Jump to content

[Odrzucona] Skarga - administracja discord + enori

Recommended Posts

Twój nick lub Identyfikator: rick777
Identyfikator gracza, na którego jest skarga lub pochwała: Administracja discord
Opis: Wczoraj wieczorem po godzinie 22 prowadziłem spokojną konwersacje z innym użytkownikiem i tam sobie żartowałem w celu poprawienia atmosfery bo stypa jak 150. W trakcie tej konwersacji użytkownik o nicku j4ckob którego serdecznie pozdrawiam napisał mi że jestem niesamowity po czym ja trochę ostrzej mu odpowiedziałem że jest "arcychujowy". Nie chciałem tutaj go obrazić tylko określić jego umiejętności w grze jaką jest cs2. Oczywiście zrobiłem to dla żartu i nie sądziłem, że admin weźmie to na poważnie. Chciałbym nadmienić, że jest to moja pierwsza przerwa i jakaś akcja która podchodzi ewentualnie więc nie wiem po co dostałem przerwe aż na 24h.
Dodatkowo chciałbym napisać tutaj abyście dokładniej przyglądali się temu kogo przyjmujecie na stanowiska ponieważ np. admin discord @ enori nie za bardzo ogarnia i wypełnia swoje obowiązki. Mianowicie napisałem do niej za co mam przerwe i dlaczego aż tak długą. Wiadomo ona przytoczyła tutaj to co napisałem lecz ja dalej uważam, że moja przerwa jest zbyt długa więc poprosiłem ją o taryfikator lub ewentualne przytoczenie punktu gdzie napisane jest właśnie o "wyzywaniu innych" i jakie są tam przypisane kary. Wiem, że to nie ona dała mi tę przerwę lecz była jednym adminem, który mi odpisał nawet opiekunka tego nie uczyniła. Wracając do sedna dalej nalegałem na to by ona mi właśnie to wysłała lecz kłóciła się ze mną, że to nie mój interes i zaczyna mi przytaczać punkty z regulaminu 1.2 1.3 1.4 i 1.6 po czym ja zapytałem jej czy ona zna regulamin przytaczając punkt §2.2 Wszystkie spory rozwiązuj w wiadomościach prywatnych. Następnie on odpisała mi "chodzi o z inną osobą z która masz mproblem" (nie dokładnie rozumiem co tu jest napisane widać skończyłaś ledwo 3 klasy podstawówki) i dodała, że "zawracam jej dupe czymś co nie jest jej sprawą." Może i nie jest lecz to admin ma obowiązek pomóc użytkownikowi w rozwiązaniu problemu i dopisał jeszcze taką wiadomość "napisz jutro lub coś do innych osób a nie mi zawraczasz dupe". Gdy na początku napisałem, że napisze skargę na ten temat. Napisałem to troche dla funu lecz jak widać poczuty adminek zaczął prowokować do tego bym to zrobił. Z resztą co ja będę tłumaczył wszystko widać na screenkach na dole. Więc następnym razem sprawdzajcie dokładnie kompetencje osób przyjmowanych na stanowisko.
Może by tego wszystkiego nie było gdyby szanowny opiekun @ neqqishi radził odpisać na pv i byśmy to wyjaśnili w sposób ludzki a nie jak z panią u góry, że ciężko jest się dogadać.

Dowody:
image.png.54fa9d0d4f09bca4adb60c065e7d740e.pngimage.png.10c605ee08176c68a1959af28aa3463d.pngimage.png.f076a7e92875f500cb8df47e927f3cf3.pngimage.png.7d2be492c90ab3c6511e5e1a5940cdd3.png

Zero0,

Twoje zgłoszenie w tym momencie jest bez sensu. Jeszcze żadna decyzja nie została podjęta. Co miałeś napisać napisałeś tak samo jak opiekun discorda.
Czekaj na werdykt.

Odnosząc się po kolei, to po pierwsze nie była to kulturalna konwersacja czy też żartowanie. Padały różne prowokacyjne i obraźliwe teksty, których przytaczać tu nie będę i nikt by nie odebrał tego jako żart, czy formę rozluźnienia atmosfery. Tak to możesz pisać do kolegi prywatnie gdzieś, a nie do członka administracji na ogólnym kanale sieciowego discorda. I nie próbuj nas zwodzić, że to były tylko żarty, bo tak to każdy mógłby wyzywać każdego i zasłaniać się, że „to przecież był żart”. I nikt się też nie będzie domyślał, do czego się odnosiłeś ani co miałeś na myśli, pisząc obrazę w stronę innej osoby. Poza tym, to nie pierwszy raz, gdy prosiłeś się o jakąś konsekwencję, za co byłeś upominany, bo widziałam jak po odejściu z administracji się wyrażasz na tym discordzie. 
Kolejna sprawa, to długość i rodzaj. Dostałeś tylko przerwę, by się uspokoić, to nie ban. Długość jest oceniana indywidualnie, powód zawarłam w zasadzie wyżej, więc nie musisz się ubiegać o taryfikatory. Zresztą do tego go nie potrzeba, wystarczy mieć trochę oleju w głowie. 
Kolejna kwestia, to nie Tobie przyszło oceniać, kto się nadaje, a kto nie. Dzięki za rady, ale sami wiemy, kogo przyjmować. 
Przechodząc dalej, wypisywałeś do admina i zasłaniałeś się regulaminem, który chwilę wcześniej tak chętnie łamałeś. Admin podał Ci dobre podpunkty, byś się z nimi zapoznał na przyszłość, ponieważ obrażałeś użytkownika oraz prowokowałeś. A zasłanianie się punktem 2.2 nic Ci nie da, ponieważ nie chodzi w nim o żalenie się o niesłuszną przerwę, lecz o spory między ludźmi. Na prostszy rozum, jak masz do kogoś problem, to piszesz z nim prywatnie, a nie na publicznym czacie.

I ostatnia kwestia ze mną w roli głównej. Przede wszystkim nie napisałeś mi na pw. Wysłałeś zaproszenie, którego nie mam obowiązku przyjmować. Kontakt do mnie jest przecież na forum. 
Dodam jeszcze, że jako były admin chyba powinieneś mieć minimum przyzwoitości i poczucia kultury, by wiedzieć, że Twoje czyny zasługiwały na reakcję. 

Witam. A więc tak:

Po przeanalizowaniu wszystkich dowodów twoich i bezpośrednio od Admina, oznajmiam iż:

Czy My jako wyższa Administracja (czyt. Czerwoni) wiemy co się dzieje na serwerze?- Tak.

Czy zwyzywanie od "cwelów" jest na miejscu?- Nie.

Czy ogólnie zwyzywanie jest na miejscu?- Nie.

Czy jest podpunkt w regulaminie o który tak bardzo prosisz? Jak najbardziej, a brzmi on tak:

"§2.3 Stosuj się do zasad poprawnej pisowni oraz zachowaj kulturę." a zwłaszcza ostatnie dwa słowa "ZACHOWAJ KULTURĘ" czy to tak trudno zrozumieć? No nie bardzo.

Nie rozumiem trzech rzeczy w twoim zachowaniu.

Pierwsza: Nie rozumiem dlaczego z pretensjami wyskakujesz do Admina który Ci nie nadał blokady ani nie może jej nawet zdjąć/skrócić, gdyż od tego w twoim przypadku jest Opiekun Serwera bądź Administracja Forum.

Druga: Czego w dwóch słowach "ZACHOWAJ KULTURĘ" nie rozumiesz, że kłócisz się o zdjęcie blokady za zwyzywanie od "cwelów"? 

Trzecia: Po co szukać igły w stogu siana, skoro sam będąc wcześniej u nas Adminem, powinnieneś wiedzieć, że kulturę jednak trzeba zachować.

Eh.. Nie wymagamy od was 100% kultury z zakazem przeklinania, nigdzie na żadnym z serwerów, ale na litość boską, zwyzywać i jeszcze szukać problemu i obwiniać kogoś innego? To coś nie halo. 

Skarga oczywiście jest odrzucona. Ban został nadany prawidłowo, choć ciesz się, że to nie byłem ja, bo byś już na 7dni wyleciał. Ale nie martw się, jeszcze jedna taka akcja i kara będzie znacznie dłuższa.

Pozdrawiam.

Skarga została odrzucona! Jeśli się z tym nie zgadzasz, raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie.
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...