Rusek. Posted September 2, 2024 Share Posted September 2, 2024 Opis propozycji: Klasa o której mowa ma umiejętność wypuszczenia pioruna zadająca DMG + nie trzeba celować wystarczy wybrać nóź i spamić przycisk Głównie chodzi o to że dana klasa może używać umiejętności w nieskończoność ( z cd 12 sek) gdzie reszta klas ma ograniczone np 2 rakietki na runde itd. Więc przechodząc do sedna sprawy moją propozycją jest aby klasa właśnie mogła użyć swojego piorunka 2x na runde. Materiały poglądowe: --------- Link to comment https://1shot2kill.pl/topic/120559-przyjeta-propozycja-zmiana-wladca-burz/ Share on other sites More sharing options...
SkandaL Posted September 2, 2024 Share Posted September 2, 2024 Temat był już poruszany kilka miesięcy wcześniej. Dostał delikatnego buffa, ponieważ jego "piorun" był trochę useless i został obniżony cooldown o 5sec. Często rundy nie trwają dłużej, niż 45sec, w związku z czym, ma jak najbardziej ograniczoną możliwość używania ów umiejętności, gdzie u innych klas zwiększasz możliwość użyć poprzez inteligencję. Klasowe umiejętności często działają obszarowo, (fireball, rakieta, bazooka IronMana, kulka Baala) a piorun tylko w 1 osobę, raz na x sec. W związku z powyższym, wydaje mi się, że jedyne co można zrobić, to obniżyć obrażenia, lecz te również maja cap dmg, oraz dostały delikatnego nerfa pod koniec poprzedniej edycji. Rusek. and Tosiek Info od boga 1 1 Link to comment https://1shot2kill.pl/topic/120559-przyjeta-propozycja-zmiana-wladca-burz/#findComment-9223717 Share on other sites More sharing options...
Tosiek Info od boga Posted September 2, 2024 Share Posted September 2, 2024 +1 tak jak skandal napisał nic szczególnego do dodania nie muszę pisać. Jestem na nie chyba że chcecie zmniejszyć dmg to może byłbym na tak ale szkoda tylko bo jednak garstka graczy zaczęła próbować coś grać władcą i szkoda nim psuć coś co daję na chwilę obecną największą frajdę podczas grania. Klasa dostała już delikatnie bufa bo nikt też nią super nie grał bo klasa druid była o wiele lepsza od tej. To tylko moja opinia. Rusek. 1 Link to comment https://1shot2kill.pl/topic/120559-przyjeta-propozycja-zmiana-wladca-burz/#findComment-9223750 Share on other sites More sharing options...
Rusek. Posted September 2, 2024 Share Posted September 2, 2024 tak tak nie nerfic a jak xMacias latał tą klasą na 200 + lvl to płakaliście ze za op i ze nie ma limit piorunów ale okej xd Link to comment https://1shot2kill.pl/topic/120559-przyjeta-propozycja-zmiana-wladca-burz/#findComment-9223755 Share on other sites More sharing options...
Nocny94 Posted September 2, 2024 Share Posted September 2, 2024 Uważam, że większość klas na 200+ jest bardzo mocna. Sam mam parę które wbiłem do tego lvl i nie więcej, bo ludzie zaczynają się skarżyć, a ja czuje, że odstraszam nowych graczy. Każdą z klas możesz przypisać do "siebie", jedną będziesz grać lepiej, drugą gorzej. Władca burz prócz tego pioruna nie ma nic więcej do zaoferowania, co najwyżej teleport, a tak jak wyżej wspomniano "nie jest on obszarowy" i trzeba przełączyć na nóż żeby go użyć. Wydaje mi się, że obrażenia jakie robi też nie są przesadzone. Tak wiem, że wbiłem 380 jedną klasą, ale było to na początku resetu gdzie była masa ludzi i sam byłem "nowy" na tym serwerze. Rusek. and Tosiek Info od boga 1 1 Link to comment https://1shot2kill.pl/topic/120559-przyjeta-propozycja-zmiana-wladca-burz/#findComment-9223892 Share on other sites More sharing options...
pariel Posted September 3, 2024 Share Posted September 3, 2024 Ja bym sie skłanial ku temu by ograniczyc. Do 2 malo ale 3/4 terz to duzo roznicy nie zrobi bo jest malo graczy wiec mozna go uzyc w sumie 2 razy i po rundzie ale po resecie jak bedzie 20 osob uzywanie co 12 sekund bez namierzania non stop jest OP , mag ma kule +50ing kula mozna podobnie zrobic i zanim napiszecie ze kula jest obszarowa , zauwazcie ze nikt nie uzywa kul na wiecej niz 1 gracza ^^ no chyba ze boty bo brak ludzi i brak grupek kazdy lata solo jest zakaz obszarowych na bs ale co gdy na bs jest 1 enemy ;< (pomyslcie) wracajac do sedna kazda klasa powinna miec magiczne umiejetnosci w tej samej ilosci. Moze piorun wali w jednego ale nie trzeba w ogole namierzac :) Rusek. 1 Link to comment https://1shot2kill.pl/topic/120559-przyjeta-propozycja-zmiana-wladca-burz/#findComment-9224028 Share on other sites More sharing options...
SkandaL Posted September 4, 2024 Share Posted September 4, 2024 To w takim razie, jestem za tym, aby ograniczyć miny szamanowi, bazooke IronMana, kuszę dla Stalkera( bo też przecież może co chwilę użyć) i zróbmy z tego całkowicie FFA. Usuńmy może klasy, itemy, gildie, artefakty, żeby każdy miał taką samą szansę... O dodatkowo, dla kogos jak nie umie grać dorzuciłbym jakiegoś wallhacka, bo przecież znajdzie się ktoś, kto gra lepiej. Dla mnie argument inwalida. Podtrzymuje, jestem na Nie jeśli chodzi o tą propozycję. Rusek. and Tosiek Info od boga 1 1 Link to comment https://1shot2kill.pl/topic/120559-przyjeta-propozycja-zmiana-wladca-burz/#findComment-9224326 Share on other sites More sharing options...
Rusek. Posted September 4, 2024 Share Posted September 4, 2024 Skandal nadal nie widzisz różnicy między skillami którymi nie trzeba celować wystarczy spamić przycisk a te które wymieniłeś działają na innej zasadzie Link to comment https://1shot2kill.pl/topic/120559-przyjeta-propozycja-zmiana-wladca-burz/#findComment-9224332 Share on other sites More sharing options...
LuffyTeil Posted September 4, 2024 Share Posted September 4, 2024 Cześć! Temat dotyczący propozycji zmian Władcy Burz pozostawiam otwarty do końca tygodnia, tj. niedziela, 08.09.2024, aby uzyskać opinie od szerszej społeczności serwera. Prosiłbym o prowadzenie rzeczowej dyskusji zgodnie z zasadami regulaminu forum. Jeżeli już dodałeś odpowiedź, a ktoś odpowie poniżej, edytuj swoją pierwotną wypowiedź zamiast tworzyć nową wypowiedź, aby uniknąć zbędnego spamu. W przeciwnym razie moderacja będzie zmuszona wyciągnąć konsekwencje w postaci ostrzeżenia (warn). Dodatkowo, wypowiedzi, które nie wnoszą nic do tematu, zostaną ukryte, a osoby, które je zamieściły, również poniosą konsekwencje. Link to comment https://1shot2kill.pl/topic/120559-przyjeta-propozycja-zmiana-wladca-burz/#findComment-9224334 Share on other sites More sharing options...
