Jump to content

Propozycje - urozmaicenie i poprawa serwera po wstępnej grze

Recommended Posts

Jako że nie ma jeszcze wzoru propozycji po prostu je wypisze i opisze.

1. Poprawa spawnów. Tutaj nie muszę sie więcej rozpisywać, wiadomo że na dobrym dm`ie potrzebne są dobre spawny.

2. Usunięcie 115 hp dla vipa. Tutaj właściwie nie wiem co się stało z du*y dostaje 115 hp. nie wiem czy dostałem freevipa czy cokolwiek no ale imo to gruba przesada, awp nie zabija jednym strzałem w ciało coś jest nie tak.

3. Usunięcie efektu po zabiciu w głowę. Spadki fps, wygląda to tragicznie i zaczyna przypominać coda.

4. Usunięcie skrzydeł/Podmiana na spadochron. Spadki fps, wygląda tragicznie i zaczyna przypominać coda.

5. Usunięcie tych skrzynek które pojawiają się po przeciwniku. Tutaj proponował bym bardziej zmiane tego na +5hp. za normalnego killa i dodanie +10hp za hs.

6. Kicki za ping. Trochę wstyd że za to nawet nie kickuje.

7. Usunięcie z TAB`a asyst i zemst. 240/50 staty boga, a pod /rank 100/50

image.thumb.png.6b2e622206094cce71cceaacb391511b.png

8. Zwiększenie czasu rundy do całej mapy. To zostawiam bez komentarza.

Jak coś mi jeszcze przyjdzie do głowy to dopisze.

Edit 1. Po przyjściu na to forum powinieneś być świadom tego że na serwer przyjdą nowe osoby i też będą mieć nowe spojrzenie lub propozycje na serwer. Dogryzanie w stronę moją czy Szczerbola tylko dlatego że nie mamy przegrane na serwerze paru godzin więcej nie jest na miejscu. I jeszcze zauważyłem kolejny błąd.

9. Poprawa komunikatów na say. Na serwerze możemy zauważyć komunikaty typu "darmowy VIP zostanie wylosowany po upływie 3 rund" mniej więcej. Z tego co jedna runda na serwerze trwa 5 minut pod 3 runach upływa 15 minut mapy, z tego wynika że VIP zostałby przyznany na 5/10 minut na pozostałą jedna lub 2 rundy. Taka mała ciekawostka

W punkcie 5 chodzi o medkity

Edit 2. @ Touch na serwerze grałem około 15 i miałem freevip nie wiem jak to możliwe ale normalnie miałem podwójny skok i zwiększone HP. Co do punktu trzeciego chyba nie wiesz jak bardzo niezoptymalizowne są pluginy w 1.6, to nie wina sprzętu że podczas strzelenia głowy wystrzeliwuje fontanna krwi z przeciwnika co zabiera mi 30 FPS (zazwyczaj mam koło 400), tą propozycję kierowałem dla graczy z nieco gorszym sprzętem. Jeśli nie chcecie tego całkowicie wywalić byłbym za opcją żeby była możliwość wyłączania tego. 

Edited by fifi

Pierwsze wrażenia po wejściu na serwer:

1. Tutaj zgodzę się w 100%, spawny fatalne, można zrespić się praktycznie na plecach wroga, który przed chwilą nas zabił.

2. Vip, który może mieć nawet 125hp, porażka, bardziej to przypomina p2w niż zwykły DM.

3. Cały czas jest milion krwi na mapie, nawet nie wiadomo skąd, chłop może mieć 100hp, a jest wokół niego mnóstwo krwi.

4. Skrzydła zapewne są by mniej zasłaniać od spadochronu, co to i tak brzydko wygląda i nie wiadomo po kiego to jest.

7. Tu usunąłbym nawet całe asysty, a nie wyrzucił je z tabeli. Po zabiciu osoby "x", gdy ona się zrespi i zostanie zabita ponownie, dostajemy nagle asyste mimo braku ingerencji.

8. Całkowite usunięcie rund, koniec mapy po powiedzmy 30 minutach byłoby dobrą opcją.

Dodatkowo propozycja ode mnie, bo nie mam zamiaru robić nowego tematu:

Zmniejszenie cen amuletów, najtańszy kosztuje 3k, co jest trochę śmieszne.

1. Spawny poprawialem juz 100 razy i sa takie na jakie zaglosowali gracze i im takie odpowiadaja

2. 115 HP musi byc bo na serwerze jest takie cos jak kupno amuletow i jest amulet wlasnie na zabicie z AWP na hita wiec jak zmniejsze HP to bez sensu zeby byl ten amulet

4. To moge podmienic

5. Pierwszy raz slysze zeby po przeciwniku sie pojawialy jakies skrzynki u mnie na serwerze... zwykli gracze tez maja +5hp za killa

6.kicki za ping wgram

7. To mi nie przeszkadza ani nikt inny mi nie zglaszal zeby to wywalic

8.To obgadam z moja administracja i ludzmi co graja od dawana na serwerze a nie 10 minut

Pozdrawiam

@ Szczerbol nie zapominaj ze jest to serwer DM odnosze sie tutaj do cen amuletow .... gracz ktory gra na serwie przez 2h zdobedzie jakies 800 monet tak srednio mowie wiec 3-4 dni i ma 3k monet a amulet jest wazny na 20 dni

Wiadomo osoba ktora gra 30 minut na serwerze to wiadomo ze te monety bedzie dluzej zdobywala to wszystko zalezy od tego kto ile czasu spedza na serwie

Miałem pisać oddzielny temat, ale wypowiem się tutaj:

- VIPowi dać tylko odnowienie ammo po killu + 5 hp za killa w model i 10 hp za HS ( maksymalnie 100 hp )

- usunięcie medkitów na mapie

- zmienić czas rundy, aby był taki sam jak  mp_timelimit

- możliwość wymiany "amuletów/monet" na vipa na np. 2 godziny, tydzień .itd

- całkowite usunięcie spadochronu

- wrzucenie pluginu "CampMeter" lub podobnego

- wrzucenie pluginu, który będzie kickował za wysoki ping

Ogólnie chodzi mi o to, że serwer w aktualnym stanie jest hmm... "pay2win"? . Jak dla mnie DM jest po to, żeby poćwiczyć refleks, fullauto,  poćwiczyć recoil z różnych broni .itd .  Za dużo ułatwień jak na taki serwer. To tylko moje zdanie. Pozdrawiam.

EDIT:

@ Kylo Chociaz wywalcie ten double jump dla VIPa i dajcie limit 100 hp, bo to jest useless:C

Potwierdze tutaj kwestie @ KooXioRzmian już było tyle, że hoho, jeszcze się taki nie urodził, żeby wszystkim dogodził :) 1 osobie odpowiada taki system, 2 inny i tak zawsze będzie :) to już jest klasyk ;p 
 @ R O S J Amożliwość wykupienia vipa np. na 2 godzinki, jest dobrym pomysłem :) Przemyślimy ten temat, na spokojnie 

POZDRAWIAM :) 

1) o jakiej poprawie mówisz? Jak rashujesz i kampisz na spawnie to enemy Ci się respi na plecach - proste. Po to są spawny teamowe nie losowe aby właśnie uniknąć takich sytuacji, że przy dynamicznej grze ktoś rodzi się za plecami;

2) musiałeś grać po 22 gdzie każdy miał VIP co bym osobiście usunął. Normalnie jest takich graczy kilku - co do AWP po to jest amulet aby zabijać z AWP na raz. wystarczy go wykupić;

3) obojętne jedynie kosmetyka może być nie musi, ale jeśli przez to spada komuś FPS to współczuje sprzętu;

4) wygląda gorzej niz spadochron ale zasłania mniej spadochron gdzie przy dynamicznej grze nie mozna sobie pozwolić na zasłonięcie połowy ekranu;

5) Leczenie za zabijcie moim zdaniem lepsza opcja jak napisał kolega wyżej kill +5/10, HS +10/15;

6) must have - dlaczego to zostało zdjęte?

7) asysty mogą zostać ale trzeba by było poprawić plugin - zgadzam się z przed mówcami, że strzelę kogoś w 1 minucie gry a nawet po 5 minutach mogę za niego dostać asyste mimo, że padłem już np 20 razy. Powinno być to zaliczane jedynie w jednej akcji. Zemsta do usunięcia;

8 ) Rundy moim zdaniem na + pozwala zbalansować drużynę. Nie raz mnie przeżuca bo cisnę jeden team co moze demotywować graczy a tak jest wyrównanie i wieksza konkurencja.

9) Kosmetyka do decyzji właściciela

@ fifiedit 1. nie widzę problemu żeby dać opcje wyłączenia tego bo to miał być tylko zwykły bajer. @ KooXioRmożliwe? 

Co do punktu 3 i 4 to Ci nie wierze że masz stałe 400 fps jak takie małostkowe rzeczy powodują u ciebie spadki fpsów

7 jest za usunąć zemsty i asysty, sztuczne nabijanie punktów w tabeli wystarczy żę typowi zadasz powyżej 100 dmg to gdy sojusznik zabija mamy natychmiastowa asystę bezsens.

• 3 weeks later...

Nie chcę robić drugiego, może 'zbędnego' tematu a, że ten jest otwarty, to pozwolę sobie tutaj napisać swoją jedną uwagę/propozycje.

1. Możliwość przejścia na spect. Nie wiem czy tylko ja tak mam, ale u mnie jest to praktycznie niemożliwe. Raz na chyba 50 prób mi się JAKIMŚ CUDEM udało (sam byłem wtedy w totaaaaaaaaalnym szoku).

Po wejściu na serwer i wybraniu ct/tt ukazuje się niby informacja, że jeśli chcesz wrócić na spect to wpisz /back - NIE DZIAŁA JAK COŚ.

Ktoś może zapytać: "A po co Ci SPECT NA DM'ie ty poebany RyBsoNie?"

a) Zdarza się, że na serwerze nie ma admina (normalna ludzka rzecz) i w tym momencie przychodzi potencjalny cheater (nie taki oczywisty, tylko taki który się kryje) - I ja w tym momencie zanim może niepotrzebnie napiszę do jakiegoś admina czy dam znać na forum, chciałbym po prostu wejść na spect i upewnić się/mieć większe pojęcie czy owy gracz jest czysty czy jednak "śmierdzi". Chyba wiadomo o co chodzi.

b) Zwykły chwilowy afk, grasz sobie, grasz i nagle nie wiem, gotuje Ci się woda na herbatę, słyszysz dzwonek do drzwi czy telefon Ci dzwoni - Nie możesz niestety wejść szybko na specta i wrócić po minucie tylko trzeba albo wychodzić z serwera, albo zostawać w grze i liczyć zgony.

A co do propozycji wyżej no to:

USUNIĘCIE / MOŻLIWOŚĆ WYŁĄCZENIA KOMENDĄ tych skrzydeł VIP'a - OJ TAK PRZYDAŁO BY SIĘ

No i te 115hp vipa też jest trochę takie... ehh.

Czas rundy - fajnie jak by został, bo tak jak napisał @ Touch - Pozwala to balansować drużyny

Pozdrawiam, bez spiny.

Edited by xRyBsoN

@ xRyBsoN

1) Vip jest vipem i musi mieć więcej HP, ma się odróżniać :) , także to pozostaje bez zmian :P 

2) Czas rundy pozostaje jak jest

3) odnośnie tych skrzydeł, usuniemy je w najbliższym czasie :) 

Przejście na spect działa bez jakichkolwiek problemów, także nie wiem o co chodzi :) Nikt nie zgłaszał, że ma z tym problemy :) 

Hej, @ Kylo i @ KooXioR, co myślicie o takiej zmianie respa? Ludzie często mówią że mają problem z TT w piachu, a trup i B często stoją puste, i nikogo tam nie ma. To ja pomyślałem o tym jak by to mogło wyglądać, żeby respy nie krzywdzili graczy tak mocno.

Respy.rar

• 1 month later...

Temat został założony 2 kwietnia, przeszło od miesiąca stoi otwarty. Może któryś z właścicieli zainteresuje się tym @ KooXioR  / @ Kylo i podejmie dalsze decyzję. Nie widzę również w nazwie tematu aby był to ogólny temat do zgłaszania błędów. Jeżeli jest to temat ogólny to warto by zmienić nazwę i go podpiąć. Na chwilę obecną zamykam. 

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...