aluFART Posted September 12, 2017 Report Share Posted September 12, 2017 Dzień dobry moi, drodzy czuję się zaszokowany oraz zasmucony moim ostrzeżeniem o wadze dwa. Rozumiem że jest to forum sieci serwerów 1shot2kill, ale nigdy nie było tutaj mowy zakazie rozmów na inne tematy. Zwłaszcza że powstał specjalny dział który nazywa się " Życie"- > "Trudne tematy"... ja się pytam, o co chodzi? Dyskusja była kulturalna... nie było "ku**w, dziwek, ping pongów", ani innych podobnych, więc w czym problem? Ktoś mnie nie lubi? Który punkt regulaminu zabrania mi tworzenia tematów w tym dziale? Powód ostrzeżenia jest również w mojej ocenie banalnie śmieszny: "Temat, który namawia jakiś działalności politycznej. To jest forum o grach a nie forum religijne. Każdy ma swoje poglądy." Powód zamknięcia tematu: "Temat został zablokowany ze względu na naruszenie pewnych norm społecznych przez autora." Z tym również się nie zgadzam, jakie normy społeczne naruszyłem? Czyjeś dobre imię? Nie byłem w stosunku do nikogo wulgarny. Rozumiem, że jest to forum o grach, ale nie bez powodu powstał dział który nazywa się Trudne tematy, zgadza się? Jeżeli dyskusja była merytoryczna ( https://sjp.pl/merytoryczna), ludzie rozmawiają - wymieniając się argumentami, to na tym polega forum ( https://sjp.pl/forum ; https://sjp.pwn.pl/sjp/forum;2459856 Ja poddałem do dyskusji problem którym żyje nasz kraj i uważam że obywatele którymi jesteśmy wszyscy, powinni się nim interesować, bo to nasza przyszłość. Zabieranie ludziom głosu nie rozwiązuje problemu. Liczę na przemyślenie sprawy i wypowiedź administratora forum forum, bądź właściciela sieci. candy and animevestra 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zimny Posted September 12, 2017 Report Share Posted September 12, 2017 Może dlatego, że ludzie wyrażali swoje poglądy, a ty poprostu ich zmuszałeś do swoich, ponadto każdego kto się z Tobą nie zgadzał ładnie wyzywałeś. To nie była dyskusja z Twojej strony tylko jawny atak na osoby nie zgadzające się z Twoim poglądem. BTW. Wielce "inteligentna" osobo aXenDev , MAMA , futuba and 1 other 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
aluFART Posted September 12, 2017 Author Report Share Posted September 12, 2017 Przepraszam, ale nie wyzywałem nikogo. Dyskusja to dyskusja, jeżeli ktoś nie potrafi rozmawiać, nie powinien uczestniczyć w forum dyskusyjnym. (przyp.aut.https://sjp.pl/forum) Nie dostałem ostrzeżenia za atak, ponieważ z mojej strony nie było zaczepek, ataków więc wątpię by ktokolwiek się poczuł napastowany. Prowadziłem rozmowę, grzecznie i kulturalnie. Jak zawsze. Dziękuję za dodanie kolejnego argumentu. Ja dodałem film i poddałem pod dyskusje obecną sytuację polityczną w naszym kraju, uważam że trudną ale bardzo ważną. animevestra 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
animevestra Posted September 12, 2017 Report Share Posted September 12, 2017 4 godziny temu, aluFART napisał: "ping pongów" czasem ludzie mnie zaskakują finezją <: wymiana zdań zostałą po prostu zablokowana i zgadzam się z użytkownikiem(wyjątkowo) @aluFART, a szkoda, bo dewastacja tego tematu była złym posunięciem. było tam wiele ciekawych wypowiedzi, które warto było wziąć pod lupę, tak jak powiedział autor postu nie było, żadnych k*rew czy innych bluzgów więc, dyskusja prowadzona była w miarę kulturalnie. aluFART 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Conte Posted September 12, 2017 Report Share Posted September 12, 2017 @aluFART Popatrz tylko na temat który założył Krystian i zastanów się, co zrobiłeś inaczej i dlaczego spotkałeś się z liczną krytyką ze strony innych użytkowników. Temat który utworzyłeś nie wygląda jak otwarcie dyskusji, a raczej zaproszenie do kłótni na temat poglądów politycznych, religijnych etc. Otwarcie narzucasz innym swoje poglądy: Dnia 11.09.2017 o 09:21, aluFART napisał: Nie każdy muzułmanin jest terrorystą.Również nie każdy terrorysta jest muzułmaninem. Każdy jest inny, wszyscy jesteśmy różni. A terror, terroryzm... jest wszędzie... To co ty przedstawiasz w tym temacie, to nie jest