Kaxoli Posted July 4 Share Posted July 4 Z okazji 9-lecia sieci 1shot2kill.pl zapytaliśmy właściciela o kulisy prowadzenia forum, rozwój serwerów i najciekawsze momenty z przeszłości. Przed Wami ekskluzywny zestaw pytań, które pokazują historię sieci od środka! REDAKTORKA KAXOLI: Witamy! Dzisiejszy wywiad chcielibyśmy przedstawić w nieco krótszej i bardziej historycznej formie. Tym razem pomijamy standardowy wstęp, w końcu Dredek jest z nami już od dłuższego czasu i większość z Was zdążyła go dobrze poznać. Zacznijmy od momentu przejęcia sieci, jak doszło do tego, że zdecydowaliście się przejąć 1shot2kill.pl? Wspomniano, że sieć przez chwilę trafiła w ręce osób niekompetentnych, co dokładnie się wtedy wydarzyło i co skłoniło Was, Ciebie, @ dredek (czyli legendarnego Horhe), @ devv i @ .Lasik , do przejęcia sterów i ratowania sytuacji? Czy od początku wiedzieliście, że chcecie działać jako zespół, czy była to decyzja, która wyszła naturalnie w trakcie rozmów? WŁAŚCICIEL DREDEK: Cześć, przejęcie 1shot2kill.pl było dość spontaniczne. Dowiedziałem się, że @ Erwin planuje sprzedać forum i lekko zainteresowałem się tematem. Zrobiłem mały research kto jest zainteresowany kupnem i w tamtym momencie był nim @ devv Z początku chciałem go wygryźć i zaoferować większą cenę za cały projekt, w tym celu potrzebowałem wspólnika - @ .Lasik . Skontaktowałem się z Marcinem i zaoferowałem mu współpracę, a on się zgodził po krótkiej namowie z mojej strony. Koniec końców @ Erwin skontaktował nas z @ devv i całość zakupiliśmy w trójkę. Sieć przez chwile była w rękach niekompetentnych osób, wiele osób posiadało dostęp do wrażliwych danych co zaowocowało wyciekiem tuż po przejęciu przez nas sterów. Nie wiem dokładnie jak do niego doszło, bo jak już wspomniałem wiele osób posiadało dane, których nie powinni posiadać, nie do końca też wiem jakie były kulisy całego zdarzenia. Słyszałem kilka wersji na ten temat dlatego nie chciałbym wprowadzać nikogo w błąd. Tutaj trzeba byłoby zapytać u źródła. Nasze trio od początku było nastawione na współpracę, każdy z nas podjął się innego zadania. Ja wybrałem serwery, @ devv chciał zająć się stroną, a @ .Lasik sprawami wewnętrznymi tj. administracja i zarządzanie. REDAKTORKA KAXOLI: Przejąłeś sieć z długą, burzliwą historią, wieloma właścicielami, kultowymi serwerami i społecznością, która przeszła przez wzloty i upadki. Co skłoniło Cię do wejścia w ten projekt? Jak oceniasz to, co zastałeś zarówno pod kątem technicznym, jak i społecznościowym? Czy Twoim zdaniem sieć była w kryzysie, czy po prostu potrzebowała „świeżej krwi”? Jakie były Twoje pierwsze decyzje i co najbardziej chciałeś zmienić lub naprawić po przejęciu? WŁAŚCICIEL DREDEK: Szczerze mówiąc nie zamierzałem angażować się w jakikolwiek projekt. Wiedziałem, że czasy się zmieniły i rozwinąć coś od zera będzie bardzo ciężko. Nie wiem co mnie skłoniło do zakupu 1s2k, ale zaraz po przejęciu jakoś samo to poszło. Pod kątem technicznym jeśli chodzi o serwery zastałem w sumie całe nic, bo żadnego serwera nie posiadałem na starcie. Natomiast jeśli chodzi o forum to wydawało się w