Jump to content

Recommended Posts

PODSUMOWANIE FAZY PLAY-IN

Witajcie kochani! Chciałbym wam przedstawić pierwsze 2 dni trwającego IEM Katowice. O tym jak się przyjął na sieci oraz jak przebiegł.

>> FORUM <<

Przed wstawieniem pierwszego typowania miałem wątpliwości, że coś pójdzie nie tak i weźmie w niej udział małe grono osób. Taki format prowadzenia eventu jest prawdopodobnie pierwszy raz widziany, bo się różni od tego, który prowadzi @ ChrZ4n1K w swojej Lidze Typera. Przechodząc do sedna, bo nie chce się rozpisywać i tworzyć z tego duże artykułu. Udział w dwóch typowaniach wzięło 21 osób, co jest naprawdę satysfakcjonujące, ponieważ ani razu nie udało mi się trafić na tak wspaniałe grono graczy.

No może raz mi się zdarzyło, że brało u mnie w typowaniach ok. 18 osób meczy ESL ONE Road to RIO na jednej z sieci, gdzie byłem typerem,
ale tutaj to jest inna bajka. W obydwu typowaniach wzięli udział użytkownicy lub wyższe rangi, z tego się najbardziej cieszę.

To jest zaszczyt prowadzenia typerki razem z @ Patryczku, który mi zaoferował, abym mu pomógł na tym forum.
Mam nadzieję, że Faza Grupowa oraz Faza Pucharowa przyciągnie jak największe grono osób do typowania i przebije licznik 30 osób w typowaniu! Trzymam kciuki, zachęcajcie innych użytkowników do wzięcia udziału, bo to jest jedyna okazja,  aby poczuć się jak prawdziwy Bukmacher!

>> DZIEŃ 1<<

Zaczęło się od meczów Best of 1.  Na pierwszy ogień poszły takie mecze jak:
Gambit vs. TeamOne

BiG vs. Movistar Riders

Spirit vs. Cloud9

NiP vs. Complexity

Virtus.pro vs. Wisła Kraków

Renegades vs. mousesports

Liquid vs. MiBR

OG vs. Fnatic

kolorem zielonym zostały oznaczone mecze, które było można obejrzeć na ESL_POLSKA

Zakończyły się bardzo szybko, totalna demolka ze strony Gambit, którzy wygrali 16:5 otwierając tym pierwsze zwycięstwo na IEM'ie

Następnie dołączył do grona zwycięzców BIG, który powalił Movistar Riders, podobnie jak Gambit, spotkanie zakończyło się 16:6.

Największe zaskoczenie przyniósł mecz Wisły Kraków, która zmierzyła się wyżej postawionemu w rankingu HLTV Virtus. pro. Polacy walczyli dzielnie do końca, najbardziej

Ponczek i jedgr pokazywali czym jest POLSKI COUNTER STRIKE! Spotkanie zakończyło się porażką Wisły, 16:10 dla Virtus.pro.

Jeszcze jednym zaskoczeniem w meczach Bo1 był mecz Fnatic, bo na nich padło na forum najwięcej typów, ale nikt się nie spodziewał, że tak mocno  polegną na OG.

Spotkanie zakończyło się 16:9 dla OG, które na pierwszej połowie Overpassa, jak się niszczy Fnatic, pokonując ich 10:5!

Pierwszego dnia z eventem pożegnały się dwie drużyny Movistar Riders oraz TeamOne, które przegrały mecze Bo1 jak i Bo3.

Przepraszam, że nie przeszedłem do punktu z meczami Bo3, ale byłoby za dużo do rozpisania, wszystkie wyniki z pierwszego dnia możecie zobaczyć tutaj --> HLTV

>> DZIEŃ 2<<

Zaczął się od meczów Best of 3, które przesądziły o awansie na główny turniej.  Oto jak się prezentowały wszystkie wyniki spotkań:

MiBR 2:0 Fnatic

Complexity 2:1 Wisła Kraków

Virtus.pro 2:0 Renegades

Cloud9 1:2 OG

BIG 2:0 MiBR

mousesports 2:1 Complexity

Oglądałem tylko jeden mecz wczoraj, ze względu, że nie miałem czasu. Tym meczem było mousesports vs. Complexity, który był chyba najlepszym meczem jaki dotąd spotkałem. Po wygranej pierwszej mapie dla Complexity, już na drugiej była pewność, że wygrają i kolejną mając wynik 10:15 dla Complexity. Mousesports się nie poddało i zrobiło niesamowity comeback doprowadzając do dogrywki oraz wygrywając ją 19:17 na mapie dust2.

Na trzeciej mapie - Nuke - doszło do prawdziwego pogromu ze strony mouse, iż zgasili swojego przeciwnika, aż 16:3, co było fenomenalne z ich strony.

Tego samego dnia grała także Wisła Kraków, która dzielnie walczyła do samego końca, ale nie udało im się.

Drużyny którym udało się dostać do głównej fazy turnieju:
- Gambit

- Mousesports

- OG

- NiP

- Liquid

- Virtus.pro

- BiG

- Spirit

To było raczej moje pierwsze i ostatnie podsumowanie tego typu, ale mam nadzieję, że zostawicie po sobie opinię, jak wam się podobały pierwsze dwa dni typowań! Pozdrawiam!

https://1shot2kill.pl/topic/105128-typer-csgo-podsumowanie-fazaplayin/

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...