Pralnia-_-Myśli Posted September 15, 2017 Report Share Posted September 15, 2017 mam pytanko czy dało by rade banować cziterów na karte sieciową? bo od pewnego czasu wbijają czity na serwer i przeszkadzają w grze sam znam gościa który pracuje w katowichach w siedzibie sieci UPC i może sobie zmieniać ip codziennie a gdyby dostał perma na karte sieciową to już większy problem znam serwer na któym mają taką możliwość i to jest fajne bo ktoś dostanie perma raz i juz nigdy nie przyjdzie chyba ze bedzie sobie wymieniał karty sieciowe w co osobiście wątpie.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted September 15, 2017 Report Share Posted September 15, 2017 z czego co wiem, to nie ma czegoś takiego jak ban na kartę sieciową można wgrać banneo, ale wtedy może zbanowac małe osiedle, mała wieś i traci serwer graczy po prostu trzeba więcej adminów bądź demka kręcić i na forum, a bany będą dawane Link to comment Share on other sites More sharing options...
dolbo Posted September 15, 2017 Report Share Posted September 15, 2017 lecą permy potem AB, SB w ostateczności na neo, nie upilnujemy aż tak serwera ale każde zgłoszenie jest sprawdzane i co raz częściej widać admina na serwie, co pozwala banować niepowołanych graczy zawsze też prosimy zgłaszać botów na u@ ewentualnie na steama / forum / gg admin w miarę możliwości zawsze wejdzie i zbanuje Wiki 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pralnia-_-Myśli Posted September 15, 2017 Author Report Share Posted September 15, 2017 są na 100% bany na karte sieciową na jednym serwerze takie bany stosują, po mimo zmiany neta na play, upc, netie, orange, nie wejdziesz na serwa, teraz już są takie możliwości tylko ktoś ogarnięty by musiał się tym zająć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trepik Posted September 15, 2017 Report Share Posted September 15, 2017 Hmmm z tego co się orientuje to nie na kartę tylko na adres MAC Adres MAC to nr producenta i chyba serial karty sieciowej, więc nie wiem jakim cudem dają oni na to bany. A nie wiem czy kogoś MAC sprawdzimy przez wpisanie "ping "IP" w cmd futuba , Puchaty and Pralnia-_-Myśli 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pralnia-_-Myśli Posted September 15, 2017 Author Report Share Posted September 15, 2017 bardzo możliwe że na adres MAC Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted September 15, 2017 Report Share Posted September 15, 2017 ile pogra taki cziter? 5/10min? przewaznie ktoś jest a jak nie to zgłaszają ludzie i wbija admin Link to comment Share on other sites More sharing options...
ukashek Posted September 15, 2017 Report Share Posted September 15, 2017 Tak jak już kilka osób wyżej wspomniało, bardzo rzadko zdarza się, że nie ma żadnego admina na serwerze. Cheater pogra chwilę i wyłapuje banicje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pralnia-_-Myśli Posted September 15, 2017 Author Report Share Posted September 15, 2017 chodzi o to żeby to wytępić i nie dawać satysfakcji. co wam to przeszkadza żeby byli banowani na mac? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Staruch ;f Posted September 15, 2017 Report Share Posted September 15, 2017 Admini są często na serwerze tak więc cziterów na serwerze praktycznie nie widać ,a jak są to tylko na chwile Co to satysfakcji to każdy odbiera to inaczej ,poczekajmy na zdanie Czarnej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted September 15, 2017 Report Share Posted September 15, 2017 5 minut temu, Pralnia-_-Myśli napisał: chodzi o to żeby to wytępić i nie dawać satysfakcji. co wam to przeszkadza żeby byli banowani na mac? gdzie tu satysfakcja w wchodzeniu na czitach, dostawaniu bana, resetowaniu i po 5 minutach to samo ? xd cziterzy byli, są i będą, czy działało by takie coś? nie wiem, może obciążyło by to jakoś serwer, nie znam się, musiałbym się w to zagłębić ale tak jak wspomniałem jest to niepotrzebne ;d najlepszy ogranicznik to only steam ale wiadomo co za tym idzie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted September 15, 2017 Report Share Posted September 15, 2017 na steam też są czity niestety na serwerze jest czasem godzina czy dwie gdzie żadnego admina nie ma, ale to sprawa oczywista, że admin to też człowiek i ma swoje życie prywatne jedyne co to można zrobić to banowac tych co są za AB banem neo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Puchaty Posted September 15, 2017 Report Share Posted September 15, 2017 @Trepik z tego co widziałem, to jest odpowiedni program do skanowania adresu mac. Wystarczy wpisać tam w jakieś magiczne okienko w tym programiku adres ip i PODOBNO powtarzam PODOBNO wyszukuje nam jego adres mac. Oczywiście nie jestem jakimś tam znawcą i mogę się mylić. Pralnia-_-Myśli 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pralnia-_-Myśli Posted September 15, 2017 Author Report Share Posted September 15, 2017 (edited) takie coś nie obciąża serwera, ale jeśli nie chcecie to nie musicie banować na zawsze to taki ban na ip to jest banuje cie ale wróć tu jeszcze,, wiem ze na jednym z serwerów maja tak ze jak dostaniesz perma nawet jak zmienisz neta całkowicie na inna siec to i tak nie wejdziesz na serwer Edited September 15, 2017 by Pralnia-_-Myśli Link to comment Share on other sites More sharing options...
rvckxr Posted September 15, 2017 Report Share Posted September 15, 2017 1 godzinę temu, emosiem napisał: najlepszy ogranicznik to only steam ale wiadomo co za tym idzie... oesu ile ja bym dał żeby tak się stało :> Co do propozycji, całkiem rozsądna. Banujesz i święty spokój a zdarzają się takie aparaty co lubią podręczyć nasz serwer O ile taki dodatek nie obciążałby zbytnio serwera. Uważam, że warto było by poświęcić czas i pracę nad tym. Pralnia-_-Myśli 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pralnia-_-Myśli Posted September 15, 2017 Author Report Share Posted September 15, 2017 (edited) wiadomo że tak jak technika idzie do przodu czity itp to tak samo można sobie z nimi poradzić banując ich raz na zawsze bo są tacy co 100 razy zmieniać bedą ip nick i dobrze się ukrywają później z wh bo już wiedzą jak grać żeby nie dostać bana, a tak dostanie perma i już więcej nie wróci na serwer słyszalęm że misiek się zna może wiedziałby jak to zrobić lub ktoś z czerwonych musze poszukać na necie czy da sie banowac na karte sieciową albo napisze do opiekuna serwera na którym mają takie coś, że zmienisz dostawce neta i i tak nie wejdziesz na serwer Edited September 15, 2017 by Pralnia-_-Myśli Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuchy Posted September 16, 2017 Report Share Posted September 16, 2017 14 godzin temu, rvckxr napisał: oesu ile ja bym dał żeby tak się stało :> Dzisiaj to już gó**o znaczy, a na dodatek Steam staje się sporym alibi dla frajerów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
futuba Posted September 16, 2017 Report Share Posted September 16, 2017 16 godzin temu, Pralnia-_-Myśli napisał: chodzi o to żeby to wytępić i nie dawać satysfakcji. co wam to przeszkadza żeby byli banowani na mac? Przeszkadza raczej to że byłoby to nielegalne w pewnym stopniu, bo musiałbyś się włamać do komputera, aby uzyskać adres MAC. Czyli wykradanie danych z komputera personalnego danej osoby = phishing. Policja w takiej sytuacji raczej by nie patrzyła na to ze chciałeś zdobyć tylko adres karty sieciowej, aby ta osoba nie mogła grać na serwerze gry komputerowej, ponieważ w niej oszukuje. Oni by to potraktowali jako włamanie na komputer. Reasumując, nie ma takiej możliwości. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roni Posted September 16, 2017 Report Share Posted September 16, 2017 @Futuba dobrze to relacjonuje. Poza tym np. dla mnie zmiana adresu MAC to kwestia kilkunastu sekund, więc guzik taka metoda daje. Do zamknięcia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roni Posted September 16, 2017 Report Share Posted September 16, 2017 Propozycja została odrzucona!Dziękujemy za propozycję, lecz nie skorzystamy z niej. Temat został zamknięty. Jeśli się z tym nie zgadzasz, raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts