Jump to content

Grilowane awokado z salą pomidorową


Akuma
 Share

Recommended Posts

Myjemy obieramy awokado na pol, wyjmujemy pestkę.

Smarujemy od środka sokiem z cytryny, aby awokado nie było czarne.

Następnie smarujemy pędzelkiem oliwą aby nie przykleiło się do rusztu.

Salsa pomidorowa:

kroimy w drobną kostkę pomidora , mieszamy razem z bazylią oliwą oraz solą morską i pieprzem.

Na grillu trzymamy 5-7 minut przecięciem do dołu pilnując aby się nie spaliło a skórka zmieniła kolor.

Następnie po zdjęciu z grilla wkładamy w miejsce pestki salsę pomidorową.

 

Składniki:

- awokado

- pomidory

- bazylia

- cytryna

- oliwa z oliwek

- sól morska

- pieprz świeżo mielony.

 

IMG_0393.JPG

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site you agree to Privacy Policy.