Jump to content

Skarga.

ola.
 Share

Recommended Posts

Twój nick: ola :>
Nick gracza / admina na którego składasz skargę: $iwy DeGeneraT.
Dokładny czas zdarzenia: 22.08.2017 - 09:52:33 , mapa cs_office
IP / STEA_ID gracza (cała linijka z amx_ip): STEAM_1:0:464308455
Opis sytuacji: Dostałam bana "miny na schodach" przeczytałam regulamin, nie widzę aby było w nim napisane, że nie wolno tam ich stawiać. cyt. "zabronione jest stawianie min bez możliwości ich ominięcia. Musi być co najmniej 1 swobodna droga do ich obejścia. Nie można stawiać miny na minie." nie widzę aby tutaj pisało, że nie wolno stawiać ich na schodach, tym bardziej, że nie było miny na minie, a schody były dość szerokie i przy krawędziach dało się je obejść. Admin mi napisał "Ola jeszcze raz i ban" po czym nawet nie rozpoczęła się kolejna runda a ja dostałam bana. Zresztą tam gdzie nie wolno ich stawiać jest blokada.. 
Edited by ola :>

Moim zdaniem troszke zle sie zachowal i ja bym zrobil inaczej. Bo skoro da sie obejsc + jest tam 2 droga to nie powinien. A tak wgl skoro upomnial a zaraz dal bana to tak nie  powinien. 

Skoro dal ostrzezenie to z banem mogl poczekac a nie od razu..

Edited by PrOo | SerQQQ.!!!

Co ja tu mogę napisać.. Dostałaś bana za miny na schodach tak jak w temacie. Zacznę od początku. Wszedłem na server jak dobrze pamiętam, i od razu widziałem spam na y@@ z upomnieniem dla Ciebie. Jeden z adminów pisał mi tez o tym na u@ jak i gdzie stawiasz te miny. Zginąłem i podleciałem w to miejsce gdzie stawiałaś miny rundę później i faktycznie było tak że nie dało się przejść bo były w takiej odległości od siebie że to było możliwe, jedynie "MOŻE" podwójnym skokiem. Stawiałaś złe miny, zamiast wziąć do siebie upomnienie admina to robiłaś dalej swoje twierdząc że miny leżą dobrze.. W tej skardze jestem przegrany, gdyż zrobiłem SS'a tych min ale go nie zapisałem i zrobiłem kolejnego SS'a z inna osobą w razie W gdyby chciała składać skargę no i przepadło. Myślę że nie zrobiłem nic zbyt pochopnie, ale tak jak wspomniałem linijkę wstecz, twojego SS'a zastąpiłem innym no i nie mam jak się wybronić. Zostawiam to w rekach kierowników. Pozdrawiam.

No tylko ja nie dostałam zadnego upomnienia. Tzn. Dostalam ale nawet kolejnej rundy nie bylo i poleciał ban, więc jak mogłam wziąć do siebie skoro nie miałam nawet takiej szansy? Ktoś mi napisał na say'u ze zgodnie z regulaminem nie wolno min stawiać na schodach. Ja napisałam, że nie widzę aby w regulaminie znajdowało się coś takiego, i zaraz upomnienie od admina a po 5sec ban... 

Ja chyba wiem już co się stało. Tutaj link do ss : (sory ale słaby grafik zemnie) http://www104.zippyshare.com/v/2yMkRG1g/file.html

Miny: Jest wprowadzona blokada co do min. Nie można ich stawiać w małych ciasnych pomieszczeniach    ale     jak to mówią "dla chcącego nic trudnego :D " Czasami jest tak że przy podwójnym podskoku i naciśnieciu  "c" < użycie perku lub "e" użycie umiejętności klasy da się jednak postawić minę tam gdzie niemożna. I możliwe jest że zrobiłaś to przez przypadek. Do tej pory nienaganny gracz więc możliwe.

Ostrzeżenia: Przed wejściem na te schody idąc z respa ct są drzwi i miny były postawione przed jak i za drzwiami idealnie przy jak by framudze. Dlatego dałem ostrzeżenie chyba na say  bo myślałem że każdemu się zdarza lub zrobiłaś to przez przypadek . Po wejsciu w twoje miny zginąłem a w daleszej (nie pamiętam czy w następnej) rundzie poszedłem znowu tą drogą i miny były ułożone jak na ss. Więc postanowiłem dać ci ostrzeżonko na say@ bo może tamtego nie zauważyłaś. Admin Siwy poprostu myślał że jestem może za pobłażliwy albo coś i pewnie temu cię ukarał. 

Wyjaśnienie sytuacji : Po ułożeniu tych min widać że niemogły być one wszystkie twoje no chyba że nastawiałaś ich tam tak specjalnie w co wątpie bo do tej  pory nie łamałaś regualminu. Ta mina od ściany była kogoś  innego a ja myślałem że twoja. Chodzi oto aby przy nastawianiu min było jakiekolwiek przejście :D Żeby nie ta mina od ściany było by nienagannie lecz w tym przypadku nie należała do cb :D Czyli podsumowując ty nie złamałaś regualminu bo było przejście tylko jakiś gracz postawił miny obok twoich i tak wyszło. Przynajmniej ja tak myśle.  Administrator Siwy może troszkę za nerwowo potraktował sytuację ale każdy może mieć gorszy dzień. Sugerowałbym za tak błachą sytuację jedynie ustne ostrzeżenie i tyle a i o sprecyzowanie regualminu np. "Miny można kłaść tak aby było można je obejść przynajmniej z jednej strony lub przeskoczyć za pomocą jednego skoku ( bo nie każdy ma vipa). 

Mina z lewej strony nie moja, gdyz ja jej nie moglam tam polozyc (blokada) stawialam tylko na srodku schodów aby po obu bokach byla możliwość ominięcia ich :D Dlatego nie rozumiałam, skąd wziął się ban :)

Ps. "Przy podwójnym podskoku da sie postawić minę tam gdzie jej nie wolno" tylko ja nie mam vipa, ani podwójnego skoku :(

Głoównie chodziło mi o miny położone przy drzwiach a tej sytuacji sam nierozumiem do końca. Moim zdaniem bez sensu jest kłaść na schodach miny ponieważ jest ciężko je zauważyć i lipa. A w regualaminie jest niedokładnie opisane i potem wychodzą takie sytuacje jak ta że niewiadomo kto ma rację . Bez sensu się kłócić i proszę o rozpatrzenie tego co napisałem przez kogoś z wyżej :D

@ola :> to, że nie ma w regulaminie zakazu stawiania min na schodach, nie oznacza, że można je bezkarnie tam stawiać. Szczególnie na office gdzie CT notorycznie minują wyjście z respa, stawiając je na lub pod schodami i z tego co widziałem tu jest tak samo. @Siwy` następnym razem posiedź na spect i zbadaj dokładnie sytuację zanim podejmiesz decyzję. Otrzymujesz upomnienie słowne i mam nadzieję, że takie sytuację nie będą miały więcej miejsca. Tyczy się to obu stron.

• 2 weeks later...
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

By using this site you agree to Privacy Policy.