dobrym stanie póki @ Paweł. nie objął sterów i nie znalazł całej masy błędów i nieścisłości więc myślę, że można śmiało uznać, że stan techniczny był taki meh. Sieć zaraz po moim przejęciu nie była w kryzysie, można powiedzieć że już była jedną nogą w grobie. Potrzebowała ona przede wszystkim serwerów. Bez serwerów nie utworzy się społeczność i moją pierwszą decyzją w kierunku rozwoju był zakup serwera MIRAGE do CS:GO. Od początku stawiałem na CS:GO i zamierzałem nabyć wiele serwerów, ale informacja o nadchodzącym CS 2 wszystko pokrzyżowała. REDAKTORKA KAXOLI: Wspominasz tutaj o zakupie serwera MIRAGE do CS:GO. Pozwolę sobie zapytać z czystej ciekawości, jaka była ostateczna decyzja w sprawie serwera MIRAGE? Kojarzę, że wspólnie z @ Erwin podjęto kiedyś decyzję o pozostawieniu MIRAGE i ARENY, ale nie pamiętam, czy zostało to wtedy wdrożone czy temat ucichł? Czy od samego początku miałeś wsparcie techniczne i zespół, czy wszystko musiałeś budować od zera? Jak wyglądała współpraca z @ Paweł. i innymi osobami z ekipy? Czy w trakcie prowadzenia sieci rozważałeś inne kierunki, jak powrót do CS 1.6, czy skupienie się wyłącznie na społeczności forum i budowa serwerów CS:GO? Były momenty zwątpienia, kiedy miałeś ochotę się wycofać? A może mimo trudnych warunków udało Ci się osiągnąć coś, z czego jesteś dziś szczególnie dumny? WŁAŚCICIEL DREDEK: Serwer MIRAGE został zakupiony z innej sieci, @ Erwin posiadał tutaj MIRAGE oraz Areny i został z nimi po przejęciu przez nas sieci. Od początku głównie zajmowałem się serwerami, forum mnie średnio interesowało - od tego był @ devv oraz @ .Lasik . Obecnie współpraca z @ Paweł. jest bardzo owocna tzw. legendarne duo z resztą osób również dobrze mi się współpracuje. Czasami się czepiam i krytykuje innych pracę ale to dla dobra ogółu, reszta na pewno to rozumie. W trakcie prowadzenia sieci nie rozważałem powrotu do CS 1.6 dopóki były właściciel serwera CS:GO:MOD nie przekazał go w moje ręce, po wprowadzeniu moich zmian i zajęcie się nim na poważnie mocno wystrzelił i zdobył popularność, wtedy uznałem, że wcale to 1.6 nie jest takie złe i postanowiliśmy stworzyć dodatkowe serwery. Momenty zwątpienia były i zapewne będą. Czasami człowiek czuje się wypalony, a natłok pracy przy serwerach i innych projektach dobija ale z reguły z czasem to mija. Gdy serwery i cała sieć dobrze prosperuje to mam większą motywacje niż jak są spadki i nic się nie dzieje, myślę że to dość zrozumiałe Ale reasumując jestem bardzo dumny z całego projektu. Bardzo lubię to robić oraz lubię naszą społeczność. REDAKTORKA KAXOLI: Wspominasz, że często krytykujesz czyjąś pracę, ale robisz to z myślą o dobru ogółu. Jak wygląda Twoje podejście do zarządzania zespołem? Czy jesteś wymagający i surowy w ocenianiu innych, serwerów, konfiguracji, czy raczej dajesz ludziom swobodę i czas na rozwój? A może oznaczysz nam, kogo najbardziej krytykujesz? WŁAŚCICIEL DREDEK: Myślę, że nie jestem bardzo wymagający. Czasem daje różne zadania poszczególnym osobom, ale z reguły wole wykonać je samemu tylko dawanie tych zadań wynika z mojego lenistwa bądź natłoku pracy Generalnie większość osób w zespole ma wolną rękę, jeśli widzę że robią coś źle to otrzymują ode mnie reprymendę oraz instrukcje jak powinno to wyglądać prawidłowo. Najbardziej krytykowałem w ostatnim czasie @ sikalafąą . REDAKTORKA KAXOLI: Wspomniałeś, że początkowo nie planowałeś wracać do CS 1.6, ale serwer CS:GO:MOD przekonał Cię do tego kroku. Czy było to zaskoczenie, że tak dobrze się przyjął? I gdy pojawił się pomysł stworzenia kolejnych serwerów 1.6, miałeś jakieś wątpliwości, czy one również osiągną podobny sukces? WŁAŚCICIEL DREDEK: W momencie jak serwer CS:GO:MOD dobrze się przyjął to było dla mnie miłe zaskoczenie, nie spodziewałem się że w tych czasach serwer 1.6 może jeszcze tak dobrze prosperować. Podczas stawiania kolejnych serwerów nie miałem już żadnych oporów tylko cichą nadzieje, że również wystrzelą. REDAKTORKA KAXOLI: Pamiętasz, które serwery jako pierwsze wystartowały pod Waszą marką po przejęciu? Czy któryś z nich szczególnie zapadł Ci w pamięć z racji trudnych początków lub zaskakującego sukcesu? WŁAŚCICIEL DREDEK: Po przejęciu serwery, które postawiliśmy sami to COD 401, Diablo Mod oraz DD2. Problematyczny był COD, który miał wiele błędów. Ciężko je było z początku zdiagnozować co przełożyło się na niskie zainteresowanie. DD2 również nie cieszył się zbytnim zainteresowaniem. Ale konsekwentna praca nad serwerami doprowadziła je do stanu grywalności. REDAKTORKA KAXOLI: Opowiedz, proszę, o rozwoju sieci, czy pamiętasz moment, w którym poczułeś, że wszystko zaczyna nabierać rozpędu? Jakie decyzje szczególnie te trudne lub ryzykowne, miały kluczowy wpływ na rozwój całego projektu? Czy są rzeczy, które z perspektywy czasu zrobiłbyś inaczej? WŁAŚCICIEL DREDEK: Hmm wydaje mi się, że sieć zaczęła nabierać rozpędu jakoś rok po przejęciu tj. w 2024 roku. Pod koniec 2023 roku zauważyłem, że jest większy natłok pracy przy serwerach, przy forum i brakowało rąk do pracy. Każdą wolną chwile spędzałem wtedy na załatwianiu spraw bieżących na forum oraz zajmowałem się stroną techniczną serwerów - działałem na wiele frontów. To był okres, gdzie przebywałem wtedy w Holandii więc moja rutyna wyglądała tak: praca, dom, sieć, spać i tak w kółko... Z czasem nastąpiła większa zmiana w gronie administracji, która moim zdaniem była dość ryzykowna. Było nią zwerbowanie @ Paweł. , @ Tugeza i kilku innych osób do administracji. Dlaczego była ryzykowna? Powodem była tamtejsza administracja, która średnio dogadywała się z nową ekipą, codziennie zgrzyty, niedomówienia itp. Mimo, że było to dość ryzykowne, ponieważ spodziewałem się zgrzytów to i tak postanowiłem ich przygarnąć. Wiedziałem, że jak @ Paweł. dołączy do mnie to razem rozwiniemy cały projekt jeszcze bardziej zwłaszcza, że współpracowaliśmy już dużo wcześniej no i potrzebowałem dodatkowej pary rąk do pracy, sam już lekko nie wyrabiałem. Czy są rzeczy, które z perspektywy czasu zrobiłbym inaczej? Jest w sumie jedna taka rzecz. Na pewno podszedłbym do sytuacji wyżej wymienionej inaczej i postawił wszystko na nowy skład zamiast się z nim wykłócać REDAKTORKA KAXOLI: Co według Ciebie wyróżnia Waszą sieć na tle konkurencji i jak wygląda Twoja codzienna praca przy serwerach ile czasu poświęcasz na konfigurację, obserwację statystyk, a ile na kontakt z zespołem? WŁAŚCICIEL DREDEK: Nasza sieć wyróżnia się stałym nadzorem technicznym nad serwerami oraz nowymi featurami na forum. Konkurencja ciągle od nas kradnie i patrzy nam na ręce. Moja codzienna praca przy serwerach to poprawianie błędów, wprowadzanie nowości, aktualizacja bieżących pluginów. Zazwyczaj poświęcam od 4 do 8 godzin dziennie na serwery, następnie obchodzę każdy serwer i sprawdzam czy wszystko gra. Staram się przegrać przynajmniej jedną mapę na każdym z serwerów zanim pójdę w coś zagrać lub obejrzeć. Kontakt z zespołem mamy stały czy to na discordzie czy też na ts3. REDAKTORKA KAXOLI: Jak udało Ci się pogodzić intensywną pracę przy serwerach z życiem osobistym, zwłaszcza będąc w Holandii? Co najbardziej motywowało Cię, by codziennie po pracy poświęcać tyle czasu na rozwój sieci? WŁAŚCICIEL DREDEK: Nie miałem problemu pogodzić pracy przy serwerach z życiem osobistym, to jest moje hobby więc każdą wolną chwile na to poświęcałem. Wiadomo są sprawy ważne i ważniejsze, ale czas zawsze się znajdzie. REDAKTORKA KAXOLI: Czy zdarzyły się jakieś sytuacje konfliktowe, które wpłynęły na dalszą współpracę z nowym zespołem? Jakie cechy i umiejętności powinien mieć dobry administrator w waszej sieci? WŁAŚCICIEL DREDEK: Było kilka sytuacji konfliktowych aczkolwiek nie wpłynęły one znacząco na naszą współprace. Administrator na naszej sieci powinien posiadać pojęcie jak funkcjonuje sieć, mieć ludzkie podejście oraz oferować od siebie usługi techniczne. REDAKTORKA KAXOLI: Jak radzicie sobie z problemem kopiowania waszych rozwiązań przez konkurencję? Czy macie jakieś sposoby na ochronę swojej pracy? WŁAŚCICIEL DREDEK: Jeśli chodzi o kopiowanie naszych rozwiązań przez konkurencje to z reguły nic z tym nie robimy. Po prostu nas to śmieszy. Współpracujemy ze sporą ilością osób ze środowiska kantera, wielu sieciom oferujemy nasze usługi techniczne i rozwiązania więc prędzej czy później każdy się do nas zgłasza po wsparcie lub zakup niektórych rozwiązań. REDAKTORKA KAXOLI: Jak oceniasz obecną społeczność skupioną wokół waszych serwerów i forum? Jakie nowości i funkcje na forum oraz serwerach planujesz w najbliższym czasie? Czy planujesz rozbudowę sieci o nowe tryby lub nawet inne gry? WŁAŚCICIEL DREDEK: Obecna społeczność mi odpowiada. Jest wiele funkcjonalności, które chce wprowadzić, a lista todo jest pełna tasków do wykonania, ale nie będę konkretnie wspominał co będzie robione, ponieważ są to kwestie jeszcze do omówienia z administracją. Z reguły słuchamy graczy i wdrażamy ich pomysły więc każdy task zapisany na liście pochodzi od naszych playerów. Chciałbym postawić dodatkowe serwery, ale aktualnie jest kiepski okres na rozwój czegoś świeżego. Wakacje to okres dość mocno spadkowy dlatego zobaczymy bliżej września-października. REDAKTORKA KAXOLI: Masz kogoś z obecnej ekipy, kto mógłby przejąć sieć w przyszłości? Czy planujesz kiedyś wprowadzić drugą osobę do współzarządzania siecią? Czy stworzyłeś już plan awaryjny co się stanie z 1s2k, gdy Ciebie zabraknie na jakiś czas? Czy dopuszczasz możliwość, że kiedyś sieć trafi w zupełnie nowe ręce kogoś spoza obecnej administracji? WŁAŚCICIEL DREDEK: Na chwile obecną nie ma takiej osoby, nie zamierzam tak łatwo się poddać @ Paweł. jest osobą do współzarządzania siecią. Nie odbiegam tak daleko w przyszłość, żeby myśleć co się stanie gdy mnie zabraknie na jakiś czas. Na chwile obecną raczej nie jest to możliwe ale kiedyś się już śmialiśmy z @ Paweł. , że jak nas braknie na jakiś czas to jebnie to Być może kiedyś ktoś przejmie stery nad siecią, ale na chwile obecną nie dopuszczam do siebie takiej myśli. REDAKTORKA KAXOLI: Jak oceniasz obecny skład opiekunów i adminów? Czy jesteś z niego zadowolony? Czy obecnie brakuje rąk do pomocy przy pilnowaniu serwerów, jako admin lub opiekun? WŁAŚCICIEL DREDEK: Obecny skład adminów i opiekunów ma pewne braki w szeregach, niektórzy zdążyli mi już zajść za skórę, ale na ogół dobrze wykonują swoje obowiązki. Rzadko kiedy mam okazje się o co do nich przyczepić więc uważam, że aktualny skład jest dość solidny. Mogłoby ich być tylko więcej W dzisiejszych czasach ciężej o dobrego admina. REDAKTORKA KAXOLI: Kto według Ciebie w ostatnich latach najbardziej przyczynił się do rozwoju serwerów, jako admin lub opiekun? WŁAŚCICIEL DREDEK: Każdy admin i opiekun serwera przyczynia się w sporym stopniu do rozwoju serwera, mamy stały kontakt i wdrażamy zmiany wspólnie zmiany. REDAKTORKA KAXOLI: Jak wyglądała administracja kiedyś, a jak wygląda teraz? Co się zmieniło przez te wszystkie lata? WŁAŚCICIEL DREDEK: Ciężko mi odpowiedzieć na pytanie jak wyglądała administracja kiedyś i porównać ją do obecnej. Normalnym jest to że jedni odchodzą, a drudzy przychodzą. Każdy ma swoje wady i zalety. REDAKTORKA KAXOLI: Czy Twoim zdaniem rola admina na serwerze zmieniła się z biegiem lat? WŁAŚCICIEL DREDEK: Rola admina nie zmieniła się, nadal mają to samo zadanie co kiedyś. REDAKTORKA KAXOLI: Jak oceniasz pracę moderatorów, redaktorów i członków UB-Team? Jak wygląda obecnie współpraca z rangami forumowymi? Czy są wystarczająco aktywne, czy brakuje Ci tam wsparcia? WŁAŚCICIEL DREDEK: Każdy wywiązuje się dobrze ze swoich obowiązków, jestem zadowolony z ich pracy. Wszyscy są wystarczająco aktywni. REDAKTORKA KAXOLI: Czy planujesz zmiany w strukturze lub obowiązkach tych rang? A może myślisz o wprowadzeniu nowych ról? WŁAŚCICIEL DREDEK: Na chwile obecną nie planujemy żadnych zmian w strukturze rang, ale są pewne pomysły odnośnie rozszerzenia zakresu obowiązków. REDAKTORKA KAXOLI: Jakie są dziś największe wyzwania, jeśli chodzi o pracę moderatorów, redaktorów czy UB-Team? WŁAŚCICIEL DREDEK: Jeśli chodzi o wyzwania to wydaje mi się, że dla redaktorów może to być monotonia? Czasami zastanawiam się "jak im się to nie nudzi" albo "co sprawia, że oni nadal chcą pisać te wszystkie artykuły" dlatego bardzo doceniam, że są tu z nami i prowadzą dobrze całą redakcje. Osobiście nie wiem czy miałbym psyche tyle wytrzymać na ich miejscu Natomiast na randze UBT czy moderator nie ma już takiej monotonii, wystarczy być aktywnym, załatwiać bieżące sprawy i tej roboty nie ma aż tyle, żeby można było nazwać to wyzwaniem. REDAKTORKA KAXOLI: W Twojej opinii – która z tych funkcji jest najtrudniejsza, a która najbardziej niedoceniana? WŁAŚCICIEL DREDEK: W mojej opinii pełnienie funkcji redaktora jest jedną z najtrudniejszych oraz najbardziej niedocenionych. REDAKTORKA KAXOLI: Jako redaktorka mogę się tutaj śmiało wypowiedzieć. Piszesz, że może nam się to nudzi albo zastanawiasz się, co nas motywuje do pisania tych wszystkich artykułów? Ja Ci powiem, na pewno... perspektywa redakcyjnej wycieczki w Bieszczady. Czekamy tylko na potwierdzenie terminu! A tak serio zgadzamy się z Tym, że pełnienie funkcji redaktora to jedna z najtrudniejszych i najbardziej niedocenianych ról na forum. Wymaga nie tylko kreatywności, ale też systematyczności, wyczucia i zaangażowania. Dlatego warto byłoby jeszcze bardziej otworzyć się na współpracę z użytkownikami, przecież nie piszemy tych artykułów tylko dla siebie. Komentarze, reakcje, sugestie, to wszystko motywuje i daje sygnał, że to, co robimy, naprawdę ma sens. Dzięki temu dział Redakcji mógłby działać jeszcze prężniej. Wspomniałeś, że jesteś zadowolony z obecnej ekipy, czy był moment, w którym szczególnie się to odczuło? Jaka sytuacja najbardziej pokazała, że możesz na nich liczyć? Właściciel Dredek: Codzienne poczynania administracji w moim odczuciu są zadowalające, wykonują kawał dobrej roboty i mnie przy tym odciążają. Gdyby nie oni miałbym dodatkową robotę i mniej czasu dla siebie dlatego jestem wszystkim bardzo wdzięczny za wkład i zaangażowanie w naszą społeczność. Czy sam czytasz wszystkie artykuły redakcji? Masz jakieś ulubione tematy albo serie? WŁAŚCICIEL DREDEK: Staram się brać aktywny udział w tematach redakcyjnych, jak już wejdę w nieprzeczytaną zawartość to czytam zawsze cały temat nieważne czy to artykuł, propozycja czy problem. Moim ulubionym tematem jest aktualny konkurs mistrza klipów #3. REDAKTORKA KAXOLI: Kto według Ciebie zasługuje na tytuł „Legenda sieci”? WŁAŚCICIEL DREDEK: Legendy na sieci są właściwie trzy: @ Krystek , @ d0naciak i @ Erwin . REDAKTORKA KAXOLI: Najbardziej lojalna osoba w historii forum to…? WŁAŚCICIEL DREDEK: Nie wiem kto był najbardziej lojalny w historii sieci, nie znałem poprzedniej administracji zbyt dobrze po za poszczególnymi osobami. REDAKTORKA KAXOLI: Jaka była największa wpadka techniczna w historii sieci? I jak z niej wybrnęliście? WŁAŚCICIEL DREDEK: Z wpadek technicznych nic mi nie przychodzi do głowy, raczej nie mieliśmy takiej wpadki. REDAKTORKA KAXOLI: Czy coś, co planowałeś, zupełnie nie wypaliło? WŁAŚCICIEL DREDEK: Wiele rzeczy planowałem, które nie wyszły np. postawienie serwera arena 1vs1 w cs2. REDAKTORKA KAXOLI: Czy masz jakąś złotą zasadę w doborze opiekunów/moderatorów czy innych rang? WŁAŚCICIEL DREDEK: Moderatorami się nie zajmuje więc to bardziej pytanie do @ Paweł. i @ j4ckob. . Co do opiekunów rozpatruje każdą kandydaturę indywidualnie. Zawsze przed awansowaniem danej osoby jest pytana reszta administracji co sądzi o kandydacie i na tej podstawie podejmuje decyzje. REDAKTORKA KAXOLI: Myślisz, że w obecnych czasach ktoś jeszcze może stać się taką "legendą" jak oni? WŁAŚCICIEL DREDEK: "Legenda" sieci w dzisiejszych czasach? Moim zdaniem jak najbardziej może ktoś się stać taką "legendą". REDAKTORKA KAXOLI: Wspomniałeś o nieudanym pomyśle serwera 1vs1 w CS2 – czemu się nie udało? Brak ludzi, problemy z silnikiem, brak zainteresowania? WŁAŚCICIEL DREDEK: Serwer nie wypalił głównie z powodów hostingowych. Podobnie było za pierwszym postawieniem losowych mocy. Serwery hostingowe posiadają dziwne anomalie, gdzie serwery wywalają się przy większym obciążeniu lub bez bliżej określonego powodu zwłaszcza te nietypowe mody typu moce, areny. Po przeniesieniu serwera losowe moce na naszą dedykowaną maszynę ustabilizowała się sytuacja więc i ilość graczy na serwerze można zauważyć, że stopniowo rośnie. REDAKTORKA KAXOLI: Czy są jeszcze inne pomysły, które czekają w szufladzie, ale boisz się je wdrożyć? WŁAŚCICIEL DREDEK: Jak już wcześniej wspomniałem jest wiele pomysłów i fjuczerów do wprowadzenia. Stopniowo to realizujemy. REDAKTORKA KAXOLI: Skoro decyzje o awansach są grupowe, czy zdarzyło się, że nie zgadzałeś się z resztą administracji? Jak wtedy działacie? WŁAŚCICIEL DREDEK: Często zdarza się, że nie zgadzam się z resztą administracji ale panuje u nas demokracja - większość decyduje. REDAKTORKA KAXOLI: Masz ulubiony serwer w swojej własnej sieci? Czy traktujesz wszystkie równo jak dzieci? WŁAŚCICIEL DREDEK: Wszystkie serwery traktuje tak samo i każdemu poświęcam tyle samo uwagi ale moimi ulubionymi są diablo mod i mirage. REDAKTORKA KAXOLI: Czy kiedykolwiek grałeś na swojej sieci incognito jako zwykły gracz, bez rangi? WŁAŚCICIEL DREDEK: Nigdy nie grałem na serwer incognito, zawsze gram na swoim nicku. REDAKTORKA KAXOLI: Jak wyglądałby serwer marzeń, gdybyś miał nieograniczony budżet i ludzi do pomocy? WŁAŚCICIEL DREDEK:: Gdybym miał nieograniczony budżet to pewnie bym kupił drugą maszynę postawił dużo serwerów cs2 i zainwestował w najpopularniejszych streamerów. REDAKTORKA KAXOLI: Czy twoim zdaniem da się jeszcze w 2025 r. zrobić serwer, który „rozwali system”? Co by musiał mieć? WŁAŚCICIEL DREDEK: W dzisiejszych czasach ciężko o serwer, który rozwali system zwłaszcza, że ciężej o graczy. Na zakończenie, szybka seria pytań: 1. Ulubiony dział na swojej sieci? / Ogłoszenia. 2. Najlepszy gracz, jakiego pamiętasz z serwerów? / @ TUTTI 3. Jedna rzecz, której najbardziej nie lubisz w byciu właścicielem? / Użerać się z ludźmi. 4. Kawa czy energetyk? / Kawa. 5. Steam czy Discord? / Discord 6. Czy masz jakiś rytuał przed odpaleniem forum/serwera? / Nie. 7. Największa wpadka w historii sieci (jednym zdaniem)? / Oddanie sieci w niepowołane ręce. 8. Gdybyś mógł dziś zamienić się rolą z którymś adminem, opiekunem czy kimś innym z rangi, kto to by był? / @ Nadzieja 9. CS 1.6 za 10 lat, jeszcze żyje, czy już tylko w wspomnieniach? / Ciężkie się trafiło... za 10 lat myślę, że zostanie kilka serwerów przy życiu reszta umrze śmiercią naturalną. 10. Serwer nocą czy za dnia, kiedy gra się lepiej? / Za dnia. Na koniec naszego wywiadu, chciałabym podziękować właścicielowi za poświęcony czas, szczerość i pokazanie kulis funkcjonowania sieci z nieco innej perspektywy. Jak widać, prowadzenie sieci to nie tylko serwery i bany, ale też codzienne decyzje, planowanie, rozwiązywanie problemów i dbanie o społeczność. Mimo upływu lat i zmieniających się realiów w świecie CS-a, nasza sieć wciąż żyje, rozwija się, eksperymentuje i przyciąga nowych graczy. To zasługa nie tylko administracji, ale też Was, graczy, którzy codziennie logują się na serwery, wspierają projekt i tworzą klimat, którego próżno szukać gdzie indziej. Do zobaczenia na serwerach, i pamiętajcie: każda legenda kiedyś zaczynała jako zwykły gracz. Tugeza , devv , Gosia ?! and 12 others 15 Link to comment https://1shot2kill.pl/topic/124783-107-wywiad-dredek/ Share on other sites More sharing options...
sikalafąą Posted July 4 Share Posted July 4 17 minut temu, Kaxoli napisał(a): Najbardziej krytykowałem w ostatnim czasie @ sikalafąą . Tak było nie ściemniam hejterek jeb..... Jaroslaw Kaczynski. , j4ckob. , Natik77 and 1 other 1 3 Link to comment https://1shot2kill.pl/topic/124783-107-wywiad-dredek/#findComment-9253483 Share on other sites More sharing options...
Paweł. Posted July 5 Share Posted July 5 7 godzin temu, Kaxoli napisał(a): WŁAŚCICIEL DREDEK: Na chwile obecną nie ma takiej osoby, nie zamierzam tak łatwo się poddać @ Paweł. jest osobą do współzarządzania siecią. Nie odbiegam tak daleko w przyszłość, żeby myśleć co się stanie gdy mnie zabraknie na jakiś czas. Na chwile obecną raczej nie jest to możliwe ale kiedyś się już śmialiśmy z @ Paweł. , że jak nas braknie na jakiś czas to jebnie to Być może kiedyś ktoś przejmie stery nad siecią, ale na chwile obecną nie dopuszczam do siebie takiej myśli. A mówiłem, zostawmy to w piz*u i jedźmy w Bieszczady Pomyśleć, że od głupiego pomysłu stworzenia projektu związanego z CS 1.6 (który nam potem ktoś ukradł ) powstało legendarne DUO Bardzo przyjemny wywiad. Dobrze że z przygotowanych rzeczy przez @ Kaxoli zostawilem sobie chociaż to jako „niespodziankę” Good Job! Enderion , Jaroslaw Kaczynski. , dredek and 2 others 4 1 Link to comment https://1shot2kill.pl/topic/124783-107-wywiad-dredek/#findComment-9253495 Share on other sites More sharing options...
dredek Posted July 5 Share Posted July 5 Fajny wywiad, dzięki @ Kaxoli 0la , Kaxoli and j4ckob. 3 Link to comment https://1shot2kill.pl/topic/124783-107-wywiad-dredek/#findComment-9253533 Share on other sites More sharing options...
Na Yontowym Kacu Posted July 6 Share Posted July 6 Naprawdę kawał dobrej Roboty j4ckob. and Kaxoli 2 Link to comment https://1shot2kill.pl/topic/124783-107-wywiad-dredek/#findComment-9253598 Share on other sites More sharing options...
Tugeza Posted July 6 Share Posted July 6 Fajny wywiad, miło się czytało i dużo można zaczerpnąć wiedzy, jeżeli ktoś nie wie skąd się wziął tutaj dredek jako nasz wódz to właśnie tutaj się tego dowie Kaxoli 1 Link to comment https://1shot2kill.pl/topic/124783-107-wywiad-dredek/#findComment-9253606 Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts