Jump to content

Recommended Posts

Pierw myślałem, że będzie mandat za przekroczenie prędkości, bo jechałem za szybko, ale wyszło na to, że dostałem za brak gaśnicy w samochodzie.

https://1shot2kill.pl/topic/103530-pytanie-dnia-804/#findComment-9094325

Jeżdżąc samochodem nigdy. Kiedyś jak w tłusty czwartek stałem w kolejce po cieplutkie pączki to okazało się, że zaparkowałem samochód w miejscu, gdzie trzeba mieć tak zwana kartę parkingową. Niestety nie wiedziałem o tym i po całym zdarzeniu byłem lżejszy o 50 zł :daansgame:

https://1shot2kill.pl/topic/103530-pytanie-dnia-804/#findComment-9094330

Niedawno w Warszawie byłem na stacji orlen zjeść zapiekankę i kupić browarka na wieczór. Zamówiłem zapiekankę i jak już ją dostałem to siadłem na fotelach, zdjąłem maseczkę i zjadłem to co zamówiłem. Podchodząc po tym do kasy żeby kupić browary zapomniałem założyć maseczkę. Kasjer z przerażeniem w oczach już z daleka paluchem pokazywał ale nie wiedziałem o co mu chodzi, a po za tym jeszcze przeżuwałem resztki zapiekanki. Poprosiłem o dwa piwa a on do mnie że mi nie sprzeda bo nie mam maski, no to założyłem maskę i podaje mu te piwa do skasowania. Nie sprzeda bo jestem pod wpływem alkoholu, nie byłem. Po chwili kłótni on mówi że wzywa policję bo się awanturuję, mówię ok, wzywaj. Przyjechali zbadali mnie alkomatem i przejrzeli monitoring. Okazało się że jestem winny i pójdę w dyby na 100 lat. Winny byłem przejścia przez stacje z punktu wyznaczonego do spożywania posiłków do kas bez założonej maseczki, czym naraziłem na śmierć kasjera schowanego za pleksą, nikogo innego nie było na stacji o 23. Wystawili mi mandat którego nie przyjąłem na kwotę 200 zł, upomnieli sfrustrowanego życiem pracownika że nie ma prawa odmówić mi sprzedaży piwa bo jestem już dużym chłopcem i do tego co dziwne, trzeźwym w sobotę o 23. 

Mściwy jestem więc po rozmowie z policją poszedłem kupić sobie to piwo, wybrałem ze 20 różnych piw, parę paczek chipsów, lody, batoniki, dwa płyny do spryskiwaczy które stały na zewnątrz i parę innych rzeczy. Kasuje mi te zakupy i wychodzi jakieś 300 zł cała podłoga na przeciwko lady zawalona  i wtedy mówię że niestety zapomniałem karty,  mam tylko 10 zł przy sobie i w takim wypadku wezmę tylko dwa hainekeny i czy mógł by to wszystko odłożyć na miejsce :) cieplutko na serduszku mi się zrobiło jak prawie się opluł z wku...enia. Zapytał czy zadowolony z siebie jestem, odpowiedziałem że nie bardzo i chyba jeszcze skorzystam z toalety ;) Ale sapał, jak stary jeż po maratonie. 

Rozprawa ze względu nie przyjęcia mandatu już się odbyła i na szczęście zostałem uniewinniony. Od tamtej pory zawszę chodzę na tą stacje kupić hot doga albo piwerko :) 

Edited by Mortigan
https://1shot2kill.pl/topic/103530-pytanie-dnia-804/#findComment-9094403

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...