Jump to content

Odwołanie Od Bana

Go to solution Solved by DIESEL,

Recommended Posts

Nick z CS: Ejczuu

Admin banujący: Jack Daniel’s

Serwer: CS:GO MOD

Data zdarzenia: 18 Luty 2021 - 20:01:45

Opis sytuacji: Ban za niedozwoloną komendę, w którą nigdy nie ingerowałem.

Link do bana z amxbansa :  https://amxbans.1s2k.pl/ban_list.php?bid=8391

Wycinek bana z konsoli: 
[AMXBANS] Jestes zbanowany na tym serwerze! 
[AMXBANS] Jestes zbanowany Permanentnie. 
[AMXBANS] Zbanowany Nick : Ejczuu 
[AMXBANS] Powod : ' Niedozwolona komenda ' 
[AMXBANS] Mozesz wyjasnic sprawe swojego bana na HellZone.pl 
[AMXBANS] Twoj SteamID : ' STEAM_0 : 0 : 500007483 ' 

cllccllw.jpg

https://1shot2kill.pl/topic/105145-odwo%C5%82anie-od-bana/

Według regulaminu komendę, którą miałeś wpisaną w tym przypadku było to cl_lw 0 jest ona uznawana za komendę,  która ułatwia rozgrywkę.

"Używanie wspomagaczy, cheatów, skryptów czy innych dodatków ułatwiających grę jest zakazane, grozi banem permanentnym

Napisałeś w odwołaniu, że dostałeś bana za komendę niedozwoloną, w którą nigdy nie ingerowałeś, a na zdjęciu w konsoli jest pokazane,  że została ona wpisana, więc nawet nie potrafisz się do tego błędu przyznać. 

Od wyższej administracji otrzymasz końcowy werdykt czy otrzymasz ub. Tutaj moja rola się kończy i z mojej strony to wszystko dziękuję uprzejmie i pozdrawiam serdecznie.  :)

Edited by Jack Daniels

Tak jak regulamin mówi:

`"używanie wspomagaczy, cheatów, skryptów czy innych dodatków ułatwiających grę jest zakazane, grozi banem permanentnym"

Jednak jeżeli grasz na NS mogłeś ściągnąć cs:a już z komenda ustawioną automatycznie na cl_lw 0 zamiast 1. Ciężko stwierdzić czy faktycznie przy tym nie majsterkowałeś. Jednak ceni się Twoje podejście do całej sytuacji, bo pomimo tego, że dostałeś bana to nie rzuciłeś złym słowem w kierunku mojej administracji i admina banującego - @ Jack Daniels. Swoją sprawę próbujesz rozwiązać w łagodny sposób, bez nerwów i prowokacji. 

Regulamin mówi jasno, że nie można używać komend ułatwiających grę, mogłeś tego nie wiedzieć i pobrać już takiego csa właśnie z taką modyfikacją. Jednak jeżeli zmienisz to na poprawną wartość tak jak powinno być, nie będziesz przy tym grzebać i nie zawiedziesz naszego zaufania moglibyśmy wybaczyć Ci ten incydent. Jeżeli jednak w przyszłości znowu będziesz miał ustawione Komendy na "0" i spróbujesz nas oszukać to się pożegnamy, a przed nami nic się nie ukryje ;)

Ostateczny werdykt zostawię dla @ DIESEL i @ Paweł.

Decyzję podejmę do 24h.

W związku z zaistniałym problemem z komendą cl_lw 0, która może zostać pobrana automatycznie, bez wiedzy pobierającego postanowiłem pójść na ręką naszym graczom. Został poprawiony jeden punkt ogólny oraz dodałem jeden punkt do taryfikatora kar. Mowa tutaj o:

§1.4. Używanie wspomagaczy, cheatów, skryptów czy innych dodatków ułatwiających grę jest zakazane, grozi banem permanentnym. Mowa tutaj min. o komendzie cl_lw 0 oraz cl_lc 0.
§3.3. Użycie komendy cl_lw 0 lub cl_lc 0 - Upomnienie / Ban 24H / Ban permanentny

Tak jak wspomniała @ M4A1 doceniamy Twoje bardzo kulturalne podejście do sprawy i bezproblemowe odwołanie się od bana. @ Ejczuu zostajesz odbanowany, ustaw sobie komendę tak, żeby było wszystko dobrze  i cała administracja życzy miłej gry na serwerze ;)

@ Jack Daniels zachowałeś się wzorowo, zastosowałeś się do regulaminu i spełniłeś swój obowiązek. Dobra robota.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...