Jump to content

Mini admin.

Gesen
 Share

Recommended Posts

Propozycja niecodzienna. Jak w temacie, niektórzy mogą się domyślać, a inni niekoniecznie :P

Przejdźmy do rzeczy...

Można by na serwerze wprowadzić opcję "mini admina", najzwyczajniej admin z bardzo okrojonymi możliwościami.

Ranga była by przeznaczona dla osób często bywających na serwerze, w których intencji było by utrzymanie porządku w stopniu minimalnym. Również dla osób, które nie chciały by brać odpowiedzialności takiej jaką ponosi admin lub osób, które nie mają większego pojęcia o tym stanowisku, ale jednak chciały by pomóc w utrzymaniu porządku.

Mówiąc prościej taka ranga mogła by np. posiadać flagi: C, F, I, J.

Mówiąc jeszcze prościej dla osób, które nie spotkały się z powyższymi pojęciami.

Osoba mogła by:

-Używać admin say

-Używać komendy kick

-Używać różnego rodzaju vote, np. amx_vote zmiana_mapy tak nie, amx_map, amx_vote map

Nie siedzę już w tym temacie dawno, dlatego nie wszystko pamiętam, ale jeśli dało by się ograniczyć flagę "D" odpowiedzialna za banowanie do maxymalnie 5 min, też nie było by to głupie.

Przydatna rzeczy jeśli chodzi o zmianę mapy np. na jakąś małą gdzie mamy na serwerze 9 osób lub 10, więc "mala mapa" nie działa, a admina, że tak nie ładnie się wyrażę nie ma pod ręką.

Kolejną jedną z ważniejszych spraw było by ogranięcie chatu głosowego, który momentami w czasie nieobecności admina potrafi być okropnie irytujący.

W tym przypadku kick i ban 5 min (ostateczność) był by idealnym rozwiązaniem, bo często ludzie po prostu przychodzą potrolować, więc ktoś kto dostanie takiego bana na 5 min to w 95% przypadków już nie wróci na serwer.

Jest to propozycja głownie dla stałych i w miarę zaufanych graczy, którzy mają doświadczenie w grze jak i z ludźmi.

Prosty przykład: d-_-b często zdarzało mi się słyszeć żal, że siedział w godzinach porannych, gdzie nie było admina i przez długi czas musiał się borykać z uciążliwymi graczami. (Jest on jedynie przykładem, nie polecam w tym momencie nikogo na to stanowisko, ponieważ jest to tylko koncepcja.)

Zrobić dodatkowy mini regulamin dla takiej rangi i przeprowadzać normalnie rekrutację na forum, tylko no adekwatnie do rangi z mniejszymi wymaganiami.

Zapraszam do dyskusji, pomysł osobiście wydaje mi się nie głupi, ale czekam na opinię głównie stałych graczy, jak i administracji.

Ps Flaga "I" z góry mogła by wydawać się za niekonieczną, ale była by to idealna forma pierwszego ostrzeżenia.

• Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Na nie

Kiedys na JB było takie coś jak strażnik i działało to na takiej zasadzie, wszystko fajnie, ale bezsens jak przychodzi odpal lub ktoś na ab i taki "mini admin" nie da rady nic zrobić i musi być wezwany Admin, który obojętnie od sytuacji jaka się dzieje na serwerze powinien wejść i ogarnąć serwer.

Admini maja gg, tylko szkoda ze nie wszyscy na nie wchodzą i niektórzy nie maja steama, tak wiec to trochę boli, jednakże Twoja propozycja nie dala by rady na dłuższa metę.

Sa stali gracze, tacy jak buźka, wielbiciel, azur itd, którzy sa ogarnięci i normalnie poradzili by sobie z funkcja admina. Tak wiec mini admin jest tutaj potrzebny w jak najmniejszym stopniu, potrzebna jest zachęta i pewność siebie osób które nie chcą, ale nawet powinny mieć admina przesiadując w takich godzinach gdzie jest mała możliwość na wkład admina który nie może wejść z powódu szkoły/pracy.

Tyle w tym temacie ode mnie, minior admin to dalej byłby normalny gracz bez minimalnej władzy.

Szanuję @Futuba za wypowiedź. Mogę się w jakiejś części na pewno z nią zgodzić, ale no też nie do końca :P

Tak jak mówię jest to tylko koncepcja. Zdaje sobie sprawy, że raczej na pewno nie przejdzie, ale chciałbym poznać więcej opinii na ten temat :P

Zerezygnowalem z Admina, bo przez ten czas w którym go posiadałem ludzie napsuli mi bardzo dużo krwi, a Warning już dodał od siebie tak jak by "ostatni gwóźdź do trumny". Nie powiem, że mi go nie brakuje, bo od tego czasu też już nie raz mogę przyznać, żeby się przydał w niektórych sytuacjach :P

COD 501 jest jedynym serwerem na którym gram i pewnie jeśli kiedyś skończę na nim grać to w cs również zaprzestane.

Dlatego myślę nad różnymi środkami jak ten, które mogły by pomóc w ogarnięciu bałaganu :P

Propozycja została odrzucona!

Dziękujemy za propozycję, lecz nie skorzystamy z niej. Temat został zamknięty.
Jeśli się z tym nie zgadzasz, raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie.

• 2 weeks later...
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

By using this site you agree to Privacy Policy.