NEEQU Posted September 11, 2017 Report Share Posted September 11, 2017 (edited) Czołem, mam problem z prockiem I7 7700k. W spoczynku temp ok 40stopni co jest ok, tyle że przy samej przeglądarce skaczą nawet do 67 a przy cs;go dobijają nawet do 86. Obroty na chłodzeniu przekraczają 2000, a sam radiator jest chłodny. Jeżeli standardowo się tak grzeje, to w jaki sposób mam go wgl pdkręcić ^.^ chłodzenie wodne + skalpowanie już na samym początku? Jakieś pomysły? Edited September 11, 2017 by ♛ NEQU ♛ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Primo Posted September 11, 2017 Report Share Posted September 11, 2017 Te typy procesorów "Kaby Lake" mają taką temperaturę, niestety. Więcej tutaj: https://www.purepc.pl/procesory/intel_wyjasnia_sprawe_wysokich_temperatur_core_i77700k Jeżeli chcesz zbić temperaturę to skalpowanie, ale najpierw polecam poczytać co i jak żeby nie wpaść z pieniędzmi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mykmyk Posted September 11, 2017 Report Share Posted September 11, 2017 Niestety te i7 lubią się grzać. Procek do skalpowania tak jak kolega napisał wyżej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEEQU Posted September 11, 2017 Author Report Share Posted September 11, 2017 (edited) nah, wcześniej miałem innego kaby lake i 60 stopni praktycznie nigdy nie przekraczał nieważne, na razie wyłączyłem turbo do czasu zakupu chłodzenia wodnego i da się przeżyć, przy zamkniętej obudowie 85 stopni w gta V nie przekroczyłem, wcześniej w cs;go ponad 85 wbijało przy otwartej. Jeżeli ktoś ma jakiś ciekawy pomysł na obniżenie temperatur bez obniżania poziomu mocy chętnie go poznam Edited September 11, 2017 by ♛ NEQU ♛ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Scottie Posted September 14, 2017 Report Share Posted September 14, 2017 Polecam nie tyle co skalowanie lecz można inne procesy mniej inwazyjne przeprowadzić jedna to dobranie dobrej niestety nie jest to tania pasta termoprzewodzaca zmiana chłodzenia np wodne a jak już bardziej inwazyjne to papierem ściernym zetrzeć trochę warstwy z nie wiem czy dobrze napisze ihsu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts