Jump to content

Recommended Posts

Witam, mam problem z CSGO.

Po prostu nie włącza mi się, tak jak na filmiku.

Robiłem już to:

Miałem na początku problem z d3dx9_43.dll

- Zniknął błąd po instalacji directa najnowszego

Reinstall całej gry, włącznie z usunięciem folderu i całego steam;

Sprawdziłem spójność plików;

Sprawdziłem czy inne gry działają (Tibia, Minecraft, Counter-Strike 1.6)

Zainstalowałem wszystkie sterowniki, włącznie z sterownikami graficznymi nvidia

Nie pokazuje mi się w ogóle błąd ani żadne logi, więc nawet nie wiem dlaczego csgo się nie włącza... 

Są gdzieś one?

Używasz jakiegoś programu antywirusowego? Jakie są Twoje parametry uruchamia gry na Steam? Instalowałeś grę na inny dysku/partycji? Masz zaktualizowany system łącznie ze wszystkimi najnowszymi poprawkami?

W dniu 21.07.2021 o 16:30, eXact. napisał:

Używasz jakiegoś programu antywirusowego?

Tak, 360 security center (ale jest wyłączony gdy włączam csgo/steam) i Windows Defender który ciągle jest wyłączony.

Jakie są Twoje parametry uruchamia gry na Steam?

Nie ma żadnych parametrów, próbowałem z paroma - z mniejszą rozdzielczością, większa, z wyłączeniem d3dx9.

Instalowałeś grę na inny dysku/partycji?

Mam tylko 1 partycję, SSD 500 gb "C", mam na nim windows.

Masz zaktualizowany system łącznie ze wszystkimi najnowszymi poprawkami?

Tak, też sprawdzałem aktualność sterowników graficznych - ale były zainstalowane.  ;/

Pomoże ktoś?

15 godzin temu, eXact. napisał:

@ czarko_muzykant Kiedy klikasz "Uruchom" możesz sprawdzić, czy "csgo.exe" znajduje się w uruchomionych procesach oraz czy później się wyłącza?

Nie widziałem tego ;/

Nie włącza się w ogóle csgo.exe, szukałem już tego wcześniej

Jeśli ten proces się nie pojawia, to znaczy, że Steam go w ogóle nie włącza. Sugeruję ponowną reinstalację Steam i CS:GO, ale w innej ścieżce. Stwórz sobie katalog np. Steam na partycji C:/ i tam zainstaluj od nowa cały program oraz CS:GO (Zwróć uwagę, czy nie będzie chciało się instalować w poprzedniej ścieżce, jeśli tak to zmień). Ewentualnie myślę jeszcze, czy problem nie polega też na błędnej synchronizacji gry z serwerami, ale być może zmiana ścieżki instalacji rozwiąże ten problem.

1 godzinę temu, eXact. napisał:

Jeśli ten proces się nie pojawia, to znaczy, że Steam go w ogóle nie włącza. Sugeruję ponowną reinstalację Steam i CS:GO, ale w innej ścieżce. Stwórz sobie katalog np. Steam na partycji C:/ i tam zainstaluj od nowa cały program oraz CS:GO (Zwróć uwagę, czy nie będzie chciało się instalować w poprzedniej ścieżce, jeśli tak to zmień). Ewentualnie myślę jeszcze, czy problem nie polega też na błędnej synchronizacji gry z serwerami, ale być może zmiana ścieżki instalacji rozwiąże ten problem.

Zrobiłem drugą partycję, odinstalowałem całkowicie steam oraz csgo (usuwając nawet cache i wszystkie pliki związane stricte z nimi, %appdata% też). Zainstalowałem na innej partycji, innej ścieżce.

Finalnie nie pomogło nic, gra tak samo się włącza jak wcześniej (czyli na chwile widać mnie w grze jako status konta ale i tak się gra nie włącza)

:/

Napisałem dziś do supportu gry przez steam w odpowiedniej kategorii

Zaraz po zainstalowaniu csgo na nowo kupionym laptopie

Kupiłem laptopa bez systemu windows, to oddałem go do serwisu aby mi zainstalowali system wraz z sterownikami wszystkimi.

Inne gry działają (cs 1.6, minecraft, tibia)

50 minut temu, czarko_muzykant napisał:

Zaraz po zainstalowaniu csgo na nowo kupionym laptopie

Kupiłem laptopa bez systemu windows, to oddałem go do serwisu aby mi zainstalowali system wraz z sterownikami wszystkimi.

Inne gry działają (cs 1.6, minecraft, tibia)

Mam to samo, kupiłem nowy PC i nie da sie uruchomic csa z anty cheatem faceit. Problem jest cos z tym AC , bo normalnie csa odpala

18 minut temu, eXact. napisał:

Spróbuj jeszcze całkowicie wyłączyć zaporę systemową. 

Wyłączyłem Windows Defender całkowicie i 360 Security Center to samo - ale nie pomogło xD

Nie wiem co jest z tym CSGO, bo inne gry działają normalnie na steam...

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...