Staruch ;f Posted September 20, 2017 Report Share Posted September 20, 2017 Witajcie ,pisze z zapytaniem i przedstawieniem mojego kłopotu ,a mianowicie kiedy chce dołączyć na serwer to mi wgl nie wyskakuje ,czasem się pokaże ale gdy wejdę to choke skacze mi od 50 do 100 co utrudnia całą grę... Problem występuje jedynie na tym serwerze i od dzisiaj w sumie Dziękuję za każdą odpowiedź Pozdrawiam ,wasz ulubiony admin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted September 20, 2017 Report Share Posted September 20, 2017 zobacz te komendy cl_updaterate 40 cl_cmdrate 40 rate 20000 cl_rate 10000 cl_cmdbackup 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Staruch ;f Posted September 20, 2017 Author Report Share Posted September 20, 2017 (edited) Nie wiem czemu na forum pokazuje mi tez ze serwer jest ciagle wylaczony.. #Ref Komendy nie pomagają... Edited September 20, 2017 by Staruch ;f Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trepik Posted September 20, 2017 Report Share Posted September 20, 2017 Choke Choke procent danych jakie serwer albo klient powtrzymuje przed wyslaniem bo nie pozwalaja mu na to ustawione parametry. Po prostu przekroczone zostaly mozliwosci łącza na przesył danych. Choke do wartosci 10 jest akceptowalny. Najczesciej pojawia sie jak nasze rate jest zbyt niskie do podanego cl_updaterate. Podobnie jesli mamy zbyt male cl_rate do zadeklarowanego cl_cmdrate. W tym przypdaku powiniesmy najpierw sprawdzic czy nie przesadzilismy z cl_updaterate i cl_cmdrate i je sukcesywnie zmiejszac podczas gry az choke zniknie podczas ostrych akcji. Jesli to nie pomaga zmnijeszamy wartosci rate i cl_rate. Na net graphie choke jest wyswietlany jako kolor żółty w zielonym grafie (ten górny). Loss Loss wskazuje ile procent danych nie dotarlo do celu - oznacza ze cos jest zle z naszym łączem pod względem technicznym. Powinnismy takze wpierw obnizyc parametry opisywane w tym artykule. Loss do wartosci 10 jest akceptowalny. Co powinieneś zrobić .Ustawić rate esL`owe dodatkowo może pozbawić pc`ta paru zbędnych śmieci ,np starych programów .Uporządkować rejestr,defragmentować dysk, Polecam program:Advanced SystemCare. Nie jestem autorem tego postu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Staruch ;f Posted September 20, 2017 Author Report Share Posted September 20, 2017 (edited) 55 minut temu, Trepik napisał: Choke Choke procent danych jakie serwer albo klient powtrzymuje przed wyslaniem bo nie pozwalaja mu na to ustawione parametry. Po prostu przekroczone zostaly mozliwosci łącza na przesył danych. Choke do wartosci 10 jest akceptowalny. Najczesciej pojawia sie jak nasze rate jest zbyt niskie do podanego cl_updaterate. Podobnie jesli mamy zbyt male cl_rate do zadeklarowanego cl_cmdrate. W tym przypdaku powiniesmy najpierw sprawdzic czy nie przesadzilismy z cl_updaterate i cl_cmdrate i je sukcesywnie zmiejszac podczas gry az choke zniknie podczas ostrych akcji. Jesli to nie pomaga zmnijeszamy wartosci rate i cl_rate. Na net graphie choke jest wyswietlany jako kolor żółty w zielonym grafie (ten górny). Loss Loss wskazuje ile procent danych nie dotarlo do celu - oznacza ze cos jest zle z naszym łączem pod względem technicznym. Powinnismy takze wpierw obnizyc parametry opisywane w tym artykule. Loss do wartosci 10 jest akceptowalny. Co powinieneś zrobić .Ustawić rate esL`owe dodatkowo może pozbawić pc`ta paru zbędnych śmieci ,np starych programów .Uporządkować rejestr,defragmentować dysk, Polecam program:Advanced SystemCare. Nie jestem autorem tego postu Natknalem się już na ten post ,ale nie pomoglo... Dodam ,ze pobrałem nowe sterowniki do karty graficznej ,reinstall steam'a jak i csa ,wyczyszczony doszczedznie komputer i dalej nic... #edit Edited September 20, 2017 by Staruch ;f Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trepik Posted September 20, 2017 Report Share Posted September 20, 2017 Hmmm teraz mam tak samo jak Ty, że pokazuje mi offline serwera, lecz wchodząc w CS serwer działa normalnie:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
futuba Posted September 21, 2017 Report Share Posted September 21, 2017 W dniu 20.09.2017 o 12:30, Staruch ;f napisał: Natknalem się już na ten post ,ale nie pomoglo... Dodam ,ze pobrałem nowe sterowniki do karty graficznej ,reinstall steam'a jak i csa ,wyczyszczony doszczedznie komputer i dalej nic... #edit A co ma GPU do działania internetu? Masz złe ustawienia ratia i tyle, popróbuj różne wartości, bo może akurat przy Twojej przepustowości te default nie spełniają wymogów. Btw. dodałeś to w zły dział. Przenoszę do problemów cs 1.6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Staruch ;f Posted September 21, 2017 Author Report Share Posted September 21, 2017 A dokładniej ,troche w tym zielono się czuje... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts