Jump to content

Recommended Posts

Myślę, że system alarmowy z grupą interwencyjną (tzw. napadówką). Napewno wyjdzie to taniej, niżeli prawdziwe rolety antywłamaniowe, które są kilkakrotnie droższe, niż powszechne zewnętrzne. Rolety zewnętrzne standardowe nie są antywłamaniowymi - a z tego co się orientowałam, to są nawet zachętą dla złodziei, bo po wejściu do domu, zasłonią okna i są niewidoczni dla sąsiadów, którzy jakkolwiek mogliby zareagować. 

Jeżeli jesteś w stanie wydać na rolety antywłamaniowe 2-3x więcej, niż na standardowe zewnętrzne - weź je, oczywiście. Choć moim zdaniem i do tego powinien być system alarmowy - z kamerami (termowizyjnymi i jedna na wjeździe, która nie doświetla - by widziała tablice rejestracyjne), grupą interwencyjną i patrolem, który przejeżdża obok nieruchomości w nocy. 

Pozdrawiam. :) 

Alarm. On powiadomi ciebie czy ochronę że ktoś robi włam i może uda się sprawce przegonić. Każdą roletę da się pokonać, tak samo jak każde drzwi czy okno a dowiesz się o tym dopiero gdy wrócisz do domu. Jeśli nie masz również doświadczenia w montażu systemów alarmowych, dobrze jest skontaktować sie z firmą, która Ci taki system alarmowy zamontuje. Tak abys miał pewność, ze będzie zamontowany profesjonalnie.  Zresztą porozmawiaj z nimi https://www.asd.pl/

Edited by jegs
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...