Jump to content

Brak wielu opcji w panelu sterowania nvidia

Go to solution Solved by | Never | ☆DAD☆,

Recommended Posts

Witam,

Mam jeden problem z panelem sterowania nvidia. Otóż ten ów panel pokazuje mi tylko do konfihuracji "Ustawienia 3d", brakuje w nim kilku dodatkowych ustawień. Czy ktoś wie jak można je dodać? Chciałabym sobie ulepszyć kolory w cs:go, a innej opcji nie ma jak przez panel nvidi.

Posiadam kartę graficzną w laptopie 930M

20180222_101200.jpg

Spróbuj odinstalować i zainstalować jeszcze raz. Sprawdź czy wybrałeś dla dobrej wersji systemowej 32/64 bity. Jeśli nadal nie będzie ściągnij sterowniki dla nowszej karty graficznej z tej samej rodziny (tez miałem podobny problem i to właśnie pomogło). Warto też spróbować sterowniki z płytki jeśli masz ;) 

Na pewno nie masz zainstalowanych 2 różnych wersji sterowników? Może być opcja że masz 2 wersje i przez to one mogą się gryźć. Weź przeczyść pc jakimś CCleanerem.

Z tego co wyczytałem na internecie: "Tych ustawień nie ma w mobilnych kartach."

Raczej jak usunąłem wszystko co było związane z nividia i zainstalowałem jeden najnowszy sterownik to nie ma opcji, aby jakimś cudem byl drugi sterownik. Jeśli chodzi l karte to mam dedtkowaną.

Polecam sprawdzić ten link:

https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3043752.html 

Jeśli wyłączenie zintegrowanej karty nie pomoże więcej już nie pomogę.

• Technician

W laptopach ze zintegrowaną grafiką nie da się mieć więcej ustawień.

Najczęściej nie da się wyłączyć zintegrowaną grafikę, ponieważ używana jest zawsze do wyświetlania obrazu na laptopach.

Godzinę temu, $uper$eriaKa PAM PAM napisał:

Podłącz sprawdź :D A co do tych ustawień to tak zapytam po co Ci więcej ?

Więcej ustawień- nowe możliwości. 

W tych zakładkach których on nie ma możesz pozmieniać rozdzielczość, wyregulować ustawienia kolorów, masz przydatne funkcje do zmian pulpitu oraz konfigurować wiele monitorów (choć ta zapewne nie potrzebna w lapku). Więc sam widzisz po co :D 

Znalazłem jeszcze jeden sposób, ale znów mam problem ;) Tym sposobem jest program GeForce nvidia experience. Otóz z tego co wyczytałem w grze można sobie ustawiać kontrast i wszystkie inne rzeczy i gdy włącze eksperymentalne fukcje to po prawej stronie mam różne nakładki (w załączniku widać) lecz funkcja "nakładka w grze" nie działa mi i nie wiem czemu. Jest napisane tak jak na zdjęciu niżej. Jakieś pomysły jak tą fukcje włączyć?

20180223_105450.jpg

20180223_105559.jpg

• Technician

GeForce Experience to aplikacja dla karty graficznej czyli twój screen:

23 minuty temu, |Never | napisał:

20180223_105450.jpg

20180223_105559.jpg

Twoja karta graficzna obsługuje "GameStream", ale nie obsługuje "Nakładki w grze".

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...