Jump to content

I7 7700k Wysokie temperatury

NEEQU
 Share

Recommended Posts

Czołem, mam problem z prockiem I7 7700k. W spoczynku temp ok 40stopni co jest ok, tyle że przy samej przeglądarce skaczą nawet do 67 a przy cs;go dobijają nawet do 86. Obroty na chłodzeniu przekraczają 2000, a sam radiator jest chłodny. Jeżeli standardowo się tak grzeje, to w jaki sposób mam go wgl pdkręcić ^.^ chłodzenie wodne + skalpowanie już na samym początku? Jakieś pomysły?

procektemp.thumb.png.c315307763062f756025d83ef32ee40a.png

Edited by ♛ NEQU ♛

• Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

nah, wcześniej miałem innego kaby lake i 60 stopni praktycznie nigdy nie przekraczał nieważne, na razie wyłączyłem turbo do czasu zakupu chłodzenia wodnego i da się przeżyć, przy zamkniętej obudowie 85 stopni w gta V nie przekroczyłem, wcześniej w cs;go ponad 85 wbijało przy otwartej.

Jeżeli ktoś ma jakiś ciekawy pomysł na obniżenie temperatur bez obniżania poziomu mocy chętnie go poznam :)

Edited by ♛ NEQU ♛

Polecam nie tyle co skalowanie lecz można inne procesy mniej inwazyjne przeprowadzić jedna to dobranie dobrej niestety nie jest to tania pasta termoprzewodzaca zmiana chłodzenia np wodne a jak już bardziej inwazyjne to papierem ściernym zetrzeć trochę warstwy z nie wiem czy dobrze napisze ihsu

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

By using this site you agree to Privacy Policy.