Jump to content

Recommended Posts

Cześć. Problem polega na tym, że cs cały czas ustawia mi wartość fps_max 59.

Samą komendę fps_max 300 mam nawet wpisaną w swój autoexec aby mi przy starcie wymuszało zmianę wartości ale wciąż wraca mi do tego 59.

Jakieś pomysły co może być nie tak?

Edited by Zimny
https://1shot2kill.pl/topic/18033-restartowanie-komendy-fps_max-csgo/

Zauważyłem, że to CS:GO.

Jest jeszcze opcja:

fps_max 0 //0 w tym wypadku jest równe nieskończoność

Powinno zadziałać.

A jeżeli nadal wymusza 59 (chociaż zdaję się, że tutaj dostosowanie fpsów do hz monitora, zatem gl_vsync 0, ale taka opcja została wykluczona), to można zrobić taki bypass

bind "w" "+forward;+wait;fps_max 300

wtedy za każdym razem gdy wykonujesz ruch do przodu - twoje fpsy wzrastają do 300, ale nie jest to zbyt wygodne.

Edited by Mixtaz
Poprawka

Zimny sprawdź czy nie masz w opcjach uruchamiania csgo na steamie komendy dopisanej +fps_max.

I jeszcze zobacz czy nie masz we właściwościach pliku autoexec albo cfg zaznaczonego "tylko do odczytu".

Edited by IMPOWERED

@IMPOWERED ani jedno, ani drugie, nawet sam dopisywałem w opcje startowe + fps_max 300 żeby mi wymuszło tę komendę i też dupka.

@onliner PC, z tym, że wcześniej grałem na lapku gdzie ustawiałem większość swojego configu, więc cały cfg jest skopiowany z laptopa żeby znów się w to nie bawić

11 minut temu, Zimny napisał:

@onliner PC, z tym, że wcześniej grałem na lapku gdzie ustawiałem większość swojego configu, więc cały cfg jest skopiowany z laptopa żeby znów się w to nie bawić

To prawdopodobnie wiem w czym problem, możliwe że miałeś ustawione "Power saving mode" (czy jakos tak) który ogranicza fpsy do 59. Sprawdz czy tego też nie ma u ciebie na PC (ustawienia wideo), jak nie to cfg cale do usuniecia prawdopodobnie, chyba że znajdziesz linijke odpowiadającą za to.

Edited by onliner

no mam to na wyłączone.

No to chyba już wole te 5 sekund poświęcić za każdym razem na wpisanie komendy niż cfg kasować xD

Można zamknąć, bo to cuda nie widy są u mnie 

Dzięki wszystkim za pomoc. Leci po plusiku ;) 

Edited by Zimny
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...