otwarta dyskusja, a istny przykład propagandy, na temat islamistów, terrorystów oraz uchodźców. Zamieszczasz dwa filmiki. Jeden poza granicami naszego kraju, gdzie większość nagrania została zapewne wycięta (widać to na pierwszy rzut oka) oraz drugi, gdzie sceny dłużą się i zostały celowo umieszczone tak, aby wyszło na to że nikt nie chce go przytulić. Pragnę zwrócić uwagę na jeszcze jeden fakt, dlaczegóż to na pierwszym filmiku, ów uchodźca cieszy się z każdego uścisku i emituje wręcz "radością", a na drugim stoi jakby mieli go zaraz rozstrzelać?, a gdy w końcu kobieta zdecyduje się go przytulić to jego wyraz twarzy i brak uśmiechu sugeruje, że robi to niechętnie. Wracając do głównego wątku, nie pozwalasz innym użytkownikom głosić własnego zdania, bo od razu ich "atakujesz". Co przez to rozumiem?, nie dajesz innym głosić swoich poglądów (a przecież po to utworzyłeś ten temat) tylko od razu przypominasz w co "należy wierzyć" oraz stwierdzasz, że jeśli ktoś uważa inaczej, to najwidoczniej nie zna świata, bądź "nie ma on uczuć": Dnia 11.09.2017 o 12:21, aluFART napisał: Terroryzm nie ma koloru skóry czy płci. Studia może dały ci większą wiedzę książkową ale pozbawiły cię empatii i człowieczeństwa Być może dzięki temu rozszerzonemu wytłumaczeniu, napisanym w bardziej przystępnym języku, choć trochę wytłumaczyłem Ci, dlaczego rozpoczęta przez Ciebie dyskusja została zamknięta, a ty skończyłeś z 2 warnami na koncie. Temat zostawię jeszcze otwarty do wieczora, gdybyś chciał w jakiś sposób się do niego odnieść. Jeśli natomiast chciałbyś szerzej porozmawiać na ten temat, to zapraszam na pw, gdzie będziesz mógł udowodnić swoje racje, bo tak się składa że miałem "nieprzyjemność" spotkać się owymi uchodźcami, podczas swojego pobytu w Niemczech i uważam, że jednak wiem nieco więcej na ich temat od Ciebie. TeTe-_- 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zimny Posted September 12, 2017 Report Share Posted September 12, 2017 W miarę kulturalnie powiadasz? To chyba czytałem coś kompletnie innego, bo z tego co ja tam wyczytałem, to unosił się inteligencja na każdego kto nie jest tego samego zdania, przeczytaj jeszcze raz Jego wypowiedzi. Wyrażenie "Jesteś debilem" można napisać w ładny sposób tak jak on to zrobił. alufart "Polacy niestety byli i wciąż pozostają 100 lat do tyłu w porównaniu do krajów wysoko rozwiniętych typu Dania czy Niemcy." Akuma "To ty i twoi ludzie niech wezmą ich pod swój dach dadzą im wszystko co chcą. A osoby jak ja np. które ich tu nie chcą mogą być zaściankowe i 19 wieczne." alufart Smutno mi kiedy czytam i słyszę wypowiedzi osób mających poglądy podobne do takich które reprezentujesz Islamistów mówi, że kocha, a rodaka wyzywa od półmózgów (inaczej debilem) tylko dlatego, że Akuma ma swój pogląd na ten temat... Ludzie, czy wy każde słowo czytacie oddzielnie? czy nie bierzecie całych jego treści na raz? Kolejnie wyzywa, że ktoś jest chamem bez poczucia człowieczeństwa, tylko dlatego, że Akuma wyraził swoje zdanie na ten temat... Chcecie dalej przykłady? No ludzie, nie na tym polega dyskusja żeby kogoś wyzywać, że jest jakimś zwyrolem bez duszy. BTW. @aluFART nie powołuj się na historie, bo jak Polacy gdzieś już byli na uchodzctwie to płacili krwią za ten azyl. Zabory - zostaliśmy wychujani przez Napoleona (pozwolił nam na tworzenie wojska tylko po to aby on miał mięso armatnie na swoje wyprawy wojenne) . II WŚ - najpierw zostaliśmy wychujani przez Anglię i Francję, później w Angielskim lotnictwie mieliśmy najlepsze eskadry i przyczyniliśmy się do tego, że Londyn nie padł pod okupację Niemiecką. Więc nie pitol mi tu fandzalonów i jest wiele wiele więcej takich przykładów... i można by o tym cały wykład zrobić... uciekać aby walczyć z wrogiem dla odzyskania kraju to coś innego niż uciekać, bo o jej... TeTe-_- , Conte and Akuma 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
animevestra Posted September 12, 2017 Report Share Posted September 12, 2017 2 minuty temu, Zimny napisał: BTW. @aluFART nie powołuj się na historie, bo jak Polacy gdzieś już byli na uchodzctwie to płacili krwią za ten azyl. Zabory - zostaliśmy wychujani przez Napoleona (pozwolił nam na tworzenie wojska tylko po to aby on miał mięso armatnie na swoje wyprawy wojenne) . II WŚ - najpierw zostaliśmy wychujani przez Anglię i Francję, później w Angielskim lotnictwie mieliśmy najlepsze eskadry i przyczyniliśmy się do tego, że Londyn nie padł pod okupację Niemiecką. Więc nie pitol mi tu fandzalonów i jest wiele wiele więcej takich przykładów... i można by o tym cały wykład zrobić... uciekać aby walczyć z wrogiem dla odzyskania kraju to coś innego niż uciekać, bo o jej... Londyn oficjalnie zaprosił nas na paradę zwycięstwa, ale nasz pseudo-rząd odmówił, z wiadomych przyczyn, chyba nie musze tłumaczyć. a sprawa polska w epoce Napoleońskiej była według mnie właściwa, bo mieliśmy własne Księstwo(pod kontrolą, ale wolne od okupanta) a w zamian Mały Kapral chciał mięsa na Haiti. A może jednak zrobimy taki wykładzik Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zimny Posted September 12, 2017 Report Share Posted September 12, 2017 @animevestra Napoleon zrobił to księstwo dla własnych korzyści i dopiero za 3 razem jak już powiedzieliśmy stanowcze NIE, że już nie będziemy ginąć za jego sprawę jeśli nie spełni swojego przyżeczenia które nam dał (2 krotnie już mieliśmy od Napoleona się zwinąć i 2 krotnie nas zwodził, że zaraz nam to stworzy) przy tym nakazał nam 100 tys armie stworzyć Było to strategiczne miejsce abyśmy w razie ataku Moskwy dali Napoleonowi trochę czasu na zwołanie ekipy do obrony własnego kraju (On w tym czasie wojował w Portugalii i Hiszpanii). Tylko dlatego nam to stworzył, no ale cóż, historię mamy piękną aczkolwiek 100% kolorowa też nie jest, bo i mroczne zdarzenia w naszym kraju też były. Wyszło tak, że w końcu wziął całe nasze wojsko na Moskwę dosłownie na rzeź i tyle mieliśmy z tego pożytku niestety, bo prawie żaden żołnierz nie wrócił z tej wyprawy a Księstwo Warszawskie przestało istnieć. Czy było dobrym posunięciem czy nie, no cóż, może nie zaczynajmy tu tego tematu Plus jest taki, że zeszliśmy na miły temat Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeazzus Posted September 12, 2017 Report Share Posted September 12, 2017 A ja to tam widzę, że porwadzicie dyskusje na temat historii w SKARDZE, nieźle. Jak dla mnie temat powinien być zamknięty, jeżeli @aluFART będzie chciał coś dodać, to raportuje go i moderator lub administrator otworzy go ponownie. @Conte, @Roni, @LemoN I ten zapach warna. Conte 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Conte Posted September 12, 2017 Report Share Posted September 12, 2017 Rzeczywiście się spam zaczyna robić, więc temat zamykam, a jak autor będzie mieć coś do dodania, to zawsze może zgłosić post. Skarga odrzucona. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Technician aXenDev Posted September 14, 2017 Technician Report Share Posted September 14, 2017 Otwieram na prośbę autora tematu. Pamiętajcie że odbieganie od tematu może skutkować ostrzeżeniem. aluFART 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
aluFART Posted September 14, 2017 Author Report Share Posted September 14, 2017 Wszystkim którzy przenieśli mój temat "Zaufanie" do tematu "Skarga na decyzję aXenBiceps™" - serdecznie dziękuję. Mam nadzieję że szanowny administrator techniczny wykaże się taką samą nadgorliwością i ukarze was ostrzeżeniem o wadze dwa a wy również napiszecie owocną skargę bo to przecież zakrawa o absurd, prawda? No ale wróćmy do meritum ( https://sjp.pl/meritum ). Pan junior admin Conte, użytkownik Zimny oraz użytkownik Sentence ;c, animevestra odnieśli się do treści mojego tematu (przyp.aut.https://1shot2kill.pl/temat/13036-zaufanie/ ), ale nie do powodu ostrzeżenia, a na to złożyłem zażalenie czy inaczej to nazywając skargę. Powiem inaczej inaczej - Nie złamałem regulaminu. Jeżeli wam pasuje (administracjo), macie taką możliwość - zmieńcie regulamin bo na ten moment nic na mnie nie macie - daliście sobie na to furtkę. Pokażecie tym samym jednak za kogo i gdzie macie użytkowników. (przyp.aut. 1.2 Administracja ma prawo w każdym momencie edytować regulamin bez podania przyczyny. Uważam że skargę na admina powinien rozpatrywać ktoś równy rangą lub wyższy ale to tylko moja osobista uwaga... (Znam regulamin prawie na pamięć, nigdy go nie złamałem ;-) ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Technician aXenDev Posted September 14, 2017 Technician Report Share Posted September 14, 2017 Dnia 9/12/2017 o 10:14, Zimny napisał: Może dlatego, że ludzie wyrażali swoje poglądy, a ty poprostu ich zmuszałeś do swoich, ponadto każdego kto się z Tobą nie zgadzał ładnie wyzywałeś. To nie była dyskusja z Twojej strony tylko jawny atak na osoby nie zgadzające się z Twoim poglądem. BTW. Wielce "inteligentna" osobo Przeczytaj to kilka razy. Wredzioszek and Jeazzus 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
aluFART Posted September 15, 2017 Author Report Share Posted September 15, 2017 Czy w skardze odpowie się w końcu ktoś POZA osobą dającą ostrzeżenie? Nie może być tak że rozpatruje skargę jedna i ta sama osoba, to przecież kpina... proponuję zaznajomić się z polskim prawem . I liczę na to, że ktoś odniesie się nie do moich poglądów a powodu ostrzeżenia, czyli sedna sprawy bo krążymy cały czas wokół mojego charakteru, inteligencji, nieogolonych pośladków, rudych włosów na jajkach i innych rzeczy których nie wiedzieć czemu - mimo że ze mną nie śpią, to im przeszkadzają. pozdrawiam, aluFART Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Roni Posted September 15, 2017 Popular Post Report Share Posted September 15, 2017 No to teraz ja się wypowiem, skoro tego tak bardzo pragniesz. I tu Cię pogrążę... Gadasz o merytoryce, tylko gdzie ona jest w stwierdzeniach? 1. Filmiki pokazują różnicę, pierwszy jest nagrany poza granicami naszego kraju, drugi w kraju. Chciałbym by Polacy dojrzeli. Dojrzewali szybciej. By nasz kraj szybciej się edukował. By pis nie osiągało 40% poparcia. 2. Polacy niestety byli i wciąż pozostają 100 lat do tyłu w porównaniu do krajów wysoko rozwiniętych typu Dania czy Niemcy. 3. Smutno mi kiedy czytam i słyszę wypowiedzi osób mających poglądy podobne do takich które reprezentujesz. 4. Fajnie jednak jest zamknąć granicę i powiedzieć NIE... do tego manipulować ludźmi którzy nie mają wykształcenia, lub są podatni na słowo. Zanim napiszesz o tym że suweren wybrał, daj pełen obraz - ile osób zagłosowało. Nie mydl ludziom oczu. 5. Jeżeli następne wybory wygrają bezmózgie yeti, a w szkołach odczytywane będą apele smoleńskie, pisland będzie każdego 10 kwietnia celbrował morderstwo którego nie było - owszem, wyjadę, z bólem serca . 6. Nie zależy mi na wyjeździe ponieważ kocham mój kraj który jest piękny, niestety mali ludzie... robią z nim co chcą, a część obywateli nie ma siły by się przed tym bronić. 7. Nie przeszkadza, ponieważ znam ludzi którzy chodzą po zasiłek ponieważ potrzebują ale ci którzy idą po niego a zaraz po tym widzę ich pod monopolowym a ich dzieciaki chodzą brudne, głodne to mi przeszkadza, pojmujesz sytuację Zanim spróbujesz cokolwiek napisać. Gadałeś sam ludziom o badaniach, statystykach i innych. Sam natomiast ŻADNEJ nie przytoczyłeś. To nie ma znamion merytorycznej dyskusji z Twojej strony. Rzucasz zmyślonymi hasłami bez poparcia i statystyk. Co więcej, stwierdzenia 2,3,5,6 atakują NAS, Polaków. Twoje argumenty są podobne do poziomu: "Oglądasz TVN to jesteś debilem i półmózgiem, bo oni ciągle kłamią", tyle, że ładniej napisane. Ciesz się, że Ci w bonusie warnów nie dołożę, bo za każdą wypowiedź spośród 2,3,5,6 mógłbym Ci dowalić i byłoby pożegnanie z forum. Skarga ODRZUCONA. aXenDev , #Legendary Mazur. , animevestra and 7 others 3 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roni Posted September 15, 2017 Report Share Posted September 15, 2017 Problem został rozwiązany!Temat został zamknięty. Jeśli się z tym nie zgadzasz, raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
futuba Posted October 25, 2017 Report Share Posted October 25, 2017 Temat został przeniesiony do archiwum!Jeśli się z tym nie zgadzasz, raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts