Jump to content

Klawiatura

Recommended Posts

Cześć, mam pytanie czy warto zainwestować w klawiaturę gamingową? Czy różnice między klawiaturami dla graczy a zwykłymi klawiaturami są jakieś szczególne? Jakie funkcje powinny być obecne w klawiaturze gamingowej, aby ułatwić grę i zwiększyć wygodę użytkowania? Czy warto inwestować w klawiaturę z dodatkowymi przyciskami i makrami, czy lepiej skupić się na ergonomii i wygodzie użytkowania? Jakie modele klawiatur gamingowych warto brać pod uwagę, aby uzyskać najlepsze doświadczenie w grach? Bede wdzieczny za konketne propozycje :))

• 2 weeks later...

Jak dla mnie warto, mechaniki są lepsze od membran, czas reakcji,skok klawiszy itd. grałem na klawie z laptopa dłuższy czas ale przez to ze kupiłem monitor to i kupiłem mechanika jakiegoś z “dolnej półki”  a konkretnie na tą https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/klawiatury-komputerowe/klawiatury/klawiatura-mechaniczna-krux-atax-pro-rgb-outemu-blue-tkl  

Ogólnie w mechanikach masz 3 kolory switchy

najgłośniejsze są niebieskie, miedzy czerwonymi a brązowymi nie ma zbytnio różnicy jeśli chodzi o głośność. Osobiście wybrałem niebieski bo dźwięk mega mi sie podoba. Wiadomo że im drozsza klawa tym wiecej opcji, na niektórych mozesz sam regulować skok klawisza.