pariel Posted September 4, 2024 Share Posted September 4, 2024 Nie moge edytowac swojego wyzszego postu wiec napisze nowa odpowiedz najjwyzej usuncie ale slowa ktore tutaj padaja nie maja sensu, zrobcie z tego FFa hmm chcesz diablo idz pograj w diablo ^^ albo zablokuj mozliwosc strzelania z broni i zostaw tylko umiejetnosci na klasach skoro chcesz DIABLO. Ja to widze tak... kada klasa powinna byc sobie rowna ( procz premek) nie moze ktoras przewazac w duzym stopniu... bo to nie na tym polega zeby zrobic 5klas super a reszta po to zeby bylo co wybierac wrazie nudy. Dobra uwaga do iromana ale Szaman tez nie ma ograniczona ilosc min wiec nie wiem po co byl wymieniony. Iroman jesli ma podobny dmg co kule oczywiscie ze powininem miec tak samo jak inne klasy. Kusza na stalkerze i innych klasach, tutaj bym nie ruszal bo kusza nie jest proste trafic , wiec kusza i nozyki na ninji powinny zostac cala inna reszta ( obszarowe kule magow, rakietki bazooki, albo miny czy tez pioruny ktorymi nie trzeba namierzac no wszystkie takie magiczne powinny miec taka sama ZASADE najlepiej 2/3 na start i kolejna co 50 inta) i kazda klasa ma bron ( postrzela jak w cs) i ma "umiejetnosci" pobawi sie jak na "diablo" tak samo uzycie KUL magicznych i rakietech nie moze byc co 3 sekundy skoro pioruny sa co nie wiem 10?15? Powinno byc maxymalnie 5/6 uzyc umiejetnosci takich magicznych co 12/15 sekund NA KAZDEJ KLASIE zeby to mialo rece i nogi. Wladca Burz teleportuje sie na respa przeciwnika na nozu spamuje piorun i spowrotem spamuje teleport zeby uciec ( naprawde fantastyczna gra...) i ma miec te mozliwosc bez konca? totalnie bez sensu . Wiecej sie nie wypowiadam mysle ze to najbardziej logiczne podejscie zeby zrownac kazda klase. Chcecie magii to kupcie sobie diablo jak ja i sobie grajcie ^^ w kazdym razie kompletnie nie zalezy mi na tym zeby jaka klasa byla mocna a ktora mniej , ja moge grac nawet NONE nie przeszkadza mi to dlatego uwazam ze moje podejscie do sprawy bedzie Najbardziej sensowne. ( zmiany zawsze mozna wprowadzac , nic nie jest na zawsz ;) )Milego rozpatrywania sprawy. Link to comment https://1shot2kill.pl/topic/120559-przyjeta-propozycja-zmiana-wladca-burz/#findComment-9224428 Share on other sites More sharing options...
SkandaL Posted September 6, 2024 Share Posted September 6, 2024 W dniu 4.09.2024 o 20:58, pariel napisał(a): Dobra uwaga do iromana ale Szaman tez nie ma ograniczona ilosc min wiec nie wiem po co byl wymieniony. Jako że również nie mogę edytować jestem zmuszony napisać kolejny post. Jeśli chodzi o szamana nie ma ograniczenia min (co 50int 1 mina) ale również co 30 sec mu się miny odnawiają. W dniu 4.09.2024 o 20:58, pariel napisał(a): Iroman jesli ma podobny dmg co kule oczywiscie ze powininem miec tak samo jak inne klasy. Kusza na stalkerze i innych klasach, tutaj bym nie ruszal bo kusza nie jest proste trafic , wiec kusza i nozyki na ninji powinny zostac cala inna reszta ( obszarowe kule magow, rakietki bazooki, albo miny czy tez pioruny ktorymi nie trzeba namierzac no wszystkie takie magiczne powinny miec taka sama ZASADE najlepiej 2/3 na start i kolejna co 50 inta) Tutaj się mogę zgodzić, jest jedno ale - mianowicie Ironman ma dużo większy dmg bazowy, niż kulki, rakietki magów, tyle że może użyć tak samo co 15sec bodajże. Z Drugiej strony, jasnowidz ma rakietę, którą sterujesz, lecz ma on ją tylko jedną na rundę, i została mocno ograniczona, poprzez "cooldown po starcie rundy" gdzie po tych 15 sec nie będzie w stanie jej już użyc, ponieważ zaczyna się rush, a musi stanąć w miejscu i się nie ruszać. W dniu 4.09.2024 o 14:21, Rusek. napisał(a): Skandal nadal nie widzisz różnicy między skillami którymi nie trzeba celować wystarczy spamić przycisk a te które wymieniłeś działają na innej zasadzie Co do Ciebie, pisałem, że był delikatnie buffowany już, później zostały nałożone ograniczenia pod max dmg tego... nie oszukujmy się, uderzysz kogoś z pioruna za 150 i zanim zmienisz na inną broń, zdążą Cię już zabić. Nie wydaje mi się, żeby ta umiejętność była jakaś przesadzona i wymagała nerfa. Mówie to dość subiektywnie, ponieważ na poprzedniej edycji, przed buffem nią grałem, a i na tej edycji nie sprawia większych problemów, chyba że ktoś ma stalke, wtedy jest dość problematyczny. Link to comment https://1shot2kill.pl/topic/120559-przyjeta-propozycja-zmiana-wladca-burz/#findComment-9224748 Share on other sites More sharing options...
LuffyTeil Posted September 8, 2024 Share Posted September 8, 2024 Cześć. Także ten dziękuję za wszystkie opinie i uwagi dotyczące propozycji. Obecnie Władca Burz wyróżnia się na tle innych postaci przede wszystkim możliwością wielokrotnego użycia pioruna, który zadaje do 150 DMG. Co ważne, umiejętność ta nie wymaga celowania, co daje graczom dużą przewagę nad innymi postaciami. Inne klasy, takie jak Czarnoksiężnik, Leśny Elf czy Rycerz Śmierci, mają jasno określone limity na liczbę użyć swoich umiejętności w jednej rundzie (np. Czarnoksiężnik może użyć 2 FireBalle i 2 IceBalle). Z kolei Baal ma w swojej umiejętności ograniczonie przez cooldown (Baal ma cooldown 20 sekund na swoje Kule Plazmy, ale nie ma limitu liczby użyć). W porównaniu do nich, brak limitu na liczbę użyć pioruna przez Władcę Burz prowadzi do sytuacji, w której klasa ta może nadużywać swojej umiejętności, co wymaga wprowadzenia balansu. Naszym celem będzie wprowadzenie limitu na liczbę użyć pioruna do 3-5 razy na rundę, przy zachowaniu obecnego cooldownu (CD też będzie podlegało dyskusji). Chcę podkreślić, że nie jest to nerf, ale raczej sposób na zbalansowanie klasy, aby była bardziej zrównoważona względem innych postaci. Zdajemy sobie również sprawę, że niektóre inne klasy, takie jak Druid, Iron Man czy Baal, również nie mają wyraźnych limitów na liczbę użyć swoich umiejętności, choć są one ograniczone przez cooldowny: Druid – jego piorun, podobnie jak Władcy Burz, ma 12-sekundowy cooldown, ale nie ma limitu liczby użyć. Iron Man – korzysta z bazooki, która również nie ma ograniczenia liczby użyć, lecz opiera się na cooldownie, jak i większym DMG. Baal – wystrzeliwuje Kule Plazmy bez limitu, ale z 20-sekundowym cooldownem. Z tego powodu planujemy, że po resecie przyjrzymy się również innym klasom, które nie mają wyraźnych limitów. Chcemy zapewnić, że wszystkie klasy będą miały porównywalne możliwości. Chociaż Władca Burz przeszła już wcześniej pewne zmiany (takie jak skrócenie cooldownu), zauważyliśmy, że brak limitu liczby użyć powoduje problemy z równowagą, zwłaszcza w dłuższych rundach, dlatego są takie właśnie tematy. Wprowadzenie limitu liczby użyć pioruna nie odbierze tej klasie "mocy", ale sprawi, że rozgrywka będzie bardziej zbalansowana. Podsumowując, Wprowadzenie limitu 3-5 użyć pioruna na rundę dla klasy Władca Burz nie będzie miała na celu jej osłabienia, lecz zapewnienie większej równowagi. Po nadchodzącym resecie przyjrzymy się również pozostałym klasom, które nie mają limitów liczby użyć swoich umiejętności. Chcemy, aby każda klasa miała swoje unikalne możliwości, ale żadna z nich nie miała nadmiernej przewagi nad innymi. Rusek. , TrapBass and Nocny94 1 1 1 Link to comment https://1shot2kill.pl/topic/120559-przyjeta-propozycja-zmiana-wladca-burz/#findComment-9225036 Share on other sites More sharing options...
LuffyTeil Posted September 8, 2024 Share Posted September 8, 2024 Twoja propozycja została przyjęta!Jeśli się z tym nie zgadzasz, zgłoś ten post, a moderator lub administrator ponownie go rozpatrzy. Link to comment https://1shot2kill.pl/topic/120559-przyjeta-propozycja-zmiana-wladca-burz/#findComment-9225037 Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts