnia/wrzesnia tamtego roku, kolejke pomylki w doborze - nie wszystkich, ale te osoby raczej wiedza o kogo chodzi Conte , Ophis , piesio DD2 and 2 others 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Person Posted June 2, 2018 Report Share Posted June 2, 2018 Przepraszam bardzo, ale ja w porównaniu do większości "krzykaczy" nie mam czasu na przesiadywanie 24/7 na forum i szukania byle powodu do zaczepki. Jak byk napisane było w podaniu, że moja aktywność będzie wieczorami i w weekendy, co nie oznacza, że spędzę cały dzień na forum, bo też mam życie osobiste. W tej chwili siedzę na działce i stawiam ogrodzenie, bo nikt tego za mnie nie zrobi. Co do Listy Adminów w poszczególnych działach serwerów, nie jesteśmy od tego żeby się tam wtrącać. Opiekuni mają dostępu do moderacji swoich działów, więc to jest w ich obowiazku się tym zająć. Jedyna nasza reakcja w tych działach to ostrzeganie/upominanie za posty/tematy, bądź przenoszenie tematów w odpowiednie miejsca. Na razie tyle z mojej strony, bo szkoda mi dnia, a czeka mnie multum roboty. św. Maksymilian Kolbe , futuba , Barracuda and 2 others 3 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ScreamMyName Posted June 2, 2018 Author Report Share Posted June 2, 2018 (edited) Przecież nikt Cie nie zmusza do siedzenia 24/7. Każdy z nas ma swoje życie prywatne to zrozumiałe ale wybacz skoro tematy leżą po kilka miesiecy bez reakcji to prosze Ciebie. Po to jest ten dział aby takie działania zgłaszać, a tu widzę jeszcze pretensję. Odwracacie kota ogonem jak zawsze i zapewne wszystko pójdzie i tak na bok. Zero pokory, zamiast się przyznać i postarać się ogarniac to co do was należy to co złego to nie wy. Jest was trzech czy było tam czterech i tak naprawdę nic nie wniesiono. Dostajecie rangi by zbijac baki na czacie, co do sprawy z listą adminów skoro nie wasz jest to obowiązek (nie raz to widziałem jak modki sie wpierdzielaja w działy) to ktoś chyba powinien na to uwagę zwrócić i przypilnowac nieco swoich "pracownikow". Szkoda, że nie działacie tak wszędzie jak tutaj. Tutaj tematy są rozwiązywane błyskawicznie. I @Person by było to jasne skarga jest na całokształt sztabu, niea na poszczególna osobę. Grupę nieco wyższych zachecam do zmobilizowania swoich ludzi zamiast smieszkowania na czacie. Edited June 2, 2018 by `ScreamMyName Sadysta and Barracuda 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeazzus Posted June 2, 2018 Report Share Posted June 2, 2018 @Person, rozumiemy, że masz swoje życie prywatne, tak jak każdy, ale sam piszesz, że jesteś wieczorami i w weekendy, więc czemu w godzinach/dniach wolnych nie pozamykasz lub przeniesiesz do archiwum? Biorąc pod uwage Twoją sytuacje, to moderatorzy @Sheriff oraz @PrOo | SerQQQ.!!! mają czas z tego co widze, bo pierwszego widuje cały czas na chatboxie, a drugiego na serwerach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Person Posted June 2, 2018 Report Share Posted June 2, 2018 2 godziny temu, `ScreamMyName napisał: Po to jest ten dział aby takie działania zgłaszać, a tu widzę jeszcze pretensję. Nie pretensję, tylko obronę. 2 godziny temu, `ScreamMyName napisał: Zero pokory, zamiast się przyznać i postarać się ogarniac to co do was należy to co złego to nie wy. Nie mam zamiaru z podkulonym ogonem przyjmować krytykę, bo nie poczuwam się do jakichkolwiek zaniedbań. 2 godziny temu, `ScreamMyName napisał: Dostajecie rangi by zbijac baki na czacie, Jeśli masz problem do konkretnej osoby, to wymień ją po nicku, a nie bij w całość. 2 godziny temu, `ScreamMyName napisał: co do sprawy z listą adminów skoro nie wasz jest to obowiązek (nie raz to widziałem jak modki sie wpierdzielaja w działy) to ktoś chyba powinien na to uwagę zwrócić i przypilnowac nieco swoich "pracownikow" Gdybyś miał dostęp do działu przeznaczonego dla moderatorów, to zauważyłbyś posty z tym związane. 31 minut temu, RockefelleR napisał: @Person, rozumiemy, że masz swoje życie prywatne, tak jak każdy, ale sam piszesz, że jesteś wieczorami i w weekendy, więc czemu w godzinach/dniach wolnych nie pozamykasz lub przeniesiesz do archiwum? Bo w między czasie ogarniam admina na 201 i przygotowuję parę rzeczy na przyszłość. Ale jak świetnie zauważyłeś 32 minuty temu, RockefelleR napisał: Biorąc pod uwage Twoją sytuacje, to moderatorzy @Sheriff oraz @PrOo | SerQQQ.!!! mają czas z tego co widze, bo pierwszego widuje cały czas na chatboxie, a drugiego na serwerach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thomas Posted June 2, 2018 Report Share Posted June 2, 2018 Nie powiem bo trochę moderatorzy się opieprzają. (Nie będę wymieniał kto oni sami dobrze wiedzą) A co do działu z serwerami to @Person dobrze mówi. Od tego są opiekuni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Duszek Kasper Posted June 2, 2018 Report Share Posted June 2, 2018 @RockefelleR czasem mogę sobię chyba pograć hmm? Gram gdy mnie ktoś np poprosi, bo nie ma admina. Nie jestem robotem aby siedzieć na forum 24/7. Jednego dnia mam więcej czasu innego mniej. Mieszkam na wsi i mam np teraz truskawki i ocieplam dom. Siedzę tyle ile mogę. Frizuu 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ScreamMyName Posted June 2, 2018 Author Report Share Posted June 2, 2018 Na wasze wymówki opadają ręce. @Person nie poczuwasz się do jakichkolwiek zaniedbań to dlaczego tematy są otwarte, nie rozwiązane itp.? Raczej to wasza broszka więc nie umywaj rąk publicznie bo to wy dajecie du*y za przeproszeniem. Nie powiem jak się was powiadomi to dzialacie ale tutaj skupiamy się na tematach. Skoro kolejny modek raczył się wypowiedzieć to pro sereq skoro masz podzielony czas jak my wszyscy nie wmowisz nam, że nie znalazłeś nigdy czasu aby ogarnąć forum bo tematy leżą dłużej niż Twoja kadencja. @Thomas skoro opiekun jest odpowiedzialny to już wspomniałem wyżej, jak nie mody to któryś z was by zwrócił na to uwagę czy się tym zajął aby nie było takich zaniedbań Link to comment Share on other sites More sharing options...
futuba Posted June 3, 2018 Report Share Posted June 3, 2018 Scream, z Personem bylo wiadome od poczatku jak to bedzie wygladalo, wiec nie ma sie o co przywalac, robi tyle ile moze i tyle ile pisal ile bedzie w stanie. Do "Panow" z reszty mozna. Skoro zlozyli podanie na moda, powinni zmienic swoje priorytety na forum - czyli najpierw robota do odwalenia - ogarniecie forum, przejechanie wiekszosci dzialow z samego siebie, zeby zobaczyc czy nie lezy cos, co zostalo zaniedbane lub pominiete przez reszte, a potem zajecie sie "przyjemnosciami" czyli spedzanie czasu na sb, granie i po prostu spedzania dobrze czasu. Niestety, ale praca moderatorow powinna byc tutaj na pierwszym miejscu, to Oni powinni tutaj maja blyszczec swoimi nickami, aby na forum panowal porządek i wszystko wygladalo cacy. Jezeli czuli sie na silach przez 1 tydzien, wykonywali swoja robote dobrze to chyba za dobrze sie poczuli z ta ranga i mysla ze tak bedzie juz do konca. Nie chce tutaj narzekac na wyzsza administracje, bo w sumie nie ma o co, nie maja sami za bardzo czasu zeby sprawdzac modow itd. ale moim zdaniem powinien zostac wyznaczony jakis opiekun( tak jak w moim przypadku gdy bylem j@) Po prostu im przypominalem co maja robic, co robia zle i nad czym powinni popracowac. Wiem ze moze jestem troche "role model", ale tez nie kazdy ma tyle czasu, aby spedzac po 6h na forum dziennie. Tak wiec jezeli mysleliscie ze ooo mam moda, bede pomagal uzytkownikom jezeli beda czegos chcieli, bede pilnowal kultury na forum i dawal warny/ostrzezenia za lamanie regulaminu to jestescie w grubym bledzie. Jezeli oznajmiliscie w podaniach ile czasu bedziecie poswiecac na forum, to powinniscie sie jednak do tego zastosowac( bo ten czas tygodniowo ktory podawaliscie, jest czasem na wykonywanie swoich obowiazkow jako MODERATOR, a nie jako smieszkowanie ze znajomymi na chatboxie i inne czynnosci mniej zwiazane z odpowiedzialnoscia co do funkcji zielonego) Jezeli po prostu podoba Wam sie kolor rangi i przywileje jakie Wam ona daje, to taka rada ode mnie: Prosze, zrezygnujcie z niej, dajcie szanse osobom bardziej ambitnym, tym ktorzy naprawdę maja dużo wolnego czasu i chca dbac o to forum, bo to ze czujecie sie tutaj jak w domu, nie znaczy ze nie mozna zrobic z tego jeszcze lepszego miejsca. Brak czasu lub brak checi na zajmowanie sie tym? Przyznajcie to sobie najpierw sami. Przytocze przyklad LOLCI( bylej j@ z cswakacji ) Zaczela pracowac, bylo jej coraz mnie widac na forum, co zrobila? Nie trzymala rangi na sile, sama sobie przyznala w pozegnaniu/rezygnacji ze po prostu brak jej czasu i wie ze jest wiele wiecej osob, ktorzy beda spelniac te obowiazki, bo maja mniej do roboty w swoim prywatnym zyciu. Szczerze? Sam poswiecilem w wiekszosci swoje zycie prywatne dla tej sieci, bo mi w pewnym procencie zalezalo, jednak bokiem strasznie wykorzystywalem zaufanie niektorych osob, jakos to akceptowali/akceptuja patrzac na moje zycie i potrafili to zrozumiec( pomimo ze to dalej glupie) Spedzanie tygodniowo ok 3h na ogarnianie forum, a nawet mniej, bo jest Was trzech, czyli wystarczajaca ilosc, aby wszystko bylo na swoim miejscu i dzialalo tak jak trzeba, to nie jest naprawde duzo. Zrobcie sobie nawet podzialy, niech bedzie jedna osoba ktora pomiedzy Wami zarzadza, ten ogarnia to, Ty zajmujesz sie tym, a Ty tym, w wolnych chwilach ogarniacie losowo mniej wazne rzeczy, wszystko zalezne od czasu. Bo ja nie widze tutaj problemu przed pojsciem do pracy/szkoly zamienic facebooka, ogladanie telewizji lub przegladanie ig/snapow lub innych mniej bezsensownych stron, ktore zabieraja Wam czas i nie daja korzysci. Zamiencie je na forum, bo to co tutaj powinniscie robic, to nie jest strata czasu, to jest wykorzystanie go w dobrym celu, abyscie prosperowali, aby forum stalo na nogach i aby ludzie mieli o Was dobre zdanie. Lepiej sie poczujecie, pojawi sie jeszcze lepsza atmosfera i ranga moderatora znowu nabierze prawowitego koloru. Tyle ode mnie, macie tutaj opis tego jak to powinno wygladac moimi oczami i oczami tych ludzi, ktorzy wyobrazaja sobie jak wyglada praca moderatora. piesio DD2 , Senbonzakura , ScreamMyName and 3 others 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ScreamMyName Posted June 3, 2018 Author Report Share Posted June 3, 2018 I tymi slowami zakończymy tą "uwagę" co do pracy moderatorów. Przelales moje myśli na papier i właśnie o to mi chodziło. Wszystko co mialo się znaleźć zostało napisane powyżej prawie w kazdym poście, tak więc proszę was weźcie się w garść. Pozdrawiam i liczę, że ktoś weźmie to w pewnym stopniu do siebie i zrobi coś z tym. Nunko 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kub1nho Posted June 4, 2018 Report Share Posted June 4, 2018 Fakt, ostatnio zauważyłem, że moderatorzy (oczywiście nie mówię tutaj o wszystkich) zlewają swoją robotę. @Person, @PrOo | SerQQQ.!!!, @Sheriff - nie wiem, jak wy, ale ja jako moderator miałem wyznaczony schemat pracy na forum, który dalej stosuję, jako J@ pomagając Wam w "robocie". Mianowicie, gdy włączam forum, pierwszą rzeczą, jaką robię jest wejście w dział "Nieobecności". Sprawdzam tam, kto napisał urlop/komu się już skończył i można przenieść temat do archiwum. Następnie odwiedzam dział z degradacjami i rezygnacjami. Sprawdzam, czy w danym momencie można komuś zabrać grupę na forum/uprawnienia na serwerze oraz forum. Idąc dalej wchodzę w temat, w którym oznaczeni są admini posiadający ostrzeżenia na forum. Jednym zdaniem - przeglądam całe "Forum Główne". Uwierzcie mi, że NIGDY nie zajęło mi to więcej niż 15-20 minut. W czasie, kiedy byłem moderatorem odwiedzałem również regularnie wszystkie działy dotyczące serwerów, "Strefę Banów", no i Hyde Park (tam już zaglądałem rzadziej - wystarczyło raz dziennie). Nie będę się już tutaj dalej rozwodził i wymieniał, gdzie jeszcze przesiadywałem, ale ogólnie sprawdzenie wszystkiego, co należy zajmowało mi około 30/40 minut. Niedużo prawda? Potem, jak chciałem mogłem wejść na serwer i pograć, albo popisać na Chat Box'ie. Raz na 5 minut odświeżałem "Całą aktywność", aby sprawdzić, czy nie trzeba komuś dodać grupy, ostrzeżenia, zamknąć temat itp. To, że posiadacie moderatora od dłuższego czasu, nie zwalnia Was z tego, aby zachowywać się tak, jak na samym początku, kiedy zostaliście przyjęci. Nie wiem, może jestem jakimś ewenementem, ale w dalszym ciągu rajcują mnie czynności, który musi wykonywać moderator. Nie czujecie się na siłach? Nie chcecie już tego robić i siedzicie tylko dla kolorku to jest to bez sensu. Nie zajmujcie miejsca komuś innemu. Komuś, kto ma zapał do tej pracy i potrafi się spiąć na godzinę/dwie dziennie i należycie wykonywać swoje obowiązki. Mam mam nadzieję, że weźmiecie sobie te słowa do serca i zmienicie swoje nastawienie, bo inaczej będziemy musieli rozmawiać inaczej. Jesteśmy elitą, a to do czegoś zobowiązuje, nieprawdaż? Duszek Kasper , dolbo , ScreamMyName and 1 other 1 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kub1nho Posted June 4, 2018 Report Share Posted June 4, 2018 Problem został rozwiązany!Temat został zamknięty. Jeśli się z tym nie zgadzasz, raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts