LuffyTeil Posted March 21, 2021 Share Posted March 21, 2021 Przed rozpoczęciem czytania: - załóż okulary słoneczne, bo będzie raziło składnią, - weź APAP czy inny środek przeciwbólowy, - miej przy ręce telefon, aby w trakcie zasłabnięcia zadzwonić na 112, jak się będziesz źle czół. Historia opisana własnymi słowami, przepraszam, bo są w niej urywki o których mogłem zapomnieć aby je rozwinać, ponieważ mam sklerozę. Dzisiaj się działo tyle rzeczy na serwerze, że trudno to określić jako "katastrofę naturalną" Życzę przyjemnego czytania Historia oparta na faktach pt.: "Początki resetu z GOMODEM." napisane przez wydawnictwo Administracja GOMOD! Dawno, dawno temu, czyli dzisiaj od momentu udostępnienia nowej edycji GOMOD'a - czas około 7-10 godzina czasu polskiego - działy się rzeczy para nienormalne, o których pojęcia nawet nie mieli najwybitniejsi fizjologowie (Emil Adolf von Behring czy też Iwan Pawłow). Rzeczy tak nie normalne, że sekretarki nie wyrabiały, chociaż nadawały na największych falach. Dobra wprowadzenie mamy to teraz opowiem wam jak się zaczęła moja historia na dzisiejszym resecie GOMOD, którym opiekunami są @ DIESEL oraz @ M4A1, a za sprawami technicznymi stał profesor dr. hab. najlepszy z najlepszych techników, oznaczony 3 nagrodami NOBLA @ Paweł.. Nie przedłużając zaczynajmy tę piękną opowieść. Jest ranek godzina 9:07, budzi mnie budzik. Wstaję, idę myć zęby i się ubieram. W głowie sobie myślę "Ciekawe jak tam się trzyma GOMOD, pewnie zaliczył udany start i jest pełno ludzi". Tak więc przebrałem się, odpaliłem laptopa i jeszcze aby sobie podsycić adrenalinę puściłem sobie najnowszy odcinek One Piece, żeby być bardziej zmotywowanym wejść na serwer po restarcie. Przechodząc dalej obejrzałem odcinek, odpaliłem steama i discorda. Wchodzę......nastała cisza, ładuje się gra, dobra jestem wybieram stronę na CT, mapa cs_mirage_go. Widzę pustki, sami gracze na steam, pytam się @ Jack Daniels "Co się dzieje, że jest tak mało ludzi?", odpowiada, że "Dostali bany na 5 minut.", tym samym odpowiadam jak to, przy tej samej okazji weszła osoba z No steamem i nagle tak z buta dostała bana na 5 minut z powodem"Soft [Vermillion Hack #1]". Ja takie: "Co się dzieje? WTF?" o dziwo nie tylko NS dostawały za to bany, ale także niektóre osoby ze steam, którego przykładem jest @ Sh0keN. Nawet najwierniejszy gracz serwera "<<<SZCZUR3K>>>" dostał bana na 5 minut i to nie tylko raz, a 5 razy, Banowanie graczy za SOFTA to nie jedyny problem jaki dzisiaj napotkałem. Godzina między 11:00-12:00 było wiele nowych map, ale niestety tylko jedną udało nam się zagrać do końca, nie tracąc przy tym graczy, natomiast w tych godzinach, albo inaczej od rana do 13-13:30 nie było HLTV'a na serwerze, przez, który mógłby być powód "wyrzucania z serwera osób nie posiadających Counter Strike 1.6 na STEAM. Co 2 rundy wyrzucało osoby z takich map jak css_dust2 czy css_mirage_go, a na innych mapach to cały czas serwer wywalał się na plecy jakby chomik jedzenia nie dostał na śniadanie. Cały czas wracaliśmy na css_dust2 i wracały bany z SOFTEM jak i innym powodem #147 - coś takiego było. Jak nie ban to wyrzucenie z serwera NS'ów a potem w tabeli wyników były bardzo, ale to bardzo równe szanse pomiędzy drużynami XD. Polecam zobaczyć zdjęcie przedstawione na dole, naprawdę dużo śmiechu było jak mogło się to oglądać. 5 biednych TERRORYSTÓW, na 15 ANTYTERRORYSTÓW, no jakbyśmy mieli GRUBEGO w drużynie to może byśmy to ugrali, ale niestety był ranek i go nie było. Godziny 13-16:40, było w miarę spokojnie. Na serwerze był już HLTV, ale skutki takie same jak na górze wspomniałem nadal występowały. Najlepsze to było jak na css_dust2 znikał HLTV, a za nim wszyscy gracze NO STEAM. Ostatnią rzeczą jaką chcę w tej części omówić to "SMOKE", albo mapa przypominająca Podlaskie Tatry zimą połączoną z wypadkiem świętej pamięci Lecha Kaczyńskiego, która zdarzyła się w Smoleńsku. Ten samolot, na niej przypominał. (Przepraszam ale zapomniałem nazwę mapy.) No i nasze kochane smoke, przez które większość część osób miała spadki na serwerze, mi spadało o połowę. Smoke były wszędzie jak nie na gali na dust2 - cała gala była w smoke'ach, jak po niej przechodziłem to miałem pokaz slajdów - to na trupie czy longu. Były tak nie widoczne, że się mijało z przeciwnikiem na nich. Plusem smoke'ów był to, że @ M4A1 nie miała przez nie wreszcie lagów, patrząc na klasyczne smoke jakie były w poprzedniej edycji. Ale no cóż o godzinie ok. 19:45-20 smoke zostały wyłączone i się skończyło. Przechodzimy teraz do ostatniej części opowiadania. Był las, ciemno, zimno i na grupie administracyjnej GOMODA był zamęt, szkoda było mi @ Paweł. jak wstanie i zobaczy te błędy, jakie wystąpiły na serwerze - tak pomyślałem. Informacje o błędach się sypały jeden za drugim i nie miały końca, gracze się skarżyli, że ten "reset wyszedł wybitnie" - można to ująć sarkastycznie. Gracze sieli zamęt na serwerze, żaden z adminów w tym ja nie wiedział za co złapać. Jedyną obroną jakiej było można użyć to "Cierpliwość, aby poczekali, aż Technik wstanie i się naprawi błędy". Niestety poskutkowało w 70%, a 30% był osoby, które nie miały manier i nie potrafiły wyczekać do tego momentu, aż wszystkie najgroźniejsze błędy zostaną naprawione. Niektórym po tym ciągłym "kickowaniu automatycznie z serwera czy też banowaniu na 5 minut za softa" nie chciało się wbijać na serwerze, ale.... no właśnie te ALE. Od godziny 9:30 do tego momentu serwer jest cały zapełniony 32/32 sloty, nikt się nie poddał,. gracze wierzyli, że dzisiaj zostanie to naprawione. Nikt się nie poddał, walczyli do końca i wywalczyli najlepszy GOMOD jaki istnieje ze wszystkich sieci. Dzięki planu @ Paweł., który od razu ogłosił "Przerwę techniczną serwera" o godzinie 23:00, która została przeniesiona na 20:00, a na samym końcu na godzinę 17:00, który miał na celu wyłapanie błędów związanych z wyrzucaniem graczy jak i znerfieniu dolarów za zabójstwo czy bonów za jackpota. Przerwa techniczna przypominała konkurs, który zachęcił graczy do pomocy, przy wyłapywaniu błędów. Nie było HUDU, a krótka informacja w lewym dolnym rogu o "przerwie technicznej". Pierw na "pracach technicznych" byliśmy @ Paweł.@ BotPawel, @ Jack Daniels oraz ja. Lecz było nas mało, żeby zrealizować plan wyłapania błędów. Padł pomysł od @ Paweł., aby wyłączyć hasło i otworzyć dla graczy, aby weszli i pomogli "strzelajac do siebie". Plan był taki gramy normalnie gierkę, @ Paweł. szuka błędów i zmienia z dusta na dusta. Po zaledwie godzinie, serwer został naprawiony, a o 18:30 był ponowny restart rang, skinów oraz rankingu. A dla osób, które uczestniczyły w testach opiekunowie oraz technik przygotowali nagrodę. No i na tym mogę zakończyć opowieść. Dziękuję za uwagę, mam nadzieję, że komuś udało się przeczytać moje bazgroły. Dzisiejszy dzień naprawdę był zwariowany od rana, przez co przestałem myśleć. enderman , czekoladka , gudelajka and 16 others 9 9 1 Link to comment https://1shot2kill.pl/topic/106277-poczatki-resetu-z-gomodem-historia-oparta-na-faktach/ Share on other sites More sharing options...
enderman Posted March 21, 2021 Share Posted March 21, 2021 Super Fluffy LuffyTeil 1 Link to comment https://1shot2kill.pl/topic/106277-poczatki-resetu-z-gomodem-historia-oparta-na-faktach/#findComment-9113081 Share on other sites More sharing options...
Tavern Posted March 21, 2021 Share Posted March 21, 2021 Kozackie LuffyTeil 1 Link to comment https://1shot2kill.pl/topic/106277-poczatki-resetu-z-gomodem-historia-oparta-na-faktach/#findComment-9113084 Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 21, 2021 Share Posted March 21, 2021 Wy jesteście pojebani XDDDDD Link to comment https://1shot2kill.pl/topic/106277-poczatki-resetu-z-gomodem-historia-oparta-na-faktach/#findComment-9113086 Share on other sites More sharing options...
El polpatro Posted March 21, 2021 Share Posted March 21, 2021 Ach jak pieknie LuffyTeil 1 Link to comment https://1shot2kill.pl/topic/106277-poczatki-resetu-z-gomodem-historia-oparta-na-faktach/#findComment-9113088 Share on other sites More sharing options...
DIESEL Posted March 21, 2021 Share Posted March 21, 2021 Oczywiście nie opisałeś moich trudów przy tym resecie No, ale tak było, potwierdzam! Dziękuje wszystkim za wsparcie, dobre słowo i cierpliwość w dzisiejszym, dość ciężkim dniu dla naszego serwera. Dla tych, którzy się śmiali i drwili to mam informacje, w ciągu dnia z crashami i błędami było 32/32, a teraz patrzcie jak maszyna ruszyła i pokaże na co ją stać. Pozdrawiam LuffyTeil , M4A1 , czekoladka and 2 others 4 1 Link to comment https://1shot2kill.pl/topic/106277-poczatki-resetu-z-gomodem-historia-oparta-na-faktach/#findComment-9113093 Share on other sites More sharing options...
czekoladka Posted March 21, 2021 Share Posted March 21, 2021 Dziwne, że w tym opowiadaniu nie napisałeś o @ Jack Daniels, który delikatnie mówiąc napił się i opowiadał na serwerze historyjki z których sam się śmiał. Nie wspomnę już o tym jak mówił do mnie językiem Inków. LuffyTeil 1 Link to comment https://1shot2kill.pl/topic/106277-poczatki-resetu-z-gomodem-historia-oparta-na-faktach/#findComment-9113102 Share on other sites More sharing options...
M4A1 Posted March 21, 2021 Share Posted March 21, 2021 A jednak napisał, wartałoby to jeszcze urozmaicić z wklejki z logów bo niezłe DISSY lecą, nie ma nudy na tym u@ czekoladka and LuffyTeil 2 Link to comment https://1shot2kill.pl/topic/106277-poczatki-resetu-z-gomodem-historia-oparta-na-faktach/#findComment-9113104 Share on other sites More sharing options...
DyLu Posted March 22, 2021 Share Posted March 22, 2021 4 godziny temu, Paweł. napisał: Wy jesteście po*****i XDDDDD Wielkie mi halo.. Lepiej się tego ująć nie dało Panie technik Można było tego uniknąć wprowadzając "przerwę techniczną i wielkie wyłapywanie błędów" przed samym zainicjowaniem zmian na serwer Oszczędziłoby to graczom złych i negatywnych emocji w związku z zaistniałą sytuacją (W pełni rozumiem złość, żal i nacisk graczy, ponieważ przez ten czas gra na serwerze była kompletnie bezcelowa.) Chętnych czy to na serwerze czy na forum wśród tylu wiernych i oddanych użytkowników zapewne nie trzeba byłoby długo szukać. Myślę że byłoby to dobre rozwiązanie na przyszłość nie tylko dla tego serwera ale i wszystkich innych Dziękuje za uwagę temat uważam za zupełnie wyczerpany i gotowy jedynie do zamknięcia LuffyTeil 1 Link to comment https://1shot2kill.pl/topic/106277-poczatki-resetu-z-gomodem-historia-oparta-na-faktach/#findComment-9113119 Share on other sites More sharing options...
Sh0keN Posted March 22, 2021 Share Posted March 22, 2021 Wchodze zobaczyć bo oznaczenie mam i az mnie zatkalo . Chyba najlepsze forma narzekania jaka widzialem xddd kozak robota ale dalej boje się wchodzić xd LuffyTeil 1 Link to comment https://1shot2kill.pl/topic/106277-poczatki-resetu-z-gomodem-historia-oparta-na-faktach/#findComment-9113127 